Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αδεια περίφραξης εκτός σχεδίου πόλης - εντός οικισμου


Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

 

Είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με μία άδεια περίφραξης.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο του οποίου έχω τοπογραφικό (2005) 1:500 υπογραμμένο από μηχανικό όπου αναγράφει ότι το οικόπεδο είναι εκτός σχεδίου πόλης εντός οικισμού το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο βάσει του Νόμου 651/77. Σε αυτό λοιπόν θα βγάλω άδεια περίφραξης,

έχω στην κατοχή μου το συμβόλαιο του ιδιοκτήτη, ΦΕΚ με όρους δόμησης, και το προαναφερθέν τοπογραφικό. Πρέπει να κάνω νέο τοπογραφικό? Η άδεια θα είναι κανονική ή μικρής κλίμακας? Περιτοίχιση ή περίφραξη?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

ότι το οικόπεδο είναι εκτός σχεδίου πόλης εντός οικισμού

 

κάτι δεν καταλαβαίνω??????

1. Σύμφωνα με την αρχική Ε.Ε.Μ.Κ.: "Περιτοίχηση με λιθοδομή ως 1,00 m ή Περίφραξη γηπέδων σε εκτός σχεδίου περιοχές"

2. Οταν εκδόθηκε ο Ν.Ο.Κ. ( άρθρο 4, παρ.3), την παραπάνω εργασία την όρισε στην "γνωστοποίηση εντός 48 ωρών".

Σύμφωνα όμως με το αρ. πρωτ. 647/10-802012 έγγραφο ΥΠΕΚΑ, η συγκεκριμένη διαδικασία ακόμη δεν εφαρμόζεται. Αρα αν είναι εκτός σχεδίου πηγαίνεις για Ε.Ε.Μ.Κ.

3. Αν είναι εντός σχεδίου πηγαίνεις για ''Αδεια Δόμησης"

4. Τοπογραφικό με ΕΓΣΑ 87

Edited by αστέριος
Link to comment
Share on other sites

Επίσης, στα πολύ σωστά που είπε ο Αστέριος αν είναι εκτός σχεδιου-εκτός οικισμού θα απαιτηθεί και πράξη χαρακτηρισμου από το δασαρχείο (αν πας τελικά με έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας)

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ και τους δυο. Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο, εάν πάω με ΕΕΜΚ τώρα και αργότερα θελήσει ο ιδιοκτήτης να βγάλουμε οικοδ. άδεια για να χτίσει στο οικόπεδο θα έχω κάποιο θέμα;

Link to comment
Share on other sites

η οικοδομική άδεια ανέγερσης κατοικίας συμπεριλαμβάνει και τις κατασκευες περιτοίχισης-περίφραξης. Αν κρατήθεί η περίφραξη που θα έχει κατασκευαστεί έχει καλώς.Για πληρότητα στη μελέτη στο τότε τοπογραφικό και στο Δ. Κάλυψης δείχνεις την περίφραξη. Αν ο ιδιοκτήτης θελήσει να την τροποποιήσει πάλι θα είναι καλυμμένος μέσα από τις μελέτες που θα έχουν κατατεθεί στην Υ.ΔΟΜ. Πρόβλημα πάντως δεν βλέπω.

Link to comment
Share on other sites

Πριν το ΝΟΚ υπήρχε η ΕΕΜΚ για περίφραξη εκτός σχεδίου (η οποία ισχύει ακόμα, γιατί η απλή ενημέρωση δε χρησιμοποιείται απ' ότι κατάλαβα). Το θέμα είναι η ΕΕΜΚ, μιλούσε για πασσάλους χωρίς καθόλου σκυρόδεμα και συρματόπλεγμα ή για μπετονένιες βάσεις στους πασσάλους και συρματόπλεγμα? Δλδ όσο ίσχυε ή ισχύει η ΕΕΜΚ, η περίφραξη με πασσάλους χωρίς μπετονένιες βάσεις και συρματόπλεγμα, ήθελε και αυτή ΕΕΜΚ, ή η συγκεκριμένη περίφραξη μπορούσε να κατασκευαστεί και χωρίς καμία απολύτως άδεια από Πολεοδομία?

Edited by kakallia
Link to comment
Share on other sites

α. Απλή περιτοίχιση από λιθοδομή μέχρι ένα μέτρο (1,00 μ.) ή περίφραξη γηπέδων σε εκτός σχεδίου

περιοχές. Επίσης οριοθέτηση με πασσάλους των κορυφών οικοπέδου ή γηπέδου.

(αντιγράφω από τις εργασίες τις οποίες κάλυπτε η ΕΕΜΚ.

Φυσικά και χρειαζόταν συναδέλφε, ο συνάδελφος έχει αδικο.

Link to comment
Share on other sites

κ γω το ίδιο πιστεύω, αλλά νομίζω ότι δεν είναι ξεκάθαρο και αυτό φαίνεται και από τις αρκετές συζητήσεις που έχουν γίνει εδω μέσα, χωρίς όμως να έχει βγει ακριβές συμπέρασμα (τουλάχιστον εγώ δεν έχω βγάλει). Οπότε για να το κάνουμε ακριβέστερο

Περίπτωση 1 : σε εκτός σχεδίου, περίφραξη με πασσάλους (χωρίς μπετονένιες βάσεις) και συρματόπλεγμα

Περίπτωση 2 : σε εκτός σχεδίου, περίφραξη με πασσάλους με μπετονένιες βάσεις και συρματόπλεγμα

Και οι 2 περιπτώσεις ήθελαν ΕΕΜΚ?

Με το ΝΟΚ, μόνο η 1η περίπτωση (και η περιτοίχηση με λιθοδομή μέχρι 1μ) βγαίνει με ενημέρωση, ενώ όλες οι άλλες περιπτώσεις, βγαίνουν με άδεια δόμησης, σωστά?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Γεια σας!
 

Είμαι νέος μηχανικός και θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με μία άδεια περίφραξης. Πρόκειται για όμορα οικόπεδα τα οποία έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη και είναι όλα άρτια και οικοδομήσιμα. Ο ιδιοκτήτης θέλει να τοποθετήσει περίφραξη στο περίγραμμα της συνολικής ιδιοκτησίας του. Όλα αυτά τα οικόπεδα αποτελούσαν ένα μεγαλύτερο πριν τα χωρίσει σε ξεχωριστούς τίτλους. Το ερώτημα μου είναι εάν πρέπει να εκδοθεί ξεχωριστή άδεια περίφραξης για κάθε οικόπεδο ή εάν γίνεται να εκδοθεί μία άδεια περίφραξης για όλα εφόσον ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη και είναι όμορα?

Link to comment
Share on other sites

μου φαίνεται περίεργο πως έκανε κατάτμηση χωρίς να μεταβιβασθούν σε τρίτους ή ένα ποσοστό τους να ανήκει και σε άλλον  γιατί για την πολεοδομία στην έκδοση άδειας δόμησης ,  αν ανήκουν στο ίδιο ιδιοκτήτη αποτελούν μια ιδιοκτησία ως προς τους όρους δόμησης 

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.