Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετά το τέλος των εργασιών μου αποκάλυψε πως δεν έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.


evangelos33

Recommended Posts

Καλησπέρα στο φόρουμ.

Η ιστορία μου έχει ως εξής:

Ανοίγω καινούργιο κατάστημα και χρειάστηκα κάποιες εργασίες απο γυψοσανιδά. Αφου κλείσαμε με τον μάστορα στην τιμή των 800€, μετά από ερώτηση μου αν περιλαμβάνει ΦΠΑ και αν θα μου κοπεί τιμολόγιο κανονικά σε αυτή την τιμή μου, απάντησε καταφατικά. Όταν τελειώσαν οι εργασίες, η τιμή που ζήτησε ήταν 1180€, με την δικαιολογία ότι κάποια πράγματα δεν τα είχε συμπεριλάβει στην αρχική προσφορά, ενώ εγω όμως του τα είχα πει απο την αρχή. Του έδωσα μια προκαταβολή 600€ και τον είπα σε μερικές μέρες θα κάνω έναρξη και τότε θα κόψουμε το τιμολόγιο. Και η απάντηση που έλαβα απο τον ίδιο τον μάστορα ήταν οτι δεν μπορεί να κόψει τιμολόγια διότι δεν έχει αδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Αυτά που μπορεί να κόψει μονο μου είπε είναι τα υλικά που αγόρασε από κατάστημα και τα έχει κόψει ήδη στο όνομα μου με δελτιο αποστολής και φτάνουν μόλις τα 150€. Και μου είπε πως αν θέλω ολόκληρο το τιμολόγιο 1180€ πρέπει να πληρώσουμε συν 280€ σε άλλον συνάδελφο για να μας κόψει τιμολόγιο.

Τι κάνω με τον συγκεκριμένο μάστορα?

Link to comment
Share on other sites

*******************!Αν και επρεπε να μαθεις-γνωριζεις-συζητησεις ποιος και τι μπορει να κανει. Φτανει που δεν ειναι νομιμος επαγγελματιας, η συμπεριφορα του ειναι απαραδεκτη. Του δινεις οτι συμφωνησατε και τομ στελνεις στο καλο της παναγιας το λιγοτερο...

 

Λίγο πιο κόσμια ρε συνάδελφε...:)

Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Στέλνεις την αρχική προσφορά που πήρες στην ΔΟΥ

και αυτή αναλαμβάνει τα υπόλοιπα...

Εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα.

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

Στέλνεις την αρχική προσφορά που πήρες στην ΔΟΥ

και αυτή αναλαμβάνει τα υπόλοιπα...

Εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα.

φιλε μου brasco ουτε προτιμολογηση μου εκοψε , να τον ζητησω τωρα προτιμολογιση της εργασιας , υλικα , και κοστος εργασιας ?

Link to comment
Share on other sites

800/1,23= 650

Τα 600 που του εδωσες καλα ειναι... φτανουν. Αστον να περιμενει τα υπολοιπα. Δυστυχως για σενα δεν εχεις γραπτη προσφορα να τον πιεσεις, και να του ζηταγες βεβαια δεν θα σου εδινε.

 

edit

Ειπα να μην γραψω τιποτα αλλο, αλλα η λεξη μ@λ@κας για τον γυψοσανιδα ειναι λιγη. Ακου 280 εξτρα, γιατι προφανως ο αλλος θα φορολογηθει για λεφτα που δεν πηρε. Το σωστο ειναι εφοσον του εχεις ηδη δωσει 600 να σου φερει τιμολογιο που να γραφει πανω 800, και ΤΟΤΕ να του δωσεις τα αλλα 200. Δυσκολο να μου συνεβαινε κατι τετοιο εμενα, γιατι μενω σε μικρο μερος και ξερω ολο το κοσμο, αλλα ετσι θα εκανα. ΦΕΡΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 800 ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΣ 800. Κακως του εδωσες τα 600. Πολυ κακως.

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα παιδια και ευχαριστω για της απαντησεις , να διευκρινισω οτι ο μαστορας , πλεων μου ζηταει 800 αρχικη τιμη + 380 την εχτρα εργασια που δεν ειχε συμπεριλαβει στην αρχικη τιμη + 270 για να κοπει τιμολογιο απο καποιον φιλο του δηλαδη συνολο 1450 , ελεος μπηκαν τοσα μαστορια στο μαγαζι που ετοιμαζο με κανεναν δεν ειχα τετοιο προβλήμα ..... το κακο ειναι οτι γινεται πιεστικος και θελει ολα τα χρηματα , καπως πρεπει να αντιδρασω......,.

Link to comment
Share on other sites

Να μην πληρώσεις τίποτα.

Να του στείλεις εξώδικο μέσω του δικηγόρου σου.

Link to comment
Share on other sites

Μα αφού ούτε καν συμφωνητικό δεν έχετε κάνει.

Πως διεκδικεί χρήματα για μια εργασία που

δεν έχει τεκμήριο στα χέρια του πως έχετε δεσμευτεί μεταξύ σας.

Με την ίδια λογική αύριο θα μπορεί να σου γυρέψει 5.000 ευρώ.

 

Αυτά είναι γελοία πράγματα

 

Και τι δηλαδή θα μπορούσε να σου κάνει? Να διεκδικήσει χρήματα για μια εργασία που δεν δικαιούται να κάνει?

Οποιαδήποτε κίνηση προσπαθήσει να κάνει

το πρόστιμο που θα πληρώσει με το καλημέρα είναι πολλαπλάσιο από τα χρήματα που διεκδικεί από εσένα.

 

Ξέχνα τον.

Αφού δεν υπάρχει για την εφορία

δεν υπάρχει και για εσένα!

 

Μόνο κλείδωσε το κατάστημα, για να μην μπει μέσα και σου ξηλώσει ότι έφτιαξε. (έχουν συμβεί τέτοια περιστατικά)

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

Eπειδή η λύση, δεν ειναι το να πιαστείτε στα χέρια, όμορφα και ωραία, του πληρώνεις τα αρχικά. Τα τιμολόγια τα έχεις ήδη στα χέρια σου απ'τα υλικα.

 

Δε του δίνεις φράγκο παραπάνω. Βρίσκεις ένα άλλο μάστορα, του πληρώνεις το ΦΠΑ και 26% φόρο και σου κόβει ένα ΤΠΥ. (αν χρειάζεσαι τιμολόγιο σώνει και καλά.)

 

Οπότε στη περίπτωση αυτή, παίρνει ο φιλτατος 800 μαύρα, αλλά και σύ δε πληρώνεις ΄τιποτε περαιτέρω.

 

Και δε κάνεις πίσω, επουδενί. Διότι όλα αυτά, επρεπε να συμφωνηθούν απο την αρχή. Τουλάχιστο για οτ θεμα του τιμολογίου. Που και πάλι...

 

ΥΓ, σόρυ, 800/1.23 θα του δώσεις, ήτοι 650, άρα αλλο ένα 50ρικο. Τωρα διαβασα πως 800 ηταν "ολα μαζί". Και κάνεις τη παλαβή.

 

Ζητάει λέει +270 για να κοψει ΤΠΥ γνωστός του, που ειναι ουσιαστικα το ΦΠΑ των 800+380. Δηλαδή ο γνωστός του ειναι ο Χριστός ο ιδιος και κοβει αβέρτα ΤΠΥ μονον με το ΦΠΑ;

Πρακτικά τα 380 τα φούσκωσε για να δώσει και κάτι στο γνωστό για το τιμολόγιο.

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.