Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ενδοδαπεδια(?) με ηλεκτρικη αντλια θερμοτητος


perlepes

Recommended Posts

να παρω αμαξι ή μοτοποδηλατο ? Ρωτησα μηχανικους και πωλητες .Θα ηθελα ΚΑΙ τι δικη σας γνωμη...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ρωτα παλι το μηχανικο σου ... ειναι ενα πολυπλοκο θεμα που αφορα ροδες ,τσαντα και κοπανα, Βενζινη, εγκεφαλους, πλεξουδες,αντλιες βενζινης,παρμπριζ, imobilizer και ενα σωρο ακομη ηλεκτρονικα και μηχανικα μερη... ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ μπορει να δωσει γνωμη .ΟΧΙ ενας απλος οδηγος .Τι ξερει αυτος περισσοτερο ?????

 

Εν παση περιπτωση ΕΝΟΕΙΤΕ οτι θα το κανει σε συνεργασια με μηχανικο , αλλα ο ανθρωπος ηθελε γνωμες,αποψεις ,εμπειριες απο ιδια συστηματα .

Δηλ.ΟΣΕΣ λεπτομεριες και αν του πουμε εδω στο τελος υπαρχει περιπτωση να μην βαλει μηχανικο να το κανει ? Ειτε μεσα απο την εταιρια ,ειτε συνεργατη πρεπει η μελετη να γινει απο εξειδικευμενο μηχανικο.

Τωρα αν οι αποψεις μου για τα θετικα - αρνιτικα ειναι λαθος να με διορθωσετε...

Edited by dalai
Link to comment
Share on other sites

ΟΣΕΣ λεπτομεριες και αν του πουμε εδω στο τελος υπαρχει περιπτωση να μην βαλει μηχανικο να το κανει ? Ειτε μεσα απο την εταιρια ,ειτε συνεργατη πρεπει η μελετη να γινει απο εξειδικευμενο μηχανικο.

Μην παιρνεις ορκο οτι παντα γινεται ετσι
Link to comment
Share on other sites

ναι αλλα και αυτο δεν ειναι λογικη απ την αλλη.

υπαρχουν απειρα θεματα που δνε περνουν μονοσημαντες απαντησεις και εξαρτονται απο πολλες παραμετρους αλλα υπαρχει και η εμπειρια να διακρινει κανεις τις περισσοτερες απο τις απαντησεις.

δηλαδη αν καποιος ηθελε να ανακαινισει ενα διαμερισμα 1ου οροφου με πιλοτη του 80 και με αυτα τα στοιχεια και μονο ρωταγε αν μπορει να βαλει ενδοδαπεδια (γιατι εχει ακουσει οτι ειναι καταπληκτικη και οικονομικη) αντι να του πειτε οτι πρεπει να μελετηθει απο μηχανικο δε θα μπορουσατε να υποθεσετε οτι μαλλον εχει χαλια μονωση και οτι πρεπει να το προσεξει γιατι στο βορινο υπνοδωματιο δε θα ζεσταθει ποτε?

 

νομιζω οτι μπορουμε να δινουμε ασφαλεις κατευθυνσεις , στο κατω κατω δεν ζητησε να του πουμε το μεγεθος της α/θ.

αποψη μου παντα

Link to comment
Share on other sites

Αν καταλαβα καλα, συζηταμε για τον κατω οροφο με τα 55 τμ.

 

Πιο απλη λυση (την εκανα σπιτι μου) ειναι να εγκαταστησεις σωματα χαμηλων θερμοκρασιων με μελετη και προβλεψη να δουλευουν σε θερμοκρασιες 45-50 βαθμων, δλδ να ειναι μεγαλυτερα απο οτι θα ηταν σε μια κανονικη μελετη για λεβητα πετρελαιου. Το ποσο μεγαλα θα ειναι δεν πρεπει να σε ανησυχει αφου εισαι ηδη στο διλημα να βαλεις F/Cs που ειναι ουτως η αλλως γομαρια. Με τα κανονικα σωματα εχεις το πλεονεκτημα της θερμικης ανεσης της κλασσικης θερμανσης (σε αντιθεση με τα F/Cs), της ταχειας προσαρμογης σε περιπτωση θερμικων κερδων (ενω η ενδοδαπεδια εχει μεγαλη αδρανεια και δεν πολυ-καταλαβαινει) και το κοστος δεν ειναι απαγορευτικο.

 

Για ψυξη, καλυτερα αυτονομα κλιματιστικα inverter στους χωρους που σε ενδιαφερουν. Κερδιζεις το κοστος εγκαταστασης της μοναδας multi και δεν εχεις την αναγκη συντηρησης των αεραγωγων σε περιπτωση που βαλεις καναλατη. Αυτο που χανεις ειναι λιγο σε συντελεστες αποδοσης γιατι τα μεγαλυτερα μηχανακια ειναι και καλυτερα. Μικρο το κακο για μενα.

 

Το μεγαλο κερδος της λυσης αυτης ειναι οτι δεν εξαρτασαι απο ενα μηχανημα για τα παντα. Ετσι αν σου χαλασει η αντλια εχεις τα κλιματιστικα, τουλαχιστον για τη ζεστη. Αν σου χαλασει ενα A/C, πας στο αλλο δωματιο μεχρι να το φτιαξεις κλπ κλπ.

Edited by paslas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.