Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμπλήρωση ΑΠΥ


Recommended Posts

Από τον 4030 γιατί στα δικαιολογητικά για την έκδοση της αδείας και στον έλεγχο των φορολογικών δεν ζητάει το αποδεικτικό κατάθεσης της αμοιβής παρά μόνο τα παραστατικά πληρωμών των εισφορών και κρατήσεων.Δηλ και να τα καταθέσεις στην ΕΤΕ το πράσινο χαρτάκι θα μείνει πλέον στο συρτάρι σου.Δεν το θέλει κανένας, οπότε....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μανώλη (ή όποιος άλλος γνωρίζει), βάση ποιου νόμου ισχύει αυτό;

Ευχαριστώ.

Ευχαριστώντας το νομικό γκουρού του φόρουμ,

ο νόμος είναι ο 3842/2010 το άρθρο 20.

 

2. Φορολογικά στοιχεία αξίας ή λοιπά έγγραφα που εκδίδονται ή συντάσσονται αντί φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας άνω των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, τα οποία εκδίδονται για συναλλαγές μεταξύ επιτηδευματιών εξοφλούνται μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών του εκδότη - πωλητή αγαθών ή υπηρεσιών και του λήπτη των αντίστοιχων στοιχείων ή επιταγών που εξοφλούνται μέσω των ίδιων λογαριασμών, οι κινήσεις των οποίων διαβιβάζονται σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, χωρίς να ισχύει ως προς τούτο το τραπεζικό απόρρητο. Οι Τράπεζες δεν επιτρέπεται να χρεώνουν αμοιβές για τη λειτουργία των επαγγελματικών λογαριασμών.

3. Τα φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ και άνω, που εκδίδονται για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλούνται από τους λήπτες τους, αγοραστές των αγαθών ή των υπηρεσιών, μέσω τράπεζας, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού και με επιταγές. Δεν επιτρέπεται εξόφληση των στοιχείων αυτών με μετρητά. Οι Τράπεζες δεν επιτρέπεται να χρεώνουν αμοιβές για την κατάθεση των ποσών αυτών σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Edited by ssouanis
Link to comment
Share on other sites

Είμαστε ακόμα στο 1.500 ως όριο έτσι δεν είναι;;;

Δεν έχει πάει 500;;;

Link to comment
Share on other sites

To γνωρίζω ότι, θα πάει. Ακόμα όμως δεν έχει πάει, έτσι δεν είναι;;;;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Καλημέρα,

Να θέσω και το δικό μου ερώτημα (καθώς η απάντηση του λογιστή δεν με ικανοποίησε). Πως συμπληρώνεται μια ΑΠΥ προς ιδιώτη για οικοδομική άδεια, πχ για 1000 ευρώ  (200 ευρω το τοπογραφικο, και 800 ευρώ οι υπόλοιπες μελέτες), γνωρίζοντας πως υπάρχει προκαταβλητέως για το τοπογραφικο 4% και για τις υπόλοιπες 10%. Πρέπει να αναφερθεί το 4% και 10% στην ΑΠΥ?

Στο βιβλιό εσόδων, ανα γραμμή αναφέρεται η απυ με το αντίστοιχο έσοδο και τον αντίστοιχο προκαταβλητέο (4% η 10%),πως γίνεται να αναφερθούν και οι δυο προκαταβλητέοι στην ίδια στήλη. (εκτός και αν πρεπει να κοπουν δυο διαφορετικες απυ, αλλα δεν νομίζω)

 

Ευχαριστώ και συγχωρέστε με για το απλοικό ερώτημα.

Σημείωση: όλες οι τιμές είναι θεωρητικές προς κατανόηση και μόνο

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

Επάνω στην ΑΠΥ δεν είναι απαραίτητο να αναγραφεί το ΦΕΜ. Μπορείς να το γράψεις για να θυμάσαι ότι το έχεις πληρώσει....

Στο βιβλίο δεν υπάρχει, πλέον, λόγος να γραφεί κάθε αμοιβή (4%,10%) σε διαφορετική στήλη. Το κάναμε παλιά που είχαν διαφορετικό φορολογικό συντελεστή, άλλος στατικά, άλλος αρχιτεκτονικά και άλλος τοπογραφικά. Επίσης δεν γνωρίζω να υπάρχει λόγος αναφοράς του ΦΕΜ στο βιβλίο εσόδων-εξόδων...

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.