Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχικός Εξοπλισμός


Recommended Posts

(Αν είναι "μαζεμένο" το νησί, βρες τα τριγωνομετρικά και μετά νοίκιασε ένα gps για τρεις μέρες και πλάκωσε το να κατεβάζεις σημεία. Θα περιορίσεις το μήκος των οδεύσεων και δεν θα ξαναχρειαστείς gps....ε?) :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

το 90% των εργασών των πολιτικών μηχανικών γιατί για καλούς τοπογράφους το ποσοστό πέφτει πολύ...

 

Ο καλος τοπογραφος θα λυσει μια διανομη του 1930 μονο με τοταλ?...Θα ελεγξει τους τριγωνισμους και τα τετραπλευρα βασης μονο με τοταλ? ...και θα παει να βρει καποια οροσημα (για να σκαψει κ να τα βρει) των διανομων μεσα σε ζουγκλες κ στη μεση του πουθενα με τοταλ? Ειναι δυνατον? Οι διανομες, αν θελετε να βρειτε την αληθεια, λυνονται μονο ετσι. Αν εφαρμοζετε τυφλα τα οροσημα της τοπογραφικης που χανουν μεχρι κ 12 μετρα (στη περιοχη μου) τοτε κ το τοταλ κανει.

Συναδελφοι η τοπογραφια στην επαρχια δουλευεται κατα 90% με GPS. Ακομα και τα εντος σχεδιου/οικισμων αποτυπωνονται με GPS πλην κτισματων.

 

Ολα αυτα για επαρχια (χωρια δλδ) . Σε μικρες πολεις με πυκνη δομηση ή οικοδομες προφανως το τοταλ δεν αντικαθισταται με τιποτα. Απλα εκει το GPS ειναι καλο για να γεμισεις το μερος με στασεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας! Ναι το νησι ειναι οντως μαζεμενο με εντονο αναγλυφο(πολλα βουνα) αλλα και πολλα αγροτεμαχια που θα συμφερε πιστευω ενα GPS για αποτυπωση εκτος σχεδιου! Σκεφτομαι λοιπον τον δέκτη GPS GS08 PLUS(8000 E) και το γεωδαιτικό σταθμό TS06 PLUS της Leica απο εταιρεια Metrica! Τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, γνώμες για εξοπλισμό θα βρεις πολλές στο αντίστοιχο τομέ του forum. Οσον αφορά τελικα τις αγορές σου, εσύ ξέρεις το πορτοφόλοι σου και τι μπορείς να καλύψεις. Να επιμείνω στο ότι θα χρειαστεί να καλύψεις όλο το ποσό της αγοράς και θα περιμένεις αρκετό καιρό ώστε να πάρεις το επιδοτούμενο ποσό πίσω, έχε το υπόψην σου. Καλή αρχή εύχομαι και καλές δουλειές!

Link to comment
Share on other sites

@Zografos, δε διαφωνώ σε αυτά που αναφέρεις, αλλά μην είσαι απόλυτος. Μπορούμε να ανοίξουμε ένα θέμα να το αναλύσουμε αν θέλεις. Οπως ειχαμε μιλήσει και την άλλη φορά κι εγώ σε τέτοια αγροκτήματα εργάζομαι.

 

Αλλά, οι τοπογράφοι που εργαστήκαν πρίν απο μάς, κάναν του τριγωνισμούς με GPS όλοι; όχι φυσικά, απλώς με πολύ δουλειά στο πεδίο, δοκιμές, οπισθοτομίες, και γενικότερα ακολουθούσαν τη διαδιακασία όπως κατά τους τριγωνισμούς.

Οπως καλύτερα απο εμένα γνωρίζεις, τα κυρίως τριγωνομετρικά με τα κοντινά βοηθητικά τους, εχουν σφάλματα που ακολουθούνται απο τις διανομές του 192+ με τα οποία πρεπει να δουλεύεται η κάθε περιοχή που περικλείεται ανάμεσα σε αυτά και ούτε καθεξής, αφού γίνουν ελέγχοι με τυχόν ορόσημα που διασώζονται και πάει λέγοντας.

ΟΜΩΣ, εγώ είμαι πχ τυχερός, γιατί ειχα συνάδελφοι συνταξιούχο ο οποίος ειχε στη διάθεση του τα στοιχεία της τοπογραφικης εκείνα τα χρόνια...Σήμερα ένας τοπογράφος που ξεκινά τι θα κάνει; Θα πάρει το GPS, θα πάει στην οριστική διανομή του Χ χωριού θα βρεί 2-3 τριγωνομετρικά που χρησιμοποιήθηκαν θα τα συνορθώσει ΜΕ ΟΤΙ σφάλματα έχουν τα μακρινά και θα λύσει ολη τη περιοχή επιστημονικά ορθά μεν, αλλά...

Κι αυτό γιατί πλέον δεν υπάρχουν στοιχεία στο έδαφος όπως πριν 50 χρόνια για να κάνεις τους απαραίτητους ελέγχους, διαμοιρασμούς σφαλμάτων ωστε να πάρεις διορθώσεις τιμών για ολα τα τριγωνομετρικά ενός αγροκτήματος.

Ισως να μην τα εξηγώ επιστημονικα λόγω ειδικότητας.

 

Για ενα πράγμα μπορώ να πω μονο πως το GPS είναι άριστο. Για αγροκτήματα αναδασμών, που τα σφάλματα ειναι μηδαμινά (σχετικα με τις διανομές του 26-27-28-29 κ.α.) όπου υπάρχει τριγωνισμός ακριβέστατος, ορόσημα που κλεινουν στο χιλιόμετρο με γραμμικό σφάλμα 3-4 πόντων. Εκεί μάλιστα, κανεις ενα localize ή όποιος διάολο λεγεται απ'τα hatt και οριοθετείς σε μια μέρα ενα αγρόκτημα ολάκερο.

Ενω εγώ με το τοταλ έκανα μια ημέρα με το αυτοκίνητο να βρώ βάθρα και μια ημέρα να αποτυπώσω γιατι επρεπε να περνάω τον Λουδία ποταμό απεναντι και τούμπαλιν.

 

Κατα τ'αλλα, όποτε κατα ρθώ κατα τα μέρη σου, θα σε ενοχλήσω για στοιχεία...Εύχομαι καλές δουλειές, μιας και έχετε μεγάλο πεδίο εκεί...και χρήμα.

 

 

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας! Ναι το νησι ειναι οντως μαζεμενο με εντονο αναγλυφο(πολλα βουνα) αλλα και πολλα αγροτεμαχια που θα συμφερε πιστευω ενα GPS για αποτυπωση εκτος σχεδιου! Σκεφτομαι λοιπον τον δέκτη GPS GS08 PLUS(8000 E) και το γεωδαιτικό σταθμό TS06 PLUS της Leica απο εταιρεια Metrica! Τι λετε?

Οπως ειπώθηκε απ'το συνάδελφο και μοντ, υπάρχουν επακριβή τοπικ για αμφότερους τους εξοπλισμούς που θέλεις. Εγώ θα σε συμβουλεύσω ένα πράγμα και δε το λεω επειδή ερωτάς περί μετρικα ή ή ή...

 

Να κοιτάξεις να αγοράσεις value for money εξοπλισμό. Δηλαδή γιατί να μην πάρεις το TSO2 και πηγαίνεις στο 6; Γιατί δε πηγαίνεις στο nikon nivo και πηγαίνεις στο τάδε; Γιατί πηγαίνεις στο τάδε ρόβερ και όχι στο τάδε;

Τι χρειάζεσαι, τι θα χρειαστείς, και πάει λέγοντας. Τα σημερινά τοταλς κανουν παπάδες...τα χρειάζεσαι ολα ομως για να τα πληρώσεις;

Κανω απλώς το δικηγόρο του διαβόλου, και τα παραδείγματα ειναι τυχεία, χωρίς παραξήγηση απο συναδέλφους ή τον εξυπηρειτκότατο αντώνη.

 

Αφού πας δεις/δουλέψεις 2-3-4 τόταλ, εστω το ποσο φιλικά ειναι, δείς ποσο κοστίζουν, τα συγκρίνεις, ζητήσεις (το σημαντικο, τρόπο πληρωμής, ασχέτως αν το χρήμα το εχεις αμεσο) αποφασίζεις.

 

Κατσε διαβασε τα τοπικ που εχουμε στο "εξοπλισμούς" (εγώ τα χαλβαδιάζω και τα διαβάζω συνέχεια...) και μιλάμε ξανά!

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς παρεξήγηση, μας ρωτάς τί συνδυασμό να πάρεις με 15κ ή ποιος είναι ο πιο value for money εξοπλισμός για έναν νέο (που η λογική λέει ότι δεν του περισσεύουν και θα πρέπει σε εύλογο χρόνο να τα αποσβέσει)?

Link to comment
Share on other sites

Ναι φιλε μου ηθελα καποιες προτασεις για πακετο περιπου 15Κ. Τοσα μπορω να διαθεσω χωρις αμεση αποσβεση. Δε με προβληματιζει. Βγηκε και επιδοτηση σημερα απ οσο μαθαινω. Επιδοτειται το 50% των νεων επιχειρησεων και εισαι δυνητικα εξοφλουμενος μεσα σε ενα χρονο!!! Ας ειναι! Οκ παντως θα το ψαξω εις βαθος!

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η επιδότηση όμως απ ότι καταλαβαίνω δεν αφορά τους "ελέυθερους" τοπογράφους, παρά μόνο μικρομεσαίες επιχειρήσεις.... Κάνω λάθος?

 

Αν και offtopic, έχουμε κάποιο link προς ενημέρωση? Ευχαριστώ!

 

Μπες στο espa στις προκηρύξεις! Φιγουράρει πρώτο...

Edited by ethan
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.