Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παράταση για τις προ ΝΟΚ άδειες


kan62

Recommended Posts

Το ΥΠΕΚΑ με δελτίο τύπου ανακοινώνει παράταση για την έκδοση αδειών που είχαν κατατεθεί πριν την εφαρμογή του ΝΟΚ.

 

Το δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ αναφέρει:

 

Με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν στο ΥΠΕΚΑ τις τελευταίες ημέρες σχετικώς με την προθεσμία έκδοσης αδειών δόμησης για τις οποίες είχαν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι προ της έναρξης εφαρμογής του Ν.Ο.Κ. σας ενημερώνουμε για τα εξής:

 

Προωθείται άμεσα νομοθετική ρύθμιση παράτασης της προθεσμίας έκδοσης των συγκεκριμένων αδειών μέχρι την 25.11.2013, καθώς ως αποδείχτηκε λόγω των αλλαγών του νομικού πλαισίου σε κάποιες περιπτώσεις οι υπηρεσίες δόμησης δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο μέσα στην τασσόμενη προθεσμία της γενικής διάταξης του άρθρου 26 του Ν.2831/2000.

 

Πηγή: http://www.ypeka.gr/...&language=el-GR

 

Click here to view the είδηση

Edited by kan62
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Γιατί όμως να φτάνουμε στο και πέντε για να ενημερώνουμε.Μετά τον πανικό που έγινε στις ΥΔΟΜ τις τελευταίες μέρες και με τους υπαλλήλους πιθανόν να είναι σε άδεια λογικό ήταν να πάρει παράταση.

Link to comment
Share on other sites

οι άδειες των υπαλλήλων έφταιγαν ή ότι οι ιδιοκτήτες δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα φορολογικά και έτσι δεν ήταν δυνατόν οι άδειες να εκδοθούν.

Δεν βαρεθήκαμε να επαναλαμβάνονται πάντα οι ίδιες δικαιολογίες και ποτέ να μην λέγεται η αλήθεια . ας ελέγξουν κάποιοι και μετά την νέα προθεσμία πόσες δεν θα έχουν εκδοθεί.

Link to comment
Share on other sites

Μανώλη, το και πέντε είναι κανόνας (εδώ δε δουλεύει ο ΝΟΚ που ισχύει από τον Ιούλιο...).

Εκείνο που δεν έχει κάποια λογική είναι το
εύρος
της παράτασης. Οι υπάλληλοι, ο φόρτος κλπ. δεν δικαιολογούν το 25.
11
.2013 ...

Για να είμαστε συνεπείς με λογικές ελληνικού δημοσίου, δύο πράγματα υποψιάζομαι :

1. η παράταση είναι μέχρι τις 25.
01
.2013 και απλά έγινε το φυσικό ανθρώπινο λάθος μαζί με την έλλειψη επανελέγχου του δελτίου τύπου ή

2. πάλι έγινε το λάθος και μέχρι τις 25.
01
.2013 θα ανακοινωθεί το μέχρι πότε θα ισχύει η παράταση ...
Link to comment
Share on other sites

Η 25/11/2013 είναι και η καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση των αδειών που είχαν πρωτοκολληθεί με το παλιό σύστημα, πριν τον 4030 (Ν4030αρ. 45 παρ 3). Προφανώς, στόχος τους είναι μέχρι εκείνη την ημερομηνία οτι έχει να κάνει με το παλιό σύστημα να έχει εκλείψει. λογικό. Μια κοινή ημερομηνία για όλα.

 

.............

 

και τώρα που το ξανασκέφτομαι... έστω άδεια πρωτοκολλημένη με ΓΟΚ προ του 4030, την καλύπτει η διάταξη που προανέφερα, και έχει προθεσμία έκδοσης μέχρι 25/11/2012

 

έστω άδεια πρωτοκολλημένη μεΝΟΚ μετά τον 4030, δεν θα έπρεπε να εκδοθεί σε 2 ή 5 εργάσιμες, δεν θυμάμαι ακριβώς... αν όχι, επιστρέφεται... πως μπορεί να είναι ακόμα πρωτοκολλημένη? από τον Απρίλιο που βγήκε ο ΝΟΚ έχει περάσει κάθε προθεσμία που να δικαιολογεί την ύπαρξη μιας άδειας πρωτοκολλημένης πριν τον ΝΟΚ....

Edited by dada
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

+1 απο μενα στον dada...

 

Στο ΥΠΕΚΑ δεν εχουν να ασχοληθουν με σοβαρα θεματα και βγαζουν δελτια τυπου της κακιας ωρας...

 

1) Για τα αυθαιρετα και το Ν.4014/11 δεν μπορουν να λυσουν το θεμα με το ΙΚΑ?

2) Το δελτιο δομικης τρωτοτητας ποτε θα το ανακοινωσουν?

3) Διευκρινησεις για τα ΑΜΕΑ στον ΝΟΚ ποτε θα δωσουν?

4) Προδιαγραφες για την μελετη προσβασιμοτητας ποτε θα βγουν?

 

Απο την μηδενικη κινηση που εχει το subforum 'Νεος Οικοδομικος Κανονισμος' ενα ειναι σαφες: Δεν κινειται φυλλο στην αγορα, αλλα και αερας να φυσουσε με τετοια διακοσμητικα υποκειμενα στο ΥΠΕΚΑ ειναι αδυνατο να κινηθει οτιδηποτε.-

Edited by Silent Arrow
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

@dada, πολύ σωστή η επισήμανσή σου για την ταυτόχρονη με τον Ν.4030 λήξη των προθεσμιών ... δεν το είχα συνδυάσει ... +1.

 

Επί της ουσίας, άν είναι έτσι, δίνεται παράταση 18 μηνών για αλλαγή κανονισμού δόμησης ... αντί των 6 που αναφέρει ο νόμος και ίσχυσαν και πριν από 30 χρόνια ... θρίαμβος κατά της γραφειοκρατίας ή αντίσταση γραφειοκρατών με "κοινωνικό πρόσωπο" ;

Δηλαδή το ΥΠΕΚΑ δηλώνει αδυναμία να προσαρμοστούν οι υπηρεσίες του στις αλλαγές με αντιστοιχία 1 προς 3, σε μια εποχή που άδειες προ ΝΟΚ δεν υπήρχαν και οποιαδήποτε ΥΔΟΜ θα μπορούσε να τελειώνει με τις προηγούμενες σε λιγότερο από μήνα.

Ο παραλογισμός όμως είναι ότι, ενώ το ΥΠΕΚΑ δέχεται την υπαιτιότητα των υπηρεσιών, δεν ομολογεί και τον πραγματικό λόγο της παράτασης.

Οποιαδήποτε σύνδεση κάνει με τον Ν.4030 είναι ατυχής ... δεν ενοχοποιείς την αλλαγή κανονισμού επειδή θέλεις να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα και την οποιαδήποτε νομοθετική προχειρότητα ...

Πάλι το ΥΠΕΚΑ κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του ... πάλι παίζουμε με τις παρατάσεις κοροϊδεύοντας τους κουτόφραγκους ... ή η χώρα παίζει τις παρατάσεις κοροϊδεύοντας οι κουτόφραγκοι τους ελληναράδες ... τέλος πάντων ... έπεσε και ο Μητσοτάκης ...
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

και τώρα που το ξανασκέφτομαι... έστω άδεια πρωτοκολλημένη με ΓΟΚ προ του 4030, την καλύπτει η διάταξη που προανέφερα, και έχει προθεσμία έκδοσης μέχρι 25/11/2012

 

έστω άδεια πρωτοκολλημένη μεΝΟΚ μετά τον 4030, δεν θα έπρεπε να εκδοθεί σε 2 ή 5 εργάσιμες, δεν θυμάμαι ακριβώς... αν όχι, επιστρέφεται... πως μπορεί να είναι ακόμα πρωτοκολλημένη? από τον Απρίλιο που βγήκε ο ΝΟΚ έχει περάσει κάθε προθεσμία που να δικαιολογεί την ύπαρξη μιας άδειας πρωτοκολλημένης πριν τον ΝΟΚ....

 

Η προθεσμια 25/11/13 αναφερεται στο περιθωριο εκδοσης μιας πρωτοκολλημενης ΟΑ με διαταξεις του ΠΔ (ΦΕΚ795Δ).

Δηλαδη κανονικη Οικοδομικη Αδεια με οτι ξεραμε πριν τον Ν4030.

Η ημερομηνια ομως αυτη δεν εχει σχεση με τον Κανονισμο τον οποιο θα ακολουθησεις. Επειδη η ισχυς του ΝΟΚ ειναι μεταγενεστερη του Ν4030.

Αρα μετα τις 3/1/13 θα εβγαζες κανονικα Ο.Α, αλλα με διαταξεις ΝΟΚ. (δηλαδη 6 μηνες απο την ισχυ του ΝΟΚ)

Εκει ειναι που θα δωθει και η παραταση, για τις ηδη πρωτοκολλημενες ΟΑ, ωστε να πας βασει ΓΟΚ.

 

Προφανως η ανακοινωση αναφεροντας "αδειες δομησης" αναφερεται σε Οικοδομικες Αδειες (δεν θυμαμαι ακριβως τι οριζει ο 4030 για τα χρονικα περιθωρια εκδοσης αδειας δομησης και αν αυτη επιστερεφεται)

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά σε όλους

Ερώτημα

αν έχω υποβάλει άδεια με κάλυψη 30% ύψος ορόφου 3.0μ και αποστάσεις Δ 7.0μ θα μου την επιστρέψουν ή δικαιούμαι να την εκδώσω μέχρι 25-11 -2013;

άρθρο 45 Ν 4030

 

Άρθρο 45

Τελικές και μεταβατικές διατάξεις

 

1. (ισχύς 1-3-12) Από την έναρξη ισχύος του παρόντος, καταργούνται:

 

α. Τα Συμβούλια Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος Αποκεντρωμένης Διοίκησης και οι διατάξεις που καθορίζουν την αρμοδιότητά τους.

 

β. Το Ανώτατο Πολεοδομικό και Αρχιτεκτονικό Συμβούλιο (Α.Π.Α.Σ.), που θεσπίστηκε στην παράγραφο 3 του άρθρου 2 του ν. 2831/2000 (Α΄ 140).

 

γ. Κάθε διάταξη που αναφέρεται σε θέμα ρυθμιζόμενο από αυτόν.

 

2. (ισχύς 25-11-11) Με την έκδοση απόφασης συγκρότησης:

 

α. του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής σε κάθε περιφερειακή ενότητα καταργείται η αντίστοιχη ΕΠΑΕ,

 

β. του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων σε κάθε περιφερειακή ενότητα, καταργείται το αντίστοιχο Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος,

 

γ. του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων, καταργείται το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος.

 

3. (ισχύς 1-3-12Στις διατάξεις του παρόντος υπάγονται όλες οι άδειες δόμησης που εκδίδονται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος. Οικοδομικές άδειες για τις οποίες έχουν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, εκδίδονται σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις. Για τις οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, εφαρμόζονται τα άρθρα 6 και 7.

 

Αν μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος έχει υποβληθεί φάκελος για την έκδοση οικοδομικής άδειας, η προθεσμία έκδοσής της είναι δύο έτη και αρχίζει από τη δημοσίευση. (δηλ 25-11-2013)

Άρθρο 45 ΝΟΚ ≪Στην περίπτωση των κηρυγμένων παραδοσιακών οικισμών, των ιστορικών διατηρητέων οικισμών και των οικιστικών συνόλων, που έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία, η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου είναι τέσσερα 4 έτη.≫ δηλ 25-11-2015

Edited by Manolis gon
μεγένθυση - διόρθωση
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.