Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνική έκθεση για δικαστική χρήση


Recommended Posts

Καλησπέρες σας...

 

... είμαι Πολ. Μηχ. ΤΕ και μου ζητήθηκε τεχνική έκθεση ταύτισης Κτηματικής Μερίδας με αεροφωτογραφία (από google κι από άλλες πηγές, στρατός ίσως) για να χρησιμοποιηθεί από δικηγόρο υπεράσπισης κατηγορουμένου για παράνομη εκχέρσωση ιδιωτικής δασικής έκτασης προς αγροτική χρήση. Το κατηγορητήριο αναφέρεται ότι το αδίκημα διεπράχθει κατά το χρονικό διάστημα του Ιανουαρίου 2008. Ο δικηγόρος μου ζήτησε να ερευνήσω και να συντάξω την ανωτέρω τεχνική έκθεση χρησιμοποιώντας αεροφωτογραφίες προ του χρονικού διαστήματος που διεπράχθει το αδίκημα (2008) για να ισχυροποιήσει-στοιχειοθετήσει τη θέση και τη αθώωση του πελάτη του, φερόμενου ως παράνομου εκχερσωτή. Ο πελάτης πράγματι καλλιεργεί το συγκεκριμένο τμήμα της προαναφερθήσας μερίδας τις τελευταίες δεκαετίες.

 

Τι πρέπει να κάνω και ειδικά τι πρέπει να προσέξω κατά τη σύνταξη της τεχνικής έκθεσης ???

 

Έχω σκοπό να επικοινωνήσω με το Δασαρχείο και να συνομιλήσω με το Δασολόγο που συνέταξε και επιμελήθηκε του κατηγορητηρίου.

 

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

αυτο που εσυ θα πιστοποιησεις, με βαση την ερμηνεια α/φ κλπ. στοιχείων, ειναι μεχρι πότε υπηρχαν "δενδρα" και απο πότε εγινε το επιμαχο τμημα "αγρος"

 

αυτο που λες "ο πελατης πραγματι καλλιεργει...το τμημα...τις τελευταίες δεκαετιες.." αφενος δεν ειναι μεσα στα καθηκοντά σου...

αφετερου...απο πού προκυπτει???.

.αφου

α] το ζητουμενο - που εναι τα χρονια της καλλιεργειας - δεν σου ειναι γνωστο σημερα - και θα προκυψει απο την ερμηνεια των α/φ και λοιπων στοιχειων...

 

β] πως ξερεςι οτι "αυτος" καλλιεργουσε και οχι ο...πατηρ..παππούς.....προκατοχος..?...

 

αρα...με προσοχή...και αντικειμενικοτητα...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

αρχικά, ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώθηκε για την απάντηση και σχόλιο σας !!!

 

Στη συνέχεια, απλά να αναφέρω ότι από το δικηγόρο μου ζητήθηκε η φωτοερμηνεία οποιουδήποτε έτους πριν το 2008, για το πέρας της 5ετίας και παραγραφής της υποτιθέμενης πράξης. Το τελευταίο το θέλει υποστηρικτικά, αφού η συγκεκριμένη κτηματική μερίδα μεταβιβάστηκε με πώληση με απόφαση Νομάρχη το 1985 όπου ρητά αναφέρεται :

 

Γ. Επειδή πρόκειται για αγροτικό ακίνητο, η εκποίηση γίνεται με τον όρο ότι το κτήμα θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται από τον αγοραστή ή τους καθολικούς και ειδικούς διαδόχους του, για μία τουλάχιστον δεκαετία από την έκδοση της παρούσας απόφασης αποκλειστικά και μόνο για καλλιέργεια, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγ. 2 του άρθρου 4 ΑΝ 263/1968(ΦΕΚ 12 Α΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.

 

Πιστεύω ότι η παραπάνω παράγραφος (Γ) της απόφασης,σύμφωνα με την οποία πωλήθηκε η ανωτέρω κτηματική μερίδα καλύπτει τους προβληματισμούς που θέσατε υπόψιν μου.

Link to comment
Share on other sites

και βεβαια οχι,...

αντιθετα..το ετος 1985 .αποδοθηκε ο αγρος με σκοπο την καλλιεργεια...εγκαταλειφθηκε...[ίσως...τονιζω "ισως"...]

ίσως..φυτρωσαν δενδρα.....επανηλθε στην "δασικη "του μορφη....καποιος εκοψε τα δενδρα το ετος...

Αρα

δεν αποτελει αποδειξη το ανω Γ.....

.

Αποδειξη αποτελει οτι 8 χρονια πριν δεν ειχε δενδρα....για να παει στην παραγραφη....ο "κατηγορουμενος"

Link to comment
Share on other sites

... μάλιστα!!! Το τελευταίο ήταν ουσιαστικό !! Ιανουάριος 2008 η φερόμενη παράνομη εκχέρσωση, άρα επιβάλλεται φωτοερμηνεία από Δεκέμβριο 1999 και πίσω, κατάλαβα σωστά ???

Link to comment
Share on other sites

δεν "επιβαλλεται" τιποτε

 

εσυ θα ερμηνευσεις αυτα που βλεπεις....

Αν οδηγησουν σε απαλλαγη ή οχι...δεν εξαρταται απο σενα...

εξαρταται απο τα περιστατικά...

αυτα και τελος

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Ας μην ανοιγω αλλο θεμα, θα γραψω εδω για την υποθεση που μου παρουσιαστηκε.

Εχουμε μια οικια που χτιστηκε πριν 5-6 χρονια. Για ολες τις εργασιες πλην του υδραυλικου ο ιδιοκτητης εκανε συμφωνητικα. Με τον υδραυλικο δυστυχως λογω εμπιστοσυνης και κοινου γνωστου δεν εκανε. Οι εργασιες πραγματοποιηθηκαν, και το σπιτι κατοικηθηκε. Ο ιδιοκτητης εδωσε ενα ποσο στον υδραυλικο, και ζητησε να λογαριαστουν για το υπολοιπο. Ο υδραυλικος δεν πηγε τα τιμολογια των υλικων στον ιδιοκτητη, και με το στομα ζηταγε 4000 για υλικα και 8000 εργατικα.

Ο υδραυλικος εχει καταθεσει αγωγη που θα εκδικαστει συντομα, και ο δικηγορος σε πρωτη φαση μου ζητησε να δω αν τα υλικα που αναφερονται στην αγωγη εχουν τοποθετηθει. Σε γενικες γραμμες  εκτος καποιων κραυγαλεων εξαιρεσεων τα υλικα συμφωνουν με τα οσα ειδα, και οι τιμες για τα περισσοτερα θα ελεγα οτι γενικα ανταποκρινονται στη πραγματικοτητα. Υπαρχουν και καποια πραγματα που τα εχει τραβηξει απο τα μαλλια, δεν ειναι πολλα. Το θεμα ειναι οτι ζηταει πολλα εργατικα.... κατασκευη μπανιου 1600 ευρω? Να τραβηξει σωληνωσεις αποξετευσης, να πηξει σιφωνι, ζεστα-κρυα κτλ, 2000 εργατικα θερμανση εντος σπιτιου+500-600 τοποθετησεις λεβητοστασιο, τρελα ποσα... 8000 ευρω εργατικα για 100-130 τμ σπιτι.

Θα μιλησω με το δικηγορο για το τι ακριβως ζηταει απο εμενα, και θα δω αν θα αναλαβω. Το ερωτημα μου ειναι το εξης: μπορω με καποιο τροπο να τεκμηριωσω οτι ζηταει πολλα εργατικα, με βαση τιμες που ισχυουν για δημοσια εργα πχ, στεκει κατι τετοιο? Δεν θελω για προφανεις λογους να δωσω μια τεχνικη εκθεση που θα ισχυριζομαι καποια πραγματα χωρις να τεκμηριωνω, δεν θελω να μπλεξω ετσι... 

Εχει ασχοληθει κανεις με παρομοιες υποθεσεις να το συζητησουμε λιγο?

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

ΑΠΥ και ΑΛΠ για τα υλικά έχει εκδόσει??? αν όχι δύσκολα τα πράγματα για τον υδραυλικό.... αν ναι (και ιδιαίτερα αν έχει υπογράψει στο "παραλαβή" ) δύσκολα τα πράγματα για τον ιδιοκτήτη...  αλλά μετά απο 5 χρόνια???? η οικοδομή έχει ΄"κλείσει", έχει ηλεκτροδοτηθεί???

Link to comment
Share on other sites

Οταν λες αλπ τι εννοεις?

Η υποθεση ειναι η κλασσικη περιπτωση κουτοπονηρου μαστορα στην επαρχια.... σου λεει συνεχεια ναι οκ μη στενοχωριεσαι, θα δουμε, θα λογαριαστουμε, και στο τελος σου τραβαει μια στο δοξα πατρι και λεει θελω τοσα... εδω στο χωριο μου ξερω πολλους που τα καλα χρονια δουλευανε ετσι, δυστυχως. Σε 2 μερες θα εχω καλυτερη εικονα της υποθεσης. Η οικοδομη κατοικειται κανονικα εδω και 2.5 χρονια. Εκκρεμοτητες δεν υπαρχουν με κανεναν αλλο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.