Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ανάκληση ΠΕΑ λόγω μη πληρωμης


Michael6000

Recommended Posts

Νόμος πλέον: μικρή προκαταβολή αν γίνετται, που πτρακτικά δενβ γίνεται, αλλά με την παράδοση, χέρι με χέρι τασ χρήματα και η Απόδειξη. Αλλώς δεν γίνεται. Τώρα εσύ ορθώς του έστειλες εξώδικο και να απαιτήσεις τα λεφτά σου συν τα δικαστικά έξοδα.

 

Το πρόβλημα είναι με αυτούς που ζητάν 50 ευρώ για κάθε επιθεώρηση. Εκεί υπάρχει πρόβλημα. Εννοώ ότι είναι αθιέμιτιος ανταγωνισμός. Εκεί χαίρομαι να τους τα τρων τα λεφτά οι ιδιοκτήτες...
Edited by alfisti1978
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ακομα και τη νομιμη να παρεις σε ενα ΠΕΑ . Σκέψου ένα διαμέρισμα με 200Ε αμοιβή. Αν μπεις στα γραναζια της δικαιοσύνης για να τα εισπράξεις , μάλλον θα βάλεις κι από την τσέπη στο τέλος.

 

Στο κυρίως θέμα όμως , η μη πληρωμή νομίζω ότι δεν είναι λόγος ανάκλησης , δυστυχώς.

Συνάδελφε Michael6000 φαντάσου ότι κάνεις ένα τοπογραφικό για ένα συμβόλαιο. Το παρέδωσες έγινε η πράξη αλλά έμεινες απλήρωτος. Θα πιάσεις τον συμβολαιογράφο να του πεις ακύρωσέ το γιατί δεν πληρώθηκα ?

Και μάλλον στην ΕΥΕΠΕΝ τον πρώτο καιρό ή από άγνοια ή με καλή συναδελφική διάθεση έκαναν όσες ανακλήσεις έκαναν λόγω μη πληρωμής.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον avgoust και με την ΕΥΕΠΕΝ. Υπάρχει έτσι ένα παραθυράκι για να κάνει ο καθένας ανάκληση όποτε θέλει.

 

Κάνε ανάκληση για άλλο λόγο.

Link to comment
Share on other sites

Ακομα και τη νομιμη να παρεις σε ενα ΠΕΑ . Σκέψου ένα διαμέρισμα με 200Ε αμοιβή. Αν μπεις στα γραναζια της δικαιοσύνης για να τα εισπράξεις , μάλλον θα βάλεις κι από την τσέπη στο τέλος.

 

Συνάδελφοι, το ΤΕΕ θα αναλάβει να τα εισπράξει για εμάς... Το προβλέπει ο ν3919.

Link to comment
Share on other sites

Η φορολογική νομοθεσία αναφέρει πως από την στιγμή που παραδώσουμε την εργασία μας, είμαστε υποχρεωμένοι να κόψουμε ΑΠΥ, είτε πληρωθούμε είτε όχι.

Η εργασία έχει παραδοθεί και κόπηκε η ΑΠΥ.

Από εκεί και ύστερα είναι διαδικασία είσπραξης των χρημάτων η οποία δεν έχει σχέση με το προϊόν της συναλλαγής.

Μόνο ο λήπτης της υπηρεσίας/προϊόντος έχει δικαίωμα υπαναχώρησης αν η υπηρεσία ή το προϊόν δεν ήταν αυτό που συμφωνήθηκε.

Άρα θεωρώ πως ορθά δεν έγινε δεκτό το αίτημά σου.

Οπότε, αν κατάλαβα καλά θα πρέπει να κινήσω διαδικασίες κατάσχεσης του συγκεκριμένου εντύπου που έχει την υπογραφή μου διότι:

π.χ. Αν αγοράσουμε ένα ψυγείο και δεν το πληρώσουμε αυτός που μας το πούλησε έχει το δικαίωμα να κινήσει διαδικασίες κατάσχεσης του μη πληρωθέν προϊόντος. Φαντάζομαι κάτι ανάλογο θα γίνεται και με τα παροχής υπηρεσιών. Πούλησα σε κάποιον μια παροχή δε με πλήρωσε και ζητάω πίσω την παροχή μου.

Εφόσον χρησιμοποιούσα το ψυγείο χωρίς να το έχω πληρώσει και έρχετε με κατασχετήριο ο πωλητής και μου το παίρνει δε μπορώ πλέον να βάζω πράγματα μέσα σε αυτό το ψυγείο.

Οπότε θα προχωρήσω σε κατάσχεση του εμπορεύματός μου νομικά στέκει.

 

Επίσης θα με βοηθούσε πολύ συνάδελφοι να μου πείτε ένα λόγο να επικαλεστώ για ανάκληση του ΠΕΑ χωρίς να το αντικαταστήσω.

Φαντάζομαι ένα σενάριο της εξής μορφής: Αίτημα ανάκλησης διότι δε μπήκε σωστά ο συντελεστής της θέρμανσης και είναι 0,86 ας πούμε από 0,89. Οπότε θα ανακληθεί θα αντικατασταθεί με νέο διορθωμένο και όταν έρθουν να το πάρουν θα τους πω ελάτε με την όπισθεν. Συμφωνεί κανείς με αυτό???

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά αυτός έχει κάνει ήδη τη δουλειά του έτσι δεν είναι?...Λες αμα του κάνες ανάκληση να του ακυρώσουν την όποια μίσθωση πχ?? Χλωμό.....

Για να μην μπλέκεις νομκά και πληρώνεις...και δεν βγάλεις άκρη ....δεν μπορείς να τον βρεις τετ-α-τετ??

Link to comment
Share on other sites

Πολυπαιγμένο σίριαλ. Μας εκμεταλεύονται διότι εμείς εμείς δεν είμαστε αυστηροί επαγγελματίες. Λεφτά με την ανάθεση κτλ

Link to comment
Share on other sites

Όταν ένας συμβολαιγράφος έχει ένα ΠΕΑ σε ισχύ την ώρα του συμβολαίου το οποίο μετά από 1 μήνα ακυρώνεται το ΠΕΑ τότε το συμβόλαιο δεν ακυρώνεται. (Αυτό μου το είπε η ΕΥΕΠΕΝ). Ανακαλώντας το δικό μου ΠΕΑ δε θα μπορεσει να το ξαναχρησιμοποιήσει και θα ενημερωθεί και η εφορία οπότε αν ξαναχρειαστεί (στην οικοδομή είναι 6 διαμερίσματα και βγάλαμε για όλη) θα πρέπει να να βγάλει άλλο. Ταυτόχρονα όμως θα τρέχει και ένα ποινικό από μεριά μου ενάντια του για παράνομο εμπλουτισμό και για το χρέος. Το ότι ανακαλώ τη δουλειά μου δε σημαίνει ότι δε μου χρωστάει. Η δουλειά έγινε. Και όταν πληρωθώ θα του παραδώσω πάλι. Το Τετ α τετ δε παίζει ρόλο δεν είμαστε τραμπούκοι μηχανικοί είμαστε. Αλλά δε με ενδιαφέρει το κόστος πλέον ότι νόμιμα μπορώ να κάνω θα το κάνω είτε ενάντια στον πελατη είτε στη υπηρεσία.

Ο νομικός μου έχει ήδη όλα τα έγγραφα που χρειάζεται και με ενημέρωσε επειδή είναι μεγάλη διαφίμιση να εξευτελίζει υπουργούς και δημόσιους υπάλληλους σε θέσεις κλειδιά που το παίζουν θεοί δε θα πληρώσω κάτι, για την άλλη αγωγή στον πελάτη εκεί θα πάει κανονικά με έκπτωση.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μιχάλη σε όλα θα συμφωνήσω, εκτός από ένα σημείο.

Οι συνάδελφοι στο ΕΥΕΠΕΝ, ανακαλούσαν τα απλήρωτα ΠΕΑ από συναδελφική αλληλεγγύη μέχρι πρόσφατα, αλλά όπως είπε και ο avgoust ήταν όντως εκτεθειμένοι.

 

Δυστυχώς η όλη διαδικασία αφήνει την ευθύνη της εμπορικής συναλλαγής καθαρά στον επαγγελματία. Κακώς βέβαια γιατί υποτίθεται ότι ο ενεργειακός επιθεωρητής αντιπροσωπεύει το δημόσιο συμφέρον. Στο τεχνικό μέρος λοιπόν σου λένε: <<δεν είσαι ακριβώς ιδιώτης και πρέπει να λειτουργείς με αμεροληψία κλπ κλπ γι αυτό και σου ορίζω ανώτερες, κατώτερες εντός εκτός κι επι τα αυτά τιμές και θα είμαστε πολύ αυστηροί μαζί σου>>, ενώ στο θέμα της κατοχύρωσης της πληρωμής σου λένε:<<κόψε το λαιμό σου>>.

 

Αν θέλανε να μας προστατεύσουν θα ορίζανε μια διαδικασία πληρωμής ανάλογη του ελεγκτή δόμησης.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σε πελάτες που τους <<κόβουμε>> κακοπληρωτές είναι να τους δίνουμε το χαρτί της Εθνικής και να τους λέμε <<ολοκλήρωση διαδικασίας μετά την κατάθεση>>. Αλλά κι αυτό δεν πολυπερπατάει συνήθως.

 

Το ίδιο το κράτος λέει στους επαγγελματίες: <<Εγώ με το πέρας της εργασίας θέλω να κόψεις την απόδειξη και να πάρω τους φόρους μου από την τσέπη σου. Το αν εσύ πραγματικά πληρωθείς ποσώς με ενδιαφέρει και να πας να γμθς...>>.

 

Δηλαδή θέλω να πω εν τέλει ότι η θέση σου για <<δημόσιους υπάλληλους σε θέσεις κλειδιά που το παίζουν θεοί>> είναι λίγο άδικη.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.