Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αλλαγή χρήσης απο κατοικία σε εκπαιδευτήριο


Recommended Posts

Καλημέρα σας επειδή δε βρήκα κάτι αντίστοιχο ανοίγω καινούριο θέμα αν υπάρχει συγχωρήστε με :grin:

Έχω ένα κτίριο κατοικίας το οποίο τακτοποιήθηκε με τον Ν4014/11 για προσθήκη κύριων χώρων και κλιμακοστασίου μέσα στη πρασιά , αυτό το κτίριο τώρα ενδιαφερόμαστε να ενοικιαστεί για ιδιωτικό παιδικό σταθμό.

Η ερώτηση μου είναι αν με τον νέο ΝΟΚ επιτρέπετε η αλλαγή χρήσης σε όλο το κτίριο , νόμιμο και τακτοποιημένο , ισόγειο και όροφο, καθώς και με τι διαδικασίες θα γίνει αυτό δηλ. Πάω για εξαίρεση από κατεδάφιση (περιφέρεια?) , παίρνω έγκριση από πρόνοια ? και μετά πολεοδομία για αλλαγή χρήσης?

Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις.

Edited by Gousgounis
Αλλαγή τίτλου απο κεφαλαία σε πεζά
Link to comment
Share on other sites

Διάβασε και τις εγκυκλίους 1 και 7 του νόμου 4014/11 και ρώτα την οικεία υπηρεσία δόμησης. Θα πάρεις καποιες πρώτες κατευθύνσεις.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα της περαιτέρω αλλαγής χρήσης έχει μπερδευτεί πολύ και να δούμε πότε και ποιος θα μας το ξεμπερδέψει.

Λέει λοιπόν η Εγκύκλιος 7 στο Β1:

 

Δεν αντίκειται στον 4014 η περαιτέρω αλλαγή χρήσης, σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις.

 

Πολλοί το ορίζουν ότι από τη στιγμή που το τμήμα σου είναι εντός πρασιάς, αντίκειται στις πολεοδομικές διατάξεις άρα δε μπορείς.

Γνώμη μου είναι ότι κάτι τέτοιο πρέπει να αλλάξει και να εξετάζουμε χρήση γης όπως λέει ο Δημήτρης, θέσεις στάθμευσης, στατικά, πυροσβεστική και λοιπά, πέρα από το αν είναι σύννομο ως προς τη θέση και γενικά τον ΝΟΚ (άρα ούτε αν έχουμε εξαντλήσει τον συντελεστή χωρίς το αυθαίρετο κτλ).

 

Αφού σε αφήνουν να τα κρατήσεις (άρα σε αφήνουν να κάνεις το κακό στο περιβάλλον) γιατί να μη σε αφήσουν να το εκμεταλλευτείς;

Edited by ssouanis
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Έχω μία ερώτηση σχετική με τη χρήση, όχι όμως και την περίπτωση. Ενδιαφέρομαι για αλλαγή χρήσης κτιρίου γραφείων με άδεια του 1969 σε εκπαιδευτήριο. Η χρήση επιτρέπεται στην περιοχή, ωστόσο το κτίριο έχει σκάλα σφηνοειδή και δε διαθέτει δεύτερο κλιμακοστάσιο, αν και με τα ισχύοντα απαιτείται. Δεδομένου ότι στην αλλαγή χρήσης η δόμηση και κάλυψη λαμβάνονται με βάσει τα τότε δεδομένα, εφόσον δεν υπήρχε τότε ο κτιριοδομικός, μπορεί να πραγματοποιηθεί η αλλαγή χρήσης.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση για αλλαγή χρήσης καταστήματος σε εκπαιδευτήριο με το τον ΝΟΚ.

Η άδεια της οικοδομής έχει εκδοθεί το '79 , έχει γίνει τακτοποίηση με το 4178 για τη συνένωση καταστημάτων και των παταριών τους (ήταν 5 καταστήματα μικρά του ίδιου ιδιοκτήτη που τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε ως χώρος υγειονομικού ενδιαφέροντος). Τοπογραφικό του οικοπέδου έχει γίνει και το περίγραμμα ειναι ίδιο με την αρχική άδεια. το εν λόγο κατάστημα αποτελεί τμήμα ισογείου (δεν καταλαμβάνει όλο το ισόγειο). Η οικοδομή αποτελείτε από ισόγεια καταστήματα και 3 ορόφους με διαμερίσματα , φυσικά η χρήση επιτρέπεται στην περιοχή και δεν έχω πρόβλημα με τα στατικά  

 

Πρέπει να γίνει έλεγχος για όλη την οικοδομή (ως προς τη νομιμότητα όλων των ορόφων) ???? ή μπορώ εφόσον το περίγραμμα του ισογείου και το τοπογραφικό ειναι εντάξει να μην ανακατέψω όλους του ορόφους? (υπάρχει σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών με αρκετούς ιδιοκτήτες ανά όροφο!!!)?????????

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.