Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχικός Εξοπλισμός


Recommended Posts

...ναι καποια ψηνουν κ καφε κ στο σερβιρουν με λουκουμι. Ενα καλο GPS κανει το 90% των εργασιων στο 1/100 (μη γραψω 1/1000 κ με πειτε υπερβολικο) του χρονου του total station. Σε πυκνοκατοικημενες περιοχες μπορει να μη πιανει δορυφορους ή σημα απο το base. Αυτα ισχυουν για τα πρωτης γραμμης GPS.

Παραυτα συνιστω να παρεις ενα καλο (το καλο ειναι σχετικο - με 4-5Κ παιρνεις πολυ καλο) total station, τωρα που ειναι κ φθηνα και ενα GPS (rover μονο) με συνδεση στο δικτυο Hepos ή αλλο.

Link to comment
Share on other sites

Ενα καλο GPS κανει το 90% των εργασιων

 

το 90% των εργασών των πολιτικών μηχανικών γιατί για καλούς τοπογράφους το ποσοστό πέφτει πολύ...

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Βρίσκω πολύ υπερβολικό συνάδελφε να λες οτι μπορεί το GPS να αποτυπώσει το 90% αυτών που θα αποτύπωνες με γεωδαιτικο σταθμό και ειδικά από την στιγμή που διαβάζει ένας νέος συνάδελφος που δεν έχει εικόνα, το υπερβολικό είναι παραπλανητικό. Σε αστικό πυκνοδομημένο περιβάλλον το 90% θα κυμανθεί από 0% εώς 25% στην καλύτερη περίπτωση κατά την γνώμη μου. Ο σταθμός δεν αντικαθίσταται.

Link to comment
Share on other sites

Το gps to 90% των εργασιών?? Όχι ρε παιδία....δύο τρεις στάσεις με gps και μετά αναλαμβάνει το total...κάνει ουσιαστική δουλειά αλλά ελάχιστη στο πεδίο.

Link to comment
Share on other sites

ξεκίνα συνάδελφε με τον σταθμό και λογισμικό και στη συνέχεια ένα ροβερ gps για στάσεις με hepos

Link to comment
Share on other sites

Να επιβεβαιώσω και εγώ πάντως πως ένα 60% - 70% των δουλειών που έχω κάνει τις έχω κάνει με όργανο, ασχέτως αν σε κάποια φάση χρησιμοποίησα GPS για ένταξη στο ΕΓΣΑ87. Εγγυόμαι ότι τις περισσότερες από αυτές ΔΕΝ θα μπορούσα να τις έχω κάνει μόνο με GPS.

 

Επιπροσθέτως, δουλειές εργοταξιακού τύπου επίσης απαιτούν συνήθως όργανο παρά GPS... Φαντάσου να πρέπει να χαράξεις θεμέλια σε κτιριακό ή αγκύρια...Δεν γίνεται αν έχεις μόνο GPS.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε κάνει αυτή τη κουβέντα, κυριολεκτικά δεκάδες φορές απ'τον 4014 και μετά...

 

Ας ξαναγράψω τη γνώμη μου λοιπόν. Το τοταλ δεν αντικαθίσταται σε καμμία περίπτωση. Ναι, σε μεγάλη οδευση ειναι πίκρα, ναι για εξάρτηση είναι πίκρα (οταν εισαι νεος και δεν εχεις στοιχεία κοντα) ναι δεν εχει παραγωγικότητα υπο συνθήκες...ΑΛΛΑ γίνονται οι δουλειές μια χαρά. Απλώς θέλει λιγο δουλίτσα, κόπο παραπάνω.

Σιγουρα αν εχεις την ευχέρεια, αγόρασε κι ενα ροβερ, να φερνεις 2-3 στασεις στο πεδίο και επειτα να αναλαμβάνει το τοταλ

 

Οπως ειπωθηκε, σε αστικό ιστό το τοταλ σε συνδυασμό με το λειζερ είναι ευχής έργο.

 

Εμείς ακομη δεν αξιωθήκαμε να αγοράσουμε ροβερ (οπως παμπολλα μικρά γραφεία θαρρώ) και πορευόμαστε με το ταπεινό τόταλ. Ταξιδάκι στα βάθρα της ΓΥΣ κι άγιο-ρ ο θεός. Οπως πολλοί συναδελφοι ακόμη...

Link to comment
Share on other sites

Με φώναξε κανείς; :grin:

 

Καλημέρα σε όλη την παρέα, χαίρομαι που ακούω πως κάποιος νέος θέλει να πάρει εξοπλισμό, συνήθως ακούω να παίρνουν μόνο διαβατήρια :sad:

 

Θα συμφωνούσα με την άποψη πως αρχικά είναι απαραίτητος ο σταθμός. Με ισχυρό λέιζερ και καλό τηλεσκόπιο, δε θα 'λεγα όχι και για κάποιο ρομποτικό (ιδανική περίπτωση). Για νησί, που συνήθως έχουμε ορατότητες, κοντινές αποστάσεις και χαμηλό δείκτη άγχους πιστεύω πως περιττεύει το GPS για την αρχή, όπως σωστά υπέδειξαν οι πιο πάνω συνάδελφοι, άσε που θα πάρεις και μπόλικα κιλά αν επιλέξεις να κάνεις τις εξαρτήσεις με δαύτο. Ρίχνεις δυο-τρεις στάσεις απ το τριγωνομετρικό και "κοιμάσαι ήσυχος".

 

Έχεις μπόλικο καιρό μπροστά σου για ν' αποκτήσεις και ένα καλό δέκτη, ο χρόνος στην περίπτωση αυτή είναι σύμμαχος γιατί η τεχνολογία εξελίσσεται γοργά και τα μοντέλα γίνονται όλο και πιο αξιόπιστα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.