Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε μονοκατοικία με υπόγεια ανεξάρτητη αποθήκη


Greenick

Recommended Posts

Καλημέρα! Λοιπόν, απλά θέλω κι εγώ να παραθέσω την άποψη μου: σε περίπτωση κτιρίου 2ης Κατηγορίας που φαίνεται από το στέλεχος της άδειας ότι κατατέθηκε και εγκρίθηκε μ.θ. αλλά

είτε δεν την έχω τη μ.θ.,

είτε την έχω και κάτι δεν κολλάει (όπως στην παραπάνω περίπτωση) αλλά λόγω πάχους τοίχου είναι σαφές ότι πιθανότατα έχει μπει μόνωση απλά όχι ακριβώς όπως την περιγράφει η μελέτη, τότε εγώ θεωρώ ότι πρέπει να χρησιμοποιήσω τον Πιν. 3.5 (δηλαδή δεν το καταλαβαίνω, όταν δεν υπάρχει η άδεια, πάω πιν 3.5 και όταν υπάρχει αλλά διαφέρει πάω Πιν. 3.4 με ανεπαρκή μόνωση??? Δε συμφωνώ με αυτό :shock: ) και σε ορισμένα όπως η πλάκα οροφής κάτω από στέγη ή πλάκα προς το υπόγειο, που δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τη μελέτη, παίρνω U από μελέτη.

Όσο για το υπόγειο, το θεωρώ αμόνωτο.(πιν.3.4, χωρίς μόνωση)

Αυτά!  :smile: 

Link to comment
Share on other sites

..... είτε την έχω και κάτι δεν κολλάει (όπως στην παραπάνω περίπτωση) αλλά λόγω πάχους τοίχου είναι σαφές ότι πιθανότατα έχει μπει μόνωση απλά όχι ακριβώς όπως την περιγράφει η μελέτη, τότε εγώ θεωρώ ότι πρέπει να χρησιμοποιήσω τον Πιν. 3.5 (δηλαδή δεν το καταλαβαίνω, όταν δεν υπάρχει η άδεια, πάω πιν 3.5 και όταν υπάρχει αλλά διαφέρει πάω Πιν. 3.4 με ανεπαρκή μόνωση??? Στο 90% των οικοδομών είτε την έχεις είτε όχι πότέ δεν εφαρμόστηκε η θερμομόνωση, πάντα βάζανε μονωτικό μικρότερο πάχος απο το απαιτούμενο-προβλεπόμενο (μέχρι και σήμερα σε οικδομή κοντά σε μένα με ΜΕΑ, αντί για 6-7cm πάχος βάλανε 3άρι :sad: ) .... οπότε υπολογίζεις εσυ το U μετά απο μέτρηση του πάχους του/των τοίχου/ων :smile: Δε συμφωνώ με αυτό :shock: Δικαίωμα σου ... αλλά έτσι ''γλυκοκοιτάζεις'' τον/την συνάδελφο/ισσα :smile: με την έννοια οτι τον/την προφυλλάσεις απο μελλοντική επίπληξη ... λέμε τώρα :smile: ) και σε ορισμένα όπως η πλάκα οροφής κάτω από στέγη ή πλάκα προς το υπόγειο, που δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τη μελέτη, παίρνω U από μελέτη.

 

 

Παραπάνω σου έγραψα κάτι για επίχρυσες πετούγιες στις πόρτες και πλακάκια 300 Ε/τμ ... μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοούσα ! :smile:

Link to comment
Share on other sites

dip η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάνει αναλυτική μέτρηση πάχους τοίχων, οπότε και να κάνω αναλυτικά τον υπολογισμό του U θα είναι για ένα πάχος που δεν έχω μετρήσει...Επιπλέον έκανα έναν υπολογισμό με βάση αυτά που μου είπες και βρίσκω U=0.650, όταν η μελέτη δίνει 0,654.........τέλος πάντων νομίζω ότι για την προκειμένη περίπτωση το U=0,70 από τον πιν. 3.5 είναι σχετικά υπέρ της ασφαλείας. Δυστυχώς έχω ήδη κουραστεί πολύ με αυτό το ΠΕΑ (55 τοίχοι!!!) και το ακίνητο είναι 1 ώρα απόσταση, δεν παίζει να το ξαναμετρήσω...οπότε σε επόμενο ΠΕΑ θα είμαι πιο προσεκτική (δε θα ασχοληθώ κοινώς με τα 155 τζαμάκια αλλά με τα πάχη των τοίχων... :grin: ).

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Καλημέρα,

Εχω ενα κτιριο που αποτελειται απο  ισογειο που συνορευει με αποθηκη( κατω απο εξωτερικο κλιμακοστασιο) με ανεξαρτητη εισοδο για την αποθηκη και α οροφος. Οι οροφοι εχουν ανεξαρτητη εισοδο και δεν επικοινωνουν εσωτερικα. Σε αυτην την περιπτωση ποσα πεα εκδιδονται? Η ιδιοκτησία ειναι μια! Προκειται για αγοραπωλησια. Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Αν η μεταβίβαση αφορά στο σύνολο του κτιρίου, θα κάνεις 1 ΠΕΑ (εφόσον βέβαια έχεις την ίδια χρήση και στους 2 ορόφους)

Αλλιώς, από 1 ΠΕΑ για κάθε οριζόντια ιδιοκτησία

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την σύντομη απαντηση. Μου λυσες και την απορια για την αποθηκη που υποτιθεται πως εξυπηρετει και τους δυο οροφους  και για τον θερμοσιφωνα που εξυπηρετει επισης τους δυο οροφους...

Όσον αφορα το απλο τζάκι που υπαρχει στον κατω οροφο τον περναμε σαν συστημα θερμανσης? 

και το τμημα της τοιχοποιας που ερχεται σε επαφη με το κλιμακοστασιο το περναω σανδιαχωριστικη επιφανεια σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Για το τζάκι, ναι.

Λες πως το κλιμακοστάσιο είναι εξωτερικό. Εάν είναι κλειστό, δηλαδή δεν επικοινωνεί άμεσα με τον εξωτερικό αέρα, τότε αποτελεί έναν μη θερμαινόμενο χώρο. Ο οποίος έρχεται σε επαφή με έναν δεύτερο μ.θ.χ. που είναι η αποθήκη. Δηλαδή έχεις έναν μεγάλο, ενιαίο, μ.θ.χ.

Σε αυτή την περίπτωση:

Αν εκδώσεις ΠΕΑ για όλο το κτίριο συνολικά (εφόσον βέβαια και οι δύο όροφοι έχουν την ίδια χρήση, όπως είπε και ο tetris), τότε ναι, τον τοίχο προς το κλιμακοστάσιο-αποθήκη τον καταχωρείς στις διαχωριστικές επιφάνειες και βέβαια καταχωρείς και τον μ.θ.χ.

Αν εκδώσεις ΠΕΑ για κάθε ιδιοκτησία χωριστά, τότε μπορείς να πάρεις την απλοποιητική παραδοχή του Uπρος μ.θ.χ./2 και μηδενική σκίαση για αυτή την επιφάνεια και να την καταχωρήσεις στα δομικά στοιχεία του κελύφους του καθαυτό κτηρίου. Οπότε αγνοείς τον μ.θ.χ.

 

Αν το κλιμακοστάσιο είναι ανοικτό, τότε ο μοναδικός μ.θ.χ. είναι η αποθήκη κάτω από αυτό.

Σε αυτή την περίπτωση:

Αν εκδώσεις ΠΕΑ, για όλο το κτήριο, καταχωρείς τον μ.θ.χ. και την διαχωριστική επιφάνεια στο επίπεδο του ισογείου.

Αν εκδώσεις ΠΕΑ για κάθε ιδιοκτησία χωριστά, τότε τον καταχωρείς μόνο για την ιδιοκτησία του ισογείου, αφού μόνο με αυτήν έρχεται σε επαφή, ενώ για τον Α' όροφο δεν θα έχεις μ.θ.χ. και διαχωριστικές επιφάνειες.

 

Link to comment
Share on other sites

Σκεφτομαι να το περασω ως 2 ΘΖ. Είναι αυτό λογικό? Ο θερμοσιφωνας που ειναι κοινος και για τους δυο οροφους επιμερίζεται στους δυο οροφους( στην περιπτωση μου 2 θΖ) ή τον περναω μονο σε εναν οροφο( 1 ΘΖ)και στον αλλον δε βαζω τπτ?

Edited by ilgi
Link to comment
Share on other sites

Για να κάνεις περισσότερες από μια θ.ζ. πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες καθορίζονται στο άρθρο 3 του ΚΕΝΑΚ:

«Θερμική ζώνη κτιρίου»: Σύνολο (ομάδα) χώρων μέσα στο κτίριο με όμοιες απαιτούμενες εσωτερικές συνθήκες και χρήση. Οι θερμικές ζώνες καθορίζονται με βάση

τα παρακάτω κριτήρια:

α) Η επιθυμητή θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων διαφέρει περισσότερο από 4 K για τη χειμερινή ή/και τη θερινή περίοδο.

β) Υπάρχουν χώροι με διαφορετική χρήση / λειτουργία.

γ) Υπάρχουν χώροι στο κτίριο που καλύπτονται με διαφορετικά συστήματα θέρμανσης ή/και ψύξης ή/και κλιματισμού λόγω διαφορετικών εσωτερικών συνθηκών.

δ) Υπάρχουν χώροι στο κτίριο που παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές εσωτερικών ή/και ηλιακών κερδών ή/και θερμικών απωλειών.

ε) Υπάρχουν χώροι όπου το σύστημα του μηχανικού αερισμού καλύπτει λιγότερο από το 80% της επιφάνειας κάτοψης του χώρου>>.

Αν νομίζεις ότι πληρούνται κάποια από αυτά τα κριτήρια στην περίπτωσή σου, τότε κάνε και δεύτερη θ.ζ.

Τα α) και δ) σχετίζονται μεταξύ τους.

 

Και αδελφέ, μην ποστάρεις για το ίδιο ζήτημα σε περισσότερα από ένα θέματα. Διάλεξε το πλησιέστερο προς αυτό που θέλεις να ρωτήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ισως με πιανει το α) αν και δεν το λεω με σιγουρια...σε κανενα απο τους 2 οροφους δεν εχω ψυξη...αρα θεωρητικο

και στη θερμανση εχω τζακι στο ισογειο που δε με καλυπτει καθως εχω 48 τμ κ αυτο καλυπτει 30 τμ και στον οροφο επισης θεωρητικο

και θρμοσιφωνα κοινο για  τους δυο οροφους. εσυ πως θα το εκανες. με συγχωρειτε για τις δυο αναρτησεις αλλα πρεπει να παραδωσω  αυριο και γι αυτο επεμενα σε διαφορετικα θεματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.