Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανάκληση ΠΕΑ λόγω μη πληρωμης


Michael6000

Recommended Posts

Δε διαφωνώ, άρα ή παρατάω την υπόθεση και γίνεται αρχηγός ο πελάτης, ή πάω δικαστικός για πληρωμή, ή επικαλούμαι ένα λόγω χαζό π.χ. λάθος σκίαση στον τάδε τοίχο, οπότε θα ανακληθεί (μάλλον) και θα το διορθώσω με μετά με νέο ΠΕΑ (αντικατάσταση) όπου είναι και το σύνηθες, και μετά απλά δε θα του το παραδώσω.

Αν προχωρήσω στην τρίτη λύση που πρότεινα πιο πάνω, ποιος βάζει στοίχημα ότι δε θα το ανακαλέσουν και θα μου ζητήσουν να τους προσκομίσω ακριβώς το ίδιο χαρτί (δηλαδή ΥΔ του ιδιοκτήτη που συμφωνεί με την ανάκληση) και θα φτάσω στο ίδιο σημείο.

Τότε τι θα κάνω???

Θα είμαστε στην ίδια κουβέντα κι ενώ τώρα ζητάω συγγνώμη αν έθιξα κάποιον που δεν έπρεπε, τότε θα γράφουμε: συνάδελφε τι να κάνεις έτσι είναι το σύστημα.

Αν λάβω αρνητική απάντηση από την ανάκληση με τον τρόπο που έχει ζητηθεί, θα προχωρήσω σε κανονική λύση ανάκλησης και αντικατάστασης, και τότε θα σας ενημερώσω τι γίνεται.

Και πραγματικά αν έθιξα κάποιον ή είμαι σκληρός με τους Δημόσιους Υπαλλήλους ζητάω συγγνώμη.

Αρχές του 2013 θα φανεί αν έχω δίκιο ή όχι.

Θα επικαλεστώ πραγματικό λόγο ανάκλησης, να δούμε τι θα γίνει τότε,

Υπομονή και τα ξαναλέμε με το νέο έτος από μεριά μου με πλήρη ενημέρωση.

 

Καλές γιορτές σε όλους

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν ξέρω αν θίχτηκε κανένας δημόσιος υπάλληλος, εγώ πάντως όχι γιατί δεν είμαι :smile: . Και στα τόσα χρόνια έχω φάει αρκετές τόγκες για να καταλαβαίνω την οργή σου.

 

Το θέμα είναι πρακτικό. Οταν τον πας δικαστικά, ο άλλος θα ισχυριστεί οτιδήποτε. Θα πει οποιοδήποτε ψέμα αρκεί να πατάει σ' αυτό.

Αν ήταν όπως τους ελεγκτές δόμησης δηλ <<ο πελάτης να περάσει από τον πάγκο>> δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

 

Μη σου φανεί περίεργο να πει το λαμόγιο ο πελάτης <<Μα τι λέτε.. εγώ τον πλήρωσα. Αυτός με εκβιάζει για να ξαναπάρει λεφτά. Και εσείς εκεί στο ΕΥΕΠΕΝ τον πιστέψατε επειδή σας είπε ότι δεν τον πλήρωσα; Και με την ανάκληση τον βοηθάτε ακούσια στον εκβιασμό του;>>

 

Οπότε οι υπάλληλοι ενδεχομένως να βρεθούν τυλιγμένοι σε μια κόλλα χαρτί για μια αντιδικία, που θα κριθεί βέβαια στο μέλλον δικαστικά αλλά υπηρεσιακώς <<δεν τους αφορά>>.

 

Δεν ξέρεις. Στο παρελθόν επέδειξαν αλληλεγγύη υποστηρίζοντάς μας αλλά μπορεί να βρέθηκαν αντιμέτωποι με παρόμοια κατάσταση όπως στην περιγράφω.

 

Καλές γιορτές.

 

ΥΓ Σου έσβησα την παράθεση γιατί σε συνεχόμενα μυνήματα πρέπει να την αποφεύγουμε.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Πάντως εγώ ποτέ δεν έχω δώσει το ΠΕΑ σε πελάτη πριν πληρωθώ. Είναι απλό. Αν το δώσεις πριν σε πληρώσει ή με μία προκαταβολή θα κλαις τα λεφτά σου. Ακόμη και το συμφωνητικό να έχει υπογράψει είναι μπλέξιμο. Για αυτό πρώτα πληρωμή και μετά παράδοση του ΠΕΑ.

 

Αυτό με τους ελεγκτές δόμησης δεν γίνεται θεωρώ για πρακτικούς λόγους. Δεν μιλάμε για οικοδομή αλλά για το διαμερισματάκι του Μήτσου που θέλει να το νοικιάσει και να ξεμπερδεύει. Βέβαια κάτι τέτοιο (κατάθεση της αμοιβής σε λογαριασμό) θα μείωνε την φοροδιαφυγή των ΠΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κατάθεση αμοιβής στο λογαριασμό μου με εντολή πληρωμής δεν έχει γίνει από κανένα. Αυτή τη στιγμή το οικονομικό δε με ενδιαφέρει. Στο μέλλον μπορεί να ασχοληθώ με το οικονομικό. Αυτή τη στιγμή θέλω να ανακληθεί το ΠΕΑ μου. Στο παρελθόν μου έχουν ανακαλέσει 4 ΠΕΑ για τον ίδιο λόγο (Λογω μη πληρωμής). Αυτό έχουν στραβώσει μάλλον διότι κάποιοι "έξυπνοι" όπως ανάφερα στην αρχή έβγαζαν ΠΕΑ σε κτίρια του 1900 Α+ και Α και σκαρφίστηκαν μετά τις καμπάνες που έπεσαν σε ορισμένους να ανακαλούν αυτά τα ΠΕΑ έτσι ώστε δε θα ελεγθούν για να καμπανιαστούν. Εγώ όμως δεν έχω καμμιά σχέση με αυτούς και τους προκάλεσα να το τσεκάρουν. Η λύση να ψάχνω να βρω ψεγάδια και να του κάνω κακό δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα διότι το μόνο που θέλω είναι να μη χρησιμοποιηθεί η δουλειά μου επειδή δεν πληρώθηκα και αυτοί που παριστάνουν τους "θεους" να υποστούν κυρώσεις. Πείτε το ΦΕΚ που αναφέρει τις ανακλήσεις αν δεν υπάρχει ΦΕΚ τότε εγώ που σφραγίζω έχω το δικαίωμα να αναιρέσω και να πετάξω τη δουλειά μου στα σκουπίδια γιατί έτσι θέλω και ποιος είναι αυτός που με υποχρεώνει και με ποιο δικαίωμα χωρίς να υπάρχει νόμος μου λέει όχι κύριος έκανες μια δουλειά θα τη χαρίσεις. Δε θέλω τα λεφτά θέλω να πετάξω τη δουλειά μου στα σκουπίδια ποιος μου το απαγορεύει και με ποιο νόμο???? Αυτο ρωτάω

 

Παρεπιπτόντως το κτίριο είναι προ του 55 και είναι νομίμως υφιστάμενο και διατηρηταίο

 

Αγαπητέ Συνάδελφε, αν δείς ότι δεν πρόκειται να πάρεις την αμοιβή σου, εξέτασε την περίπτωση να πας στην

Εφορεία με την απόδειξη που έχεις κόψει και να κάνεις εκχώρηση του δικαιώματος

της αμοιβής σου υπέρ του δημοσίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Επειδη εχω μια αντιστοιχη περίπτωση με το παρον νημα (απληρωτο ΠΕΑ) το οποιο το έστειλα με mail καλη τη πιστη και δεν το πληρωθηκα, υπάρχει δυνατοτητα ανακλησης του?

 

Πλεον δε μου σηκωνουν καν το τηλεφ κ σε ενα τελευταιο τηλεφώνημα με βρισαν κ ολας.

Link to comment
Share on other sites

Ανάκληση κάνεις μόνο για ουσιαστικού λόγους που αφορούν αποκλειστικά στα στοιχεία του ΠΕΑ

Δυστυχώς, κάποιες φορές, οι εμπειρίες δεν είναι δωρεάν...

Τώρα πλέον ξέρεις (και όχι μόνο για τα ΠΕΑ) ότι "εν τη παλάμη, και ούτω βοήσωμεν"

Link to comment
Share on other sites

Επίσης σύμφωνα με τα ΕΛΠ επειδή η συναλλαγή είναι με ιδιώτη θα πρέπει τιμολογήσεις με την ολοκλήρωση της υπηρεσίας, η οποία ολοκληρώθηκε (πραγματικό γεγονός), [ανεξάρτητα με το πότε θα γίνει η καταβολή των χρημάτων] και άρα γεννάται και η αντίστοιχη φορολογική υποχρέωση για την καταβολή του φόρου ... για αυτό "εν τη παλάμη, και ούτω βοήσωμεν" όπως γράφει και ο tetris ή φροντίζουμε να πάρουμε ως ελάχιστο στην χειρότερη τουλάχιστον το ΦΠΑ [αν όχι πλήρη εξόφληση που είναι και το ορθό], πριν την παράδοση, για να μην βάλουμε από την τσέπη μας.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.