Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια για προσθήκη-επέκταση μπαλκονιού


ilias

Recommended Posts

Θα την ονόμαζα άδεια για "προσθήκη κατ' επέκταση υφιστάμενου εξώστη".

Απαιτούμενες μελέτες:

1) Τοπογραφικό

2) Αρχιτεκτονικά

3) Στατικά

4) Χρονικός Προγραμματισμός

 

Ο προϋπολογισμός θα είναι αναλυτικός.

Link to comment
Share on other sites

Χάρη και paktomenos σας ευχαριστώ.

paktomenos το εν λόγω οίκημα κατασκευάστηκε περί το '82 αυθαίρετο και στη συνέχεια νομιμοποιήθηκε με απόφαση Νομάρχη. Εκτιμάς ότι εμπίπτω στις διατάξεις της απόφασης που μου ανέβασες? Σημειώνω ότι δεν θέλω να κάνω καμία άλλη εργασία πλην της αναφερόμενης.

Link to comment
Share on other sites

Τι να σου πω...η νομιμοποίηση έγινε με το Ν. 1337/83 σαν προ 83 φαντάζομαι? τότε λογικά εμπίπτεις. Μην σε πάρω και στο λαιμό μου όμως...δεν ρωτάς τους Αγίους Τοπικούς Ελεγκτές?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Υπάρχει κάποιος περιορισμός εκτός των κτιρίων που έχουν ανεγερθεί με προϋχίουσες του ΓΟΚ/85 διατάξεις, όσον αφορά την προσθήκη εξώστη; Ρωτάω γιατί Άγιος Τοπικός Ελεγκτής σε άδεια του 2005 μου ανέφερε πως ΔΕΝ μπορώ να κάνω προσθήκη εξώστη στην περίπτωση αυτή ΑΝ ΔΕΝ κάνω και προσθήκη δόμησης στον ίδιο όροφο.

 

Γνωρίζει κανείς κάτι πιο συγκεκριμένο;

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα σε αντίστοιχη περίπτωση μου είπαν το ίδιο, με την λογική πως η επιφάνεια προσθήκης εξωστών ελέγχεται αν είναι 40% της επιφάνειας της προσθήκης δόμησης.

Αλλά εν το κυνήγησα διότι ο ιδιοκτήτης μόλις άκουσε για ένσημα, για ΙΚΑ κλπ δεν προχώρησε σε άδεια αλλά το έκανε αυθαίρετο (έβαλε και κολώνες τελικά......)

Link to comment
Share on other sites

Εντελώς παράλογο μου φαίνεται αυτό... Δηλαδή αν κάποιος εξαντλήσει τη δόμηση που δικαιούται σε ένα δυόροφο (ισόγειο και όροφο) χωρίς καθόλου εξώστες, έχει χάσει αυτομάτως το δικαίωμα να τους προσθέσει νομίμως μελλοντικά; Αμάν αυτή η νομοθεσία και η κατά το δοκούν ερμηνεία της!

 

Το ποσοστό των εξωστών θα έπρεπε να ελέγχεται με βάση τη συνολική (υφιστάμενη και νέα) δόμηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Η παραπανω Αποφ-31455/92 αναφερει οτι: ''Σε οικοδομή που έχει ανεγερθεί με προϊσχύουσες του Ν. 1577/85 διατάξεις, δεν επιτρέπεται να κατασκευαστούν εξώστες και ημιϋπαίθριοι χώροι, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν. 1577/85, εάν δεν κατασκευάζεται σήμερα προσθήκη.''.

Επομενως αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι: Σε οικοδομή που έχει ανεγερθεί με προϊσχύουσες του Ν. 1577/85 διατάξεις, ακομα και εάν δεν κατασκευάζεται σήμερα προσθήκη επιτρεπεται να κατασκευαστουν εξώστες η επιφάνεια των οποιων ομως υπολογίζεται στο συντελεστή δόμησης.

Σωστα;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.