Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Β' επιθεώρηση για εξοικονόμιση κατ' οίκον ενώ η Α' έχει λάθη


ΚΑΛΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Recommended Posts

Κοιτώντας την Α επιθεώρηση για το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον που είχε κάνει άλλος συνάδελφος διαπίστωσα ότι υπάρχουν λάθη (πχ κλιματική περιοχή, αθέλητος αερισμός, βαθμός απόδοσης στην αποθήκευση σε ηλιακό κλπ). Με βάση αυτήν την επιθεώρηση το κτίριο έβγαινε Ε και με την αλλαγή των ακουφωμάτων Δ. Αν διορθωθούν τα παραπάνω το κτίριο θα έβγαινε Ζ και με την αλλαγή των κουφωμάτων Ε. Εγώ στην Β επιθεώρηση θα πρέπει να επιβεβαιώσω μόνο την παρέμβαση που έγινε στα κουφώματα ή να γίνει κάποια άλλη ενέργεια για τα προφανή σφάλματα της Α επιθεώρησης;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά πρέπει να διορθώσεις τα λάθη, καθώς βλέπω ότι είναι σημαντικά, αλλά εάν τα διορθώσεις, δεν θα μπορέσει ο πελάτης σου να πάρει την επιδότηση.

Εάν αφήσεις τα λάθη να υπάρχουν, δε νομίζω να υπάρχει κίνδυνος να σε τιμωρήσει η υπηρεσία. Με μια πρώτη ματιά, αυτό θα έκανα.

Link to comment
Share on other sites

Εχω στειλει mail προ μηνος (2 φορές παρακαλώ) προς το υπεκα με διαφορα τέτοια ερωτήματα για τα ΠΕΑ του εξοικονομώ αλλά δυστηχώς με έχουν γειώσει.

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τρόπος να τους υποχρεώσω να απαντήσουν. Εστω και οτι δεν γνωρίζουν και οτι θα το εξετάσουν.

Αν ξέρει κάποιος κάτι ας το πεί.Έστω και σε π.μ.

Link to comment
Share on other sites

την κλιματικη περιοχη αν την αλλαξεις αλλαζει κατηγορια αφηνοντας τα αλλα λαθος?

 

προσωπικα την περιοχη θα την αλλαζα στα σιγουρα !! ειναι απο αυτα που κανουν ΜΠΑΜ οταν τα κοιτας.....εκτος αν ειναι αλλαγη κλιματικης απο υψομετρο επομενως αν εισαι οριακα αστην

Link to comment
Share on other sites

Εάν χρησιμοποιήσεις τα λανθασμένα στοιχεία ή οποιοδήποτε από αυτά, όχι μόνο <<συμμετέχεις>> στο λάθος αλλά θεωρείται και εσκεμμένο.

Μου είχε τύχει ανάλογη περίπτωση.

 

Εκανα το εξής: πέρασα κανονικά τα στοιχεία της Β επιθεώρησης που έκανα, χωρίς να κρατήσω τίποτα από τα λάθη της προηγούμενης. Σαν να μην υπήρχε προηγούμενη.

Ευτυχώς άλλαζε κατηγορία το κτήριο. Το ποσοστό >30% το έβγαλα σε σχέση με το δικό μου ΚΑ (αρκετά διαφορετικό με της Α επιθεώρησης). Το περάσανε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

και εγώ πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να διορθώσεις τα λάθη....

 

αν όμως έτσι χαντακώνεις τον πελάτη και θέτεις σε κίνδυνο την επιδότηση καλύτερα βρες κάποια λύση σε συνεννόηση με τον πρώτο επιθεωρητή....

Link to comment
Share on other sites

Τι άλλο έκτος από ανάκληση του ΠΕΑ θα μπορούσε να κάνει ο πρώτος επιθεωρητής; Και έστω ότι την κάνει και έστω ότι γίνεται δεκτή. Πάλι δεν χαντακώνεται η επιδότηση; Αλλάζει βέβαια κατηγορία αφού από Ζ πάει Ε, αλλά στο σενάριο έλεγε πως θα πάει Δ.

Link to comment
Share on other sites

να αναλάβει την ευθύνη ο Α επιθεωρητής και να βγάλει ο Α επιθεωρητής το πιστοποιητικό συνεχίζοντας το λάθος με κάποια "οικονομική" συμφωνία που να συμφέρει και τους δύο....

 

σε καμμία περίπτωση να μην διακινδυνεύσει η επιδότηση γιατί ο πελάτης δεν φταίει σε τίποτα.το αρνητικό είναι ότι έτσι εξακολουθεί ο πελάτης και έχει ένα λάθος πιστοποιητικό αλλά δεν παίρνει ο Β επιθεωρήτης την ευθύνη πάνω του.

 

το ιδανικότερο θα είναι ο Β επιθεωρητής να διορθώσει τα λάθη χωρίς να χαντακωθεί ο πελάτης όπως έκανε ο hkamp.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά άλλαξα τα λάθη, άλλαξα και την ποσότητα ΖΝΧ με την νέα ΤΟΤΕΕ σαν να έκανα καινούργια επιθεώρηση και ευτυχώς οριακά με ρίχνει σε κατηγορία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.