Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έκδοση οικοδομικών άδειών σε κτίρια με τακτοποιημένους χώρους


gvarth

Recommended Posts

Διευκρινιστικό Έγγραφο : 37018/30-10-2012 ΔΟΚΚ/Α'

 

"Έκδοση οικοδομικών άδειών σε κτίρια με τακτοποιημένους χώρους"

 

1. Κατά την έκδοση άδειας δόµησης προσθήκης δηλαδή ανέγερση νέας κατασκευής σε οικόπεδο ή γήπεδο όπου έχει ανεγερθεί κτίριο µε αυθαίρετα τµήµατα τα οποία έχουν υπαχθεί στην αναστολή επιβολής κυρώσεων για τριάντα χρόνια του ν. 4014/11, στο διάγραµµα δόµησης θα απεικονίζονται εκτός των νοµίµων υφιστάµενων χώρων και οι «τακτοποιηµένοι» χώροι, οι οποίοι όµως σύµφωνα µε την Εγκ. 1/2012 προσµετρούνται στα συνολικά επιτρεπόµενα πολεοδοµικά µεγέθη του οικοπέδου (δόµηση, κάλυψη, ύψος, κ.λ.π). Κατ’ εξαίρεση των ανωτέρω, υπέρβαση των επιτρεπόµενων πολεοδοµικών µεγεθών µπορεί να γίνει µόνον στην περίπτωση οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας (παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 όπως συµπληρώθηκε µε το άρθρο 51 παρ. 2 του ν. 4030/11) η οποία έχει συσταθεί µέχρι τη δηµοσίευση του ν. 4014/11, όπου «για τον υπολογισµό των πολεοδοµικών µεγεθών, που αναλογούν στα ιδανικά µερίδια κάθε συνιδιοκτήτη δεν λαµβάνονται υπόψη οι κατασκευές που έχουν εκτελεστεί από άλλο συνιδιοκτήτη» και µε την προϋπόθεση ότι οι καθ’ υπέρβαση της οικοδοµικής άδειας αυθαίρετες κατασκευές του συνιδιοκτήτη έχουν δηλωθεί στον ν. 4014/11. Σε κάθε περίπτωση, σύµφωνα µε άρθρο 23 παρ. 2 α και 3 α του ν. 4067/12 (Ν.Ο.Κ), «Στην κάλυψη και στο συντελεστή δόµησης του οικοπέδου, που έχει πραγµατοποιηθεί, προσµετρώνται τα υπάρχοντα κτίσµατα, νοµίµως υφιστάµενα ή όχι…. Η συνολική εκµετάλλευση δεν µπορεί να υπερβαίνει τον ισχύοντα, κατά το χρόνο χορήγησης της άδειας δόµησης προσθήκης, συντελεστή δόµησης της περιοχής.».

 

Διαβάστε όλο το έγγραφο εδώ

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 133
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δλδ σε ακίνητο με αυθαιρεσία 10 τ.μ. ρυθμισμένη με Ν.4014 σε μετέπειτα άδεια προσθήκης καθ'ύψος λαμβάνω υπ'όψιν σε δόμηση-κάλυψη και τα 10 τ.μ.??? Παρόλο που τα διατηρώ μόνο για 30 χρόνια? Γιατί στην εγκύκλιο 1/12 νομίζω διαχωρίζει τους χώρους που τακτοποιούνται από τους χώρους που νομιμοποιούνται.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά τι ισχύει με τους τακτοποιημένους χώρους με 3843?Προσμετρώνται ή οχι στη δόμηση?

 

Επίσης αν καταλαβαίνω καλά θέλουν προσοχή νέες περιπτώσεις σύστασης καθέτου,όπου θα πρέπει να δείχνουμε ΚΑΙ τα αυθαίρετα τμήματα του συνιδιοκτήτη ακόμα και αν δεν έχουν ρυθμιστεί με 4014.Το θέμα είναι αν ΔΕΝ έχουν ρυθμιστεί τι γίνεται?Το αυτό σε περίπτωση Ο.Α.προσθήκης.

 

Λέει: "Κατ’ εξαίρεση των ανωτέρω, υπέρβαση των επιτρεπόµενων πολεοδοµικών µεγεθών µπορεί να γίνει µόνον στην περίπτωση οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας...... η οποία έχει συσταθεί µέχρι τη δηµοσίευση του ν. 4014/11...και µε την προϋπόθεση ότι οι καθ’ υπέρβαση της οικοδοµικής άδειας αυθαίρετες κατασκευές του συνιδιοκτήτη έχουν δηλωθεί στον ν. 4014/11"

 

ΚΑΙ

 

"προσµετρώνται τα υπάρχοντα κτίσµατα, νοµίµως υφιστάµενα ή όχι…. Η συνολική εκµετάλλευση δεν µπορεί να υπερβαίνει τον ισχύοντα, κατά το χρόνο χορήγησης της άδειας δόµησης προσθήκης, συντελεστή δόµησης της περιοχής.προσµετρώνται τα υπάρχοντα κτίσµατα, νοµίµως υφιστάµενα ή όχι…. "

 

Αν καταλαβαίνω καλά...σε περίπτωση που ο συνιδιοκτήτης δεν έχει ρυθμίσει την Υ.Δ.,τότε "τρώει" το υπόλοιπο δόμησης του άλλου ιδιοκτήτη!?!?Ωχ ωχ ωχ...βλέπω να γίνεται ΧΑΜΟΣ.....

Link to comment
Share on other sites

Στον 3843/10 αναφέρει πως δεν προσμετρώνται οι τακτοποιημένοι χώροι στα πολεοδομικά μεγέθη

Link to comment
Share on other sites

Στον 3843/10 αναφέρει πως δεν προσμετρώνται οι τακτοποιημένοι χώροι στα πολεοδομικά μεγέθη

 

το ξέρω...γι`αυτό ρωτάω μήπως το άλλαξαν και αυτό...

 

Άντε κάνε τώρα νεο Πίνακα Ποσοστών όπου υπάρχουν 10 τακτοποιημένοι χώροι με 3843 και άλλοι 2 με 4014 σε πολυόροφη οικοδομή....,όπου ο Μηχανικάρας για να βγάλει φτηνά πρόστιμα και να 5πλασιασει τις αμοιβές του,δήλωσε ενιαίο χώρο κατοικίας 60 τ.μ. σε 6 δηλώσεις των 10 τ.μ.....δλδ σε 6 ανεξάρτητες κατοικίες κατ`εμε

Edited by Alsterwasser
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

οκ κύριε ΥΠΕΚΑ..... βρείτε τα εσείς πρώτα .....και μετά οι δηλώσεις σας προς το κοινό όλες μαζί!!!!!!!!!!!! γιατί έτσι όπως το πάτε...ένα μίνι εγκεφαλικό την βδομάδα...δεν το γλιτώνουμε!!!!!!!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

....,όπου ο Μηχανικάρας για να βγάλει φτηνά πρόστιμα και να 5πλασιασει τις αμοιβές του,δήλωσε ενιαίο χώρο κατοικίας 60 τ.μ. σε 6 δηλώσεις των 10 τ.μ.....δλδ σε 6 ανεξάρτητες κατοικίες κατ`εμε

 

Αυτό δεν γίνεται διότι υποβάλεται μία δήλωση ανά ιδιοκτησία... Ακόμα και Βεβαίωση να είχε δώσει αυτή είναι άκυρη με έλεγχο ακυρώτητος όλου του συμβολαίου που έγινε με αυτή την βεβαίωση.

Link to comment
Share on other sites

 

Αυτό δεν γίνεται διότι υποβάλεται μία δήλωση ανά ιδιοκτησία... Ακόμα και Βεβαίωση να είχε δώσει αυτή είναι άκυρη με έλεγχο ακυρώτητος όλου του συμβολαίου που έγινε με αυτή την βεβαίωση.

 

Η δήλωση αφορά 3843/10 σε πατάρι καταστήματος που έγινε μια κατοικία σε 3όροφη οικοδομή χωρίς σύσταση οριζοντίου ενος ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

μια στιγμή. Ας αφήσουμε λιγο το εαν οι τακτοποιημένοι χωροι μετράνε ή οχι στην δόμηση/κάλυψη.

 

Σε οικόπεδο με τακτοποιημένους χώρους με 4014 μπορούμε να βγάλουμε άδεια δόμησης??

 

Τότε τι με βάλανε στην Πολεοδομία να νομιμοποιήσω τους τακτοποιημένους χώρους, πριν βγάλω άδεια προσθήκης στέγης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.