Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επικείμενη εναρμόνιση του Ν.4014/11 με τον ΝΟΚ


dimitris GM

Recommended Posts

Φαίνεται ότι, σιγά-σιγά, αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις του υπουργείου, όσον αφορά τις τελικές ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα με την κατάταξη των αυθαιρεσιών σε τρεις κατηγορίες:

 

α] Με ΟΑ, μικρές εσωτερικές αλλαγές στις διαρρυθμίσεις καθώς και αλλαγές χρήσεων που επιτρέπονται πλέον από τον ΝΟΚ, θα θεωρούνται παραβάσεις που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

 

Εν όψει του ότι "δεν υπάρχει κανένας χώρος" χωρίς- έστω μια παρανομία, συζητείται για αυτά να θεωρηθούν "απλές παραβάσεις" με ένα ποσό περί τα 500 ΕΥΡΩ.

 

β] Υπερβάσεις της Ο.Α. και αλλαγές χρήσεων

 

γ] Εξ ολοκλήρου αυθαίρετα χωρίς ΟΑ.

 

Πλέον αυτών, φαίνεται ότι "συζητείται" και η αλλαγή της ημερομηνίας αναφοράς, της "28-7-2011", χωρίς να είναι επιβεβαιωμένο.

 

Οι τελικές ρυθμίσεις... τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου 2013.

 

Πηγή: BUILDNET

 

Click here to view the είδηση

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

αυτό που δεν ξέρω αν θα ξαναδωθεί στίς δόσεις του 3843 γιατί ο κόσμος έχει στεγνώσει και τίς άφησε απλήρωτες

Link to comment
Share on other sites

Αν εξαιρέσουμε τις μικροπαραβάσεις που θα μαζεύουν 500-άρικα ...

ο συνδυασμός Ν.4014-Ν.4067 ταυτόχρονα με τα "δικαιώματα γης" θα είναι η μέθοδος για επ' αόριστον νομιμοποίηση και ξεμπλοκάρισμα των μεταβιβάσεων ιδιοκτησίας.

Ο συνδυασμός τους με την "ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτου" θα είναι αυτό που θα καθορίσει τα χρονικά όρια ξεκαθαρίσματος-πληρωμής (προθεσμίες) ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

1. Αν δεν μειώσουν τα πρόστιμα....

2. Αν δεν βρουν λύση για τα εξ αδιαιρέτου....

3. Αν δεν βρουν τρόπο ν' αναγκάσουν τους ιδιοκτήτες...

4. Αν δεν εφαρμόσουν άμεσα την ηλεκτρονική ταυτότητα...

 

...δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα!!!

Link to comment
Share on other sites

Ετσι... βγάλτε και το όριο της 28/7/11, να δώσετε και σε μας τους πεινάλες μηχανικούς κανένα χαρτζηλίκι.... αφού εδώ μας καταντήσατε!!!

 

Ετσι είναι οι κόκκινες γραμμές στην Ελλάδα... Μετά φταίνε αυτοί που έκαναν τα αυθαίρετα!

ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΚΑΝΤΕ ΝΕΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΪΖΕΤΕ!!!

 

Κατ' αρχήν ο διαχωρισμός που γίνεται δημιουργεί σωρεία μικροπαραβάσεων με πρόστιμο 500 ευρώ και αμοιβή;;;;; Πόσο, 100 €;;;

Γιατί αν νομίζεις ότι θα ζητάς τα 600 και βάλε, που παίρνεις σήμερα και το πρόστιμο να είναι μικρότερο της αμοιβής, είσαι γελασμένος! Θα γίνει το θέμα σαν τα ΠΕΑ... με ένα ογδοντάρι θα χαμογελάς και θα λες ευχαριστώ... Τις ευθύνες και τα υπόλοιπα να τα βάλεις όπου θέλεις!

  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

Γιατί αν νομίζεις ότι θα ζητάς τα 600 και βάλε, που παίρνεις σήμερα και το πρόστιμο να είναι μικρότερο της αμοιβής, είσαι γελασμένος!

Μεγάλη αλήθεια που έχει αρχίσει να ακούγεται όλο και εντονότερα από τους πελάτες.

Το παράλογο είναι πως αυθαίρετη ισόγεια κατοικία 65τμ προ 1983 βγάζει πρόστιμο <500.

Όταν λοιπόν ζητάς τετραψήφια αμοιβή για τοπογραφικό + αποτύπωση + δήλωση ακούς το κλασσικό "μα για 500 ευρώ πρόστιμο μου ζητάς 1000 δικά σου??". Άντε να εξηγήσεις μετά...

Ελπίζω να γλυκαθούν λίγο με τη "μόνιμη νομιμοποίηση" ... αυτά τα 500ρικα όμως θα είναι μεγάλη παγίδα για την αμοιβή μας...

Edited by yian
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά και γω έτσι έλεγα, και έχω τώρα στο γραφείο φακέλους αυθαιρέτων με άδεια και ένα κάρο παραβάσεις που για να συμμαζέψεις τα σχέδια και να κάνεις διαγραμμα κάλυψης αξιοπρεπές, χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο για να καταλάβεις με τί μ@@@@ ασχολείσαι. οπότε από ένα σημείο και μετά είπα ότι ίσως είναι καλύτερα λιγότερα με αξιοπρεπή αμοιβή, παρά περισσότερα με ψίχουλα και 13ωρα δουλειάς και 2 jameson για να συνέλθω μετά! Άποψή μου φυσικά. Εννοείται ότι όταν βλέπουμε πλέον αυθαίρετο χωρίς άδεια ανοίγουμε σαμπάνια, ειδικά αν είναι στην περιοχή που κινούμαστε και είναι εύκολο να βρεθούν τα περι αρχαιολογίας, δασαρχείων κλπ κλπ.

sorry για το offtopic.

Edited by sarcs
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως τους εξηγώ ότι η δουλειά μου δεν έχει να κάνει με το ύψος του προστίμου, και αν θέλει να είναι σίγουρος ότι η ποιότητά της εργασίας που θα παραλάβει (βλπ. φάκελος) να πάρει γραπτές τις άλλες προσφορές που με λέει (κάτω των 500€-600€ με τα φορολογικά) και να έρθει να τα δούμε μαζί όποτε θέλει! Διαφορετικά να εύχεται να έχει πέσει σε συνάδελφο που έχει βίτσιο να κάνει σωστή δουλειά και να πληρώνεται ίσα ίσα για να επιβιώνει (αν δεν μπαίνει μέσα) ώστε να μη του βγει κάποιο άλλο θέμα και τρέχει μετά και αυτός και ο δικηγόρος και όλοι τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.