Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τακτοποίηση ΝΟΜΙΜΟΥ Κτηρίου - γίνεται; Μπορεί να υπαχθεί στον Ν.4014/11 κτίσμα με άδεια νομιμοποίησης που εκκρεμούν ανεξόφλητα πρόστιμα;


Recommended Posts

αριστη δουλεια!συγχαρητηρια ΕΥΝΟΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!φανταζομαι δεν απαντησαν κατι απο το ΥΠΕΚΑ!πηρες τηλεφωνο να ρωτησεις την πορεια της υποθεσης?αν θες απαντησε με μηνυμα....

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχουν απαντήσει ακόμη από το ΥΠΕΚΑ

Ετοιμάζω να στείλω διαμαρτυρία για την καθυστέρηση με e-mail

Αποφεύγω να επικοινωνώ μέσω τηλεφώνου με το ΥΠΕΚΑ γιατί τις προφορικές απαντήσεις σε προφορικές ερωτήσεις τις πέρνει ο άνεμος... (θα μου πουν πως ετοιμάζουν αλλαγή του 4014, να περιμένω)

Verba volant scripta manent

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω κι εγώ αντίστοιχη περίπτωση για παρά πολύ μεγάλα πρόστιμα ανέγερσης ,περίπου 800000 ευρώ ,ζήτησα με έγγραφο απο την πολεοδομία να μου απαντήσει αν θα δεχτεί την νομιμοποίηση προγενέστερη τις 28/7/11 και να γίνει ένταξη μόνο με πληρωμή του παρά όλου και μετά να γίνει ΑΦΕΚ. Η πολεοδομία έκανε έγγραφο στη ΔΟΚΚ , η απάντηση τους ήταν αρνητική. Στη συνέχεια έγινε έγγραφο προς το ΥΠΕΚΑ και αναμένουμε απάντηση , παράλληλα εξειδικευμένη δικηγόρος κατόπιν εντολής του πελάτη μου έχει αναλάβει να κάνει αγωγή προς το ΥΠΕΚΑ για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Στη δική μου περίπτωση πάντως με τον πελάτη μου αποφασίσαμε μέχρι τέλος Μαρτίου να κάνουμε ένταξη στον 4014/2011 και να καταθέσουμε φάκελο για έκδοση άδειας νομιμοποίησης διότι θα γίνουν και αναπροσαρμογές των προστίμων απο τις πολεοδομιεσ μέσα στο 2013 με το νέο τροπο υπολογισμού προστίμων.

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς όταν λες πως η ΔΟΚΚ απάντησε αρνητικά και μετά έγινε έγγραφο προς ΥΠΕΚΑ; Αφού η ΔΟΚΚ ανήκει στο ΥΠΕΚΑ. Μήπως σε άλλη Διεύθυνση του ΥΠΕΚΑ; Ποιος έκανε έγγραφο στο ΥΠΕΚΑ; Εσύ ή η πολεοδομία; Ποια είναι η θέση της Πολεοδομίας σου;

Εγώ - επανέρχομαι - έχω ήδη κάνει 2 αιτήσεις υπαγωγής στον 4014 (2 διαφορετικά καταστήματα υγ. ενδιαφ.), έχουν πληρώσει τα παράβολα και η διαδικασία σκαλώνει εκεί που κάνεις upload την άδεια νομιμοποίησης και ζητάς με αίτηση την αναβάθμιση της δήλωσης σε οριστική υπαγωγή (δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, πρέπει να το κάνει ο διαχειριστής του ΤΕΕ της δήλωσής σου) . Ο διαχειριστής του ΤΕΕ βλέπει τότε ότι η άδεια έχει ημερομηνία "προ 28.7.2011" και (κακώς) την απορρίπτει. Λέω κακώς γιατί το ΤΕΕ δεν έχει εξουσιοδοτηθεί να κάνει έλεγχο ορθότητας παρά μόνο έλεγχο πληρότητας. Ο έλεγχος ορθότητας θα ακολουθήσει από την πολεοδομία, ώστε να προχωρήσει σε ΑΦΕΚ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σε ολους...Αμαν ρε ευνοστε, σαν τη σπιθα μου εβαλες παλι φωτια...

 

Χαλαλι σου ομως...δεν θα τους περασει μερικους να κουνανε στην πλατη του κοσμου σπαγγακια...

 

Επειδη οι δικοι μου ειναι σε φαση αποδοχης κληρονομιας (ο αρχικος ιδιοκτητης και κατοχος της αδειας νομιμοποιησης μας αφησε)

 

το ειχα αφησει το θεμα...Θα ανασυγκροτηθουμε αμεσα και τα ξαναλεμε.

Link to comment
Share on other sites

Ευνοστε θα δω τα εγγραφά σας και θα επανέλθω. Έχω ετοιμάσει και εγώ ερώτημα στο υπουργείο, δεν το έχω στεέιλει ακόμη και θα το τροποποιήσω.

 

Ελπίαω να βρούμε ακρη διότι τα πρόστιμα του πελάτη μου είναι 125.000,00 ευρώ μετά από όλες τις μειώσεις που μπορούμε να πάρουμε (30% και 1/5 λόγω αδείας).

 

Τα ξαναλέμε....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.