Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προσφυγές φορέων κατά της ένταξης στον ΕΟΠΥΥ


ilias

Recommended Posts

Υπέβαλαν αιτήσεις η ΟΤΟΕ, οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

 

Το «πάγωμα» της κυβερνητικής προσπάθειας να τους εντάξει στον ΕΟΠΥΥ επιδιώκουν μέσα από δικαστικές προσφυγές διάφοροι επαγγελματικοί φορείς, όπως των τραπεζικών, των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των μηχανικών κ.λπ.

Ηδη υπέβαλαν αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ΟΤΟΕ, οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το ΤΕΕ, που ήδη υπέβαλε αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα στο υπουργείο Εργασίας, ενώ θα ακολουθήσει «μπαράζ» ανάλογων ενεργειών από πολλούς ακόμη φορείς.

Με τις προσφυγές στο ΣτΕ ζητείται παράλληλα να εκδοθεί δικαστική διαταγή που να «μπλοκάρει» την υπαγωγή των ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, ενώ με τις ίδιες αιτήσεις επιδιώκεται να υποχρεωθεί η Εθνική Αναλογιστική Αρχή (ΕΑΑ) να εκδώσει σύμφωνη γνώμη προς τις αναλογιστικές μελέτες βιωσιμότητας που κατατέθηκαν στο υπουργείο.

Παράλληλα επιδιώκεται να υποχρεωθεί ο υπουργός Εργασίας να εκδώσει εγκριτική απόφαση που θα επιτρέπει την ίδρυση ΝΠΙΔ (Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου) για την ασφάλιση καθενός από τους φορείς που κατέφυγαν στο ΣτΕ.

Στις αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής που υπέβαλαν οι φορείς στο ΣτΕ διά του νομικού εκπροσώπου τους Κ. Κατερινόπουλου, ζητείται να ακυρωθεί η παράλειψη του υπουργού και της ΕΑΑ να κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες για έγκριση της αναλογιστικής μελέτης, προκειμένου να μην υπαχθούν τα ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, αλλά να μετατραπούν σε ΝΠΙΔ.

 

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Αυτό το μήνυμα έχει προαχθεί σε άρθρο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.