Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ξύλινη στέγη σε υπάρχον δώμα


 
mpirmpili

Recommended Posts

Ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Σε υπάρχον δώμα θα γίνει προσθήκη ξύλινης στέγης. Στις άκρες της στέγης που θα πατήσει στην πλάκα θα κατασκευαστεί ένα σενάζι μπετόν για να πατήσουν εκεί τα ξύλα και να καρφωθούν πάνω στο σενάζι. Αυτό το σενάζι πρέπει να συνδεθεί με την πλάκα του δώματος ή δεν υπάρχει τέτοια αναγκαιότητα?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι όντως, προς τι το σενάζ? Τα ξύλινα ζευκτά θα πατήσουν επάνω στο δώμα σε όλο το μήκος τους. Και κάρφωσέ τα επάνω στην πλάκα...

Link to comment
Share on other sites

Επειδή θα γίνει μόνωση στην πλάκα που έχει πάχος περίπου 18εκ., δεν μπορούν να καρφωθούν πάνω στην πλάκα. Αν γινόταν έτσι δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αν δεν κάνουμε το σενάζ όμως θα καρφωθούν πάνω στην τσιμεντοκονία. Οπότε θα γίνει το σενάζ 15x20 ώστε να καρφωθούν εκεί πάνω τα ζευκτά. Απλά λέω να συνδέσω το σενάζ με την πλάκα με σίδερα που θα καρφωθούν στην πλάκα και να το ενισχύσω και με ένα σίδερο Φ8 πάνω. Τι λέτε?

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να εδράσεις πρώτα τα ξύλινα ζευκτά σου επάνω στο δώμα, εξασφαλίζοντάς τα έναντι μετακινήσεων με καλό κάρφωμα επάνω στην πλάκα και στη συνέχεια να τοποθετήσεις την μόνωσή σου, έστω και σε κομμάτια που θα χωρίζονται εκεί που πατάνε τα ζευκτά....

 

Το σενάζ θέλει διατμητική σύνδεση με την πλάκα. Κάνε το έτσι όπως λες. Το θέμα είναι να γίνει σωστό χάντρωμα. Τα σίδερα (βλήτρα) δεν αρκεί απλά να καρφωθούν στην πλάκα, καλό θα ήταν να γίνει και εφαρμογή ρητίνης. Επίσης λάβε υπ' όψιν σου ότι το ζευκτό θα είναι, έτσι όπως το περιγράφεις, αμφιέρειστο, θα πατάει επάνω στα δύο σενάζ, στις άκρες της πλάκας, και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαστασιολόγηση του ξύλινου ελκυστήρα.

 

Στο σενάζ βάλε συνδετήρες Φ8/20 και 4Φ8 διαμήκη οπλισμό, από ένα σε κάθε γωνία...

Edited by nikoscivil
Link to comment
Share on other sites

Η μόνωση πρέπει να γίνει πριν καρφωθούν τα ζευκτά για να μην έχω οποιοδήποτε πρόβλημα με την μόνωση.

 

Τώρα για το σενάζ δεν είναι υπερβολή οι συνδετήρες? Η στέγη θα είναι τετράριχτη.

Link to comment
Share on other sites

οκ. όπως γράφει και ο συνάδερφος παραπάνω.

την διατμητική σύνδεση με την πλάκα θα πρόσεχα κι εγώ, με χρήση ρητίνης και καλά οπλισμένο σενάζ με τσέρκι και διαμήκεις οπλισμούς.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.