Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τοπογραφικό για έκδοση άδειας


Vikie

Recommended Posts

Η διαφορά που ανέφερε ο Paul_mix ότι είδε στο απόσπασμα, μεταξύ πίνακα συντεταγμένων και αναγραφόμενου εμβαδού εξακολουθεί και μου κάνει εντύπωση.. Δεν δικαιολογείται από την κλίμακα παραμόρφωσης καθώς και οι συντεταγμένες και το εμβαδό είναι σε ΕΓΣΑ87. Δεν είναι σημαντικό αλλά είναι τουλάχιστον μία εγκυκλοπαιδική απορία... Έχει κανείς καμιά ιδέα?

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως όταν εφαρμόζω τον πινακα συντεταγμένων του κτηματολογίου τα εμβαδά στο autocad εμφανίζονται λίγο διαφορετικά (όχι όλα) αλλά της τάξης του 0.01 τ.μ. δηλαδή αποκλίσεις στο 2ο δεκαδικό.

Αυτό που μπορεί να έχει συμβεί και να μην το πρόσεξε ο συνάδελφος είναι να μην ένωσε με τη σωστή σειρά τα σημεία. Ειδικά στο κτηματογραφικό διάγραμμα μερικές φορές είναι πολύ κοντά τα σημεία και δεν καταλαβαίνεις ποιο είναι πρώτο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Καλημερα. Σε τοπογραφικο αδειας που επρεπε να αναφερει μετα απο απολλοτριωση δρομου 750τμ κατα παρεκκλιση το γηπεδο το αναφερει 749.50τμ. Και εγινε δεκτο απο την πολεδομια. Συμβαινει συχνα αυτο και δεν αποτελεί κάποιο πρόβλημα;

 

 

Edited by Architect90
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Δεν βρήκα κάπου αλλού την περίπτωση που με προβληματίζει, ελπίζω να κολλάει εδώ. Ο τοπογράφος με τον οποίο συνεργάζομαι, έκανε για λόγους που δεν με αφορούν και τόσο, λάθος στην αποτύπωση των συντεταγμένων οικοπέδου (εντός σχεδίου και με κτηματολόγιο) με αποτέλεσμα κατά την χάραξη να διαπιστώθηκε μια "μετατόπιση" ολόκληρου του οικοπέδου κατά 1,0μ περίπου προς τα αριστερά. Δεν υπάρχει αλλαγή στο σχήμα ή στο εμβαδόν του οικοπέδου, οπότε δεν αλλάζουν τα μεγέθη του διαγράμματος κάλυψης.

Το τοπογραφικό διάγραμμα που υποβλήθηκε στην ΥΔΟΜ για την έκδοση οικοδομικής άδειας (και στην αρμόδια αρχαιολογία) είναι κατά συνέπεια λανθασμένο. Μήπως κάποιος ξέρει τι μπορούμε να κάνουμε; Πάμε αναγκαστικά σε αναθεώρηση; 

Edited by desptsouk
Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, desptsouk said:

διαπιστώθηκε μια "μετατόπιση" ολόκληρου του οικοπέδου κατά 1,0μ περίπου προς τα αριστερά.

Συνάδελφε είστε όλοι σίγουροι για το λάθος; Δηλαδή μήπως δεν είναι λάθος η εξάρτηση του τοπογράφου, αλλά όλα τα προηγούμενα; Οι συν/νες του Κτηματολογίου συνήθως δεν είναι ορθές...

Link to comment
Share on other sites

Το έγραψα αρκετές φορές ... θα το κάνω ακόμη μία : Οι συντεταγμένες που μας δίνει το κτηματολόγιο ΔΕΝ είναι για οριοθέτηση !! Μη "τσιμπάτε" σημάδια από το "πιλοτικό" του κτηματολόγιου! Οι συντεταγμένες ΕΓΣΑ87 που θα δώσετε εσείς στις κορυφές είναι οι σωστές (αν φυσικά τις δώσετε σωστά). Αν αυτές αποκλίνουν από τα "όρια απόκλισης" που βάζει το ίδιο το κτηματολόγιο, τότε ζητάτε διόρθωση (χωρική μεταβολή) σχεδίων και συντ/νων. Τα σχέδια του κτηματολόγιου είναι κατά 70 με 80% "από αέρα". Αρα γιατί να είναι σωστές αυτές οι τιμές και όχι οι δικές σου που, εννοείται, έγιναν με τον σωστό τρόπο έξω στο πεδίο(?). 

Edited by nbr
  • Like 1
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση.

Όχι, δυστυχώς το λάθος είναι καθαρά του τοπογράφου... από ότι μου εξήγησε, έβαλε λάθος ζώνη στην εγκάρσια μερκατορική προβολή και άλλο φύλλο χάρτου (αν τα έπιασα καλά). Κι εννοείται πως με τα λίγα που ξέρω, δεν πρέπει να βασιζόμαστε στις συντεταγμένες του κτηματολογίου. Επίσης, όλα τα όμορα βρίσκονται στην σωστή θέση εκτός από του πελάτη μου.

Τέλος πάντων, αποφάσισα μιας και δεν αλλάζουν τα μεγέθη του δ/τος κάλυψης, να πάω με ενημέρωση της οικοδομικής άδειας όπου θα γράψω στην τεχνική περιγραφή το λάθος που έγινε. Η αρχαιολογία ήδη μου είπε ότι θα πάει με ορθή επανάληψη (ελπίζω δηλαδή). Ας ελπίσω ότι δεν θα με πάνε σε αναθεώρηση, γιατί εδώ που τα λέμε μου φαίνεται και κουφό να καλέσω έλεγχο δόμησης για να διαπιστώσει το τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

επειδή το φόρουμ το διαβάζουν αρκετοί συνάδελφοι που θέλουν, κατα κύριο λόγο, να πάρουν μία σωστή ενημέρωση, πρέπει, αυτά που γράφουμε εδώ, να έχουν τουλάχιστον μία ορθότητα και να μη είναι πέρα για πέρα έξω από κάθε κανόνα.

Από την παραπάνω ανάρτηση φαίνεται πλέον καθαρά πως γύρο από τα υπάρχοντα συστήματα αναφοράς συντεταγμένων υπάρχει παντελής άγνοια. 

Γράφτηκαν αμέτρητες σελίδες ... νομίζω άσκοπα.

Το σύστημα , αγαπητέ φίλε , ΤΜ3 των τριών ζωνών (για τους πολλούς συστημα μερκατορικών συντ/νων) καμία μα καμία σχέση δεν έχει με το σύστημα ΕΓΣΑ 87. Το σύστημα ΤΜ3 χρησιμοποιήθηκε κυρίως στις πράξεις εφαρμογής (είχε συντελεστή κλίμακας κ=1). Δεν μπορώ να φανταστώ πλέον τοπογράφο μηχανικό να είναι πχ στην Θεσσαλονίκη (μεσαία ζώνη) και να μετασχηματίζει ένα τριγωνομετρικό σημείο του χάρτη 118 ,  στην ζώνη που είναι για τα Γιάννινα (δυτική ζώνη). 

Και η διαφορά του ενός μέτρου (η πρώτη σου αναφορά) πως προέκυψε !....... Άλλη ζώνη ΤΜ3 ! ... Άλλο φύλλο χάρτου..... και μόνο ένα μέτρο διαφορά στο ΕΓΣΑ87(?) .  Αν όλα αυτά τα διαβάσει ένας νέος συνάδελφος σίγουρα θα μας "συχτιρίσει". 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.