Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απορία σχετικά με τη λειτουργία Fan Coil


marianthoyla

Recommended Posts

Θα ήθελα κάποιος να με ενημερώσει σχετικά με την λειτουργία των fan coil. Στο χώρο όπου εργάζομαι το σύστημα θέρμανσης-ψύξης γίνεται με fan coil είτε με χρήση καυστήρα πετρελαίου είτε με αντλία. Οι τεχνικοί που έχουν κάνει την εγκατάσταση δηλώνουν άγνοια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μας έχουν αλλάξει δύο φορές θερμοστάτη κ πριν λίγες μέρες τον έβγαλαν τελείως αφήνοντάς μας μόνο μια ασφάλεια η οποία είτε γυρνάει στον λέβητα είτε στην αντλία (κ φυσικά κλειστό). η απορίες είναι δύο

  1. πως γίνεται να ρυθμίζεις την θερμοκρασία του χώρου χωρίς θερμοστάτη?
  2. είναι δυνατόν με τα fan coil σε θερμοκρασία 8 βαθμών για μια εβδομάδα να καίει το ίδιο πετρέλαιο με το να είναι στους 20 βαθμούς?
  3. έχουμε δοκιμάσει ν κλείσουμε όλα τα Fan coil (στο off) κ η ασφάλεια του λέβητα ανοιχτή κ πάλι έκαψε κοντά στα 200 λίτρα πετρέλαιο

Παρακαλώ κάποιος να βοηθήσει την κατάσταση γιατί οι τοπικοί τεχνικοί μας λένε ότι τους κατέβει..! Άλλος άσπρο άλλος μαύρο..

 

ο τύπος των fac coil που χρησιμοποιούμε είναι ********

 

Δεν επιτρέπεται παραπομπή σε ιστοσελίδες διότι μπορεί να θεωρηθεί ως έμμεση ή άμεση διαφήμιση.

Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Τι εννοείς "αντλία". Μήπως αντλία θερμότητας ? και τότε γιατί χρησιμοποιείται και το λέβητα ? σαν συμπληρωματικό ?

και τέλος ο λέβητας θερμαίνει κάτι άλλο εκτός απο τον(τους) χώρο που αναφέρεις ?

Link to comment
Share on other sites

Η αντλία όπως μας είχαν πει δουλεύει κ για ζέστη κ για κρύο αλλά πως επειδή έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν μπορεί να αποδώσει σωστά ( βγάζουν κρύο αέρα τα fan coil) κ χρειάζεται να λειτουργεί με λέβητα σε θερμοκρασίες κάτω των 2 βαθμών... το καλοκαίρι για ψύξη χρησιμοποιούμε την αντλία (δεν ξέρω τεχνικά πως ονομάζεται, πάντως δουλεύει μόνο με ρεύμα) ή λέβητα ή αντλία γίνεται να δουλεύει κ τα δύο μαζί δεν γίνεται!

Ο χώρος είναι φροντιστήριο κ έχει γύρω στα 10 fan coil, δεν θερμαίνουμε άλλο χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Άθελα σου και πολύ δικαιολογημένα τα λες λίγο μπερδεμένα διότι δεν έχεις αντιληφθεί το πως λειτουργεί το fan-coil.

Το fan-coil λοιπόν κατά τη διάρκεια του χειμώνα δέχεται ζεστό νερό από τον λέβητα και εσύ με τον διακόπτη του απλά ενεργοποιείς ένα ανεμιστήρα και αρχίζει και φυσάει αέρα(ζεστό τον χειμώνα κρύο το καλοκαίρι),

Σε περίπωση που έχετε κλειστά τα διακοπτάκια των fan coil ο λέβητας θα εξακολουθήσει να δουλεύει και να ζεσταίνει νερό που θα έρχεται στα fan coil σας.

Για να σταματήσετε τελείως τον λέβητα και να μην καίτε πετρέλαιο πρέπει να κλείσετε έναν κεντρικό διακόπτη κάπου στον χώρο σας ή στην είσοδο του κτιρίου ο οποίος θα δίνει εντολή στον καυστήρα να σταματήσει.

Ο θερμοστάτης που είναι πάνω στο fan coil δεν είναι κάτι το σοβαρό.Όταν πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία ο χώρος δίπλα στο fan coil απλά σταματάει να δουλεύει ΜΟΝΟ Ο ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ του. (Υπάρχει η περίπτωση με την ύπαρξη ηλ/βανας να σταματάει και η ροή νερού,αλλά με σε μπερδεύω.ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΤΗΡΑ)

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα μας είναι πως δεν έχουμε θερμοστάτη για τον καυστήρα. Στο σπίτι για παράδειγμα έχουμε τον θερμοστάτη τον κατεβάζουμε στους 10 βαθμούς κ μόλις πέσει η θερμοκρασία του χώρου αρχίζει να δουλεύει ο καυστήρας κ σταματάει μόλις πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. οι τεχνικοί που έχουν κάνει την εγκατάσταση στο κτήριο το μόνο που έχουν βάλει είναι μια ασφάλεια που ανοίγει κ κλείνει τον καυστήρα δεν έπρεπε λογικά να υπάρχει κάπου ένας θερμοστάτης που να σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις την θερμοκρασία που θα πρέπει να "πιάσει" για να σταματήσει η λειτουργία του καυστήρα?

 

είτε τα fan coil είναι στους 8 βαθμούς είτε στους 20 ο καυστήρας καίει το ίδιο πετρέλαιο. πως γίνεται αυτό? εμείς θέλουμε να κάνουμε κ λίγη οικονομία στο πετρέλαιο δεν γίνεται να είναι κλειστό το φροντιστήριο με τα fan coil στο 8 κ να καίει το ίδιο με το φροντιστήριο ανοιχτό κ στους 20 βαθμούς...

 

μας έχουν μπερδέψει πάρα πολύ δεν ξέρουμε τι να κάνουμε

Edited by marianthoyla
Link to comment
Share on other sites

Εγώ που κάνω αυτή τη δουλειά στο 90% των κτιρίων γραφείων το σύστημα λειτουργεί με ένα απλό ON-OFF από τους θυρωρούς ή με χρονοπρόγραμμα λειτουργίας.

Αυτό που λες γίνεται, αν είστε μόνο εσείς που δέχεστε θέρμανση από τον λέβητα.Πρέπει να τοποθετηθεί ένας θερμοστάτης στον χώρο σας στη κατάλληλη θέση,ο οποίος με ένα καλώδιο να συνδεθεί στο υπόγειο στον αυτοματισμό του λεβητοστασίου.Επειδή είναι φροντιστήριο με αίθουσες όμως, θεωρώ λίγο δύσκολο να μείνετετε ικανοποιημένοι από τη θέση του θερμοστάτη.(κλιματιζόμενοι και μη χώροι)

Αν υπάρχουν και άλλοι όροφοι θέλει ολόκληρη εγκατάσταση αυτονομίας με ηλεκτροβάνες,πίνακες αυτονομίας,υδραυλική εργασία κλπ. και με τη πιθανότητα(αν είναι παλιά η εγκατάσταση) να μην είναι δυνατό να αυτονομηθεί.

Link to comment
Share on other sites

το κτήριο είναι ολοκαίνουργιο φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που λειτουργεί κ ο λέβητας είναι αποκλειστικά κ μόνο για το φροντιστήριο. Στην αρχή μας είχαν βάλει θερμοστάτη (η λειτουργία μια χαρά)μετά δεν ξέρω τι δεν τους άρεσε κ τον έβγαλαν με αποτέλεσμα το πετρέλαιο να κατεβαίνει λες κ είναι νερό κ αναγκαστικά να κλείνουμε εντελώς τον καυστήρα το βράδυ κ την άλλη μέρα να καίει ακόμη περισσότερο μέχρι να ζεσταθεί το κτήριο ( να σημειωθεί πως οι θερμοκρασίες εδώ είναι λίγο αντίξοες κ το κτήριο στη διάρκεια της νύχτας παγώνει)

Link to comment
Share on other sites

Το τί δεν τους άρεσε και τον έβγαλαν σε κάποιον πρέπει να το είπαν όμως.Οπότε ρωτήστε και μάθετε γιατί για να είμαστε σωστοί.

Σας το λέω γιατί είναι πιθανό να ήταν ο θερμοστάτης σε έναν χώρο που είχε άλλη θερμοκρασία από ότι ένας άλλος και η λειτουργία να ήταν ανώμαλη!

Όπως και να έχει,εσείς τους πληρώνετε τους συντηρητές οπότε πρέπει να ξέρετε τί κάνουν και γιατί το κάνουν.

Ρωτήστε τους και είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν.

Link to comment
Share on other sites

έχουν αλλάξει τον θερμοστάτη με την ασφάλεια για να να μπορούμε λέει να αλλάζουμε όποτε θέλουμε από τον λέβητα στην αντλία χωρίς να φωνάζουμε αυτούς. εγώ θεωρώ σωστή εν μέρη αυτή την κίνηση αλλά δεν έπρεπε ο θερμοστάτης να μείνει από την στιγμή που δούλευε μια χαρά? οι τεχνικοί εδώ δεν είναι κ πολύ συνεργάσιμοι κ όπως ανέφερα πιο πάνω δηλώνουν άγνοια σχετικά με το πρόβλημα κ γενικά με την όλη εγκατάσταση. είναι η μόνη εγκατάσταση που έχουν κάνει στην πόλη μέχρι τώρα κ στην αρχή δεν είχαν ιδέα κ οι ίδιοι πως λειτουργεί συνέχεια μας λένε πάρτε αυτόν τηλέφωνο ή πάρτε εκείνον ή εγώ δεν ξέρω εσείς ζητήσατε αυτό το σύστημα!

Edited by marianthoyla
Link to comment
Share on other sites

τι παει να πει αλλαζω εγω απο λεβητα σε αντλια θτητας?????????????

κανονικα θα πρεπε να εχει εξωτερικο θστατη και θστατη δοχειου αδρανειας

ωστε στους -20 πχ βαθμους να βοηθησει ο λεβητας τα νερα στο δοχειο να πιασουν μια θκρασια

και να τα παραλαβει η αντλια μεταπιο ευκολα κοβοντας αυτη τον λεβητα

 

υστερα η αντλια θα δουλευει με τις επιστροφες

και οποτε η εξωτερικη πεφτει ξαναμανα λεβητας

 

αυτα μ 2 λογια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.