Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μόνωση ταράτσας


georgekonto

Recommended Posts

Ισως κάνω λάθος αλλα νόμιζα οτι η μαύρη πισσα που βάζουν πριν κολλήσει το ασφαλτόπανο ειναι το φράγμα υδρατμών.επίσης η τσιμετοκονία που αναφέρω εγινε με μπετό πάχους 10cm με ίνες μέσα και ρυτίνες και στο τελος μπήκε ελικόπτερο για την λείανση της επιφάνειας και του χαλαζία.Επειδή δεν γνωρίζω θα ήθελα την άποψη σας για αυτο το είδος μόνωσης και κατα πόσο υπαρχει πιθανότητα να περάσει νερό απο το τελικό δάπεδο.Να σας πω οτι δεν εχει παρουσιάσει καμια ρωγμή.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Ιδιωτη, εκανες αυτο που καποιος ονομασε μονωση και ερχεσαι και μας ρωτας αν το εκανες καλα??

 

10εκ μπετο ειναι 2.5ΚΝ/τμ μονιμο φορτιο.

Εισαι σιγουρος οτι η πλακα του δωματος και κατ'επεκταση το κτηριο σου εχει σχεδιαστει για τετοιο φορτιο?

 

Επισης εισαι σιγουρος οτι η εξηλασμενη πολυστερινη που χρησιμοποιοησεις μπορει να αντεξει τετοιο φορτιο??

Edited by terry
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

+1

 

Ρε την κακομοίρα την εξηλασμένη την βλέπω λευκοπλάστ!!!!! και βεβαίως δεν έχει παρουσιάσει ρωγμές (εμφανής!!!!!!!) μετά το ελικόπτερο αλλα για περίμενε καμιά 5ετία και θα τα πούμε. Σαν μόνωση πάντως οχι δεν είναι καλή αλλα χείριστη διότι αγαπητέ μου καλά να κόβουμε τα νερά της βροχής προς τα κάτω τί γίνετε όμως με τα νερά μέσα στον αέρα του σπιτιού σου που θα πάνε? εκτός βέβαια εαν έχεις το χειμώνα τα παράθυρα ανοιχτά συνέχεια. Ξεκίνα να κοιτάς τρόπους αντιμετώπισης μούχλας. Διότι άντε να κάνω και καμία πράξη

 

Εαν έχεις 20 βαθμούς θερμοκρασία και υγρασία παραπάνω απο 65% θα έχεις μούχλα

Εαν είσαι και λίγο κρυουλιάρης και το θες στους 22 τότε βάλε 61%

και εαν το καλοκαιράκι χτυπήσεις εσωτερικά 30 και δεν θες το κλιματιστικό να κλείνεις τα παράθυρα διότι το >68% υγρασία απο έξω είναι τουλάχιστον μικρό όριο για την Ελλάδα. 

 

Αυτά για τα περι μούχλας.

 

Βέβαια έχουμε και το θέμα της διάβρωσης του οπλισμού

Εαν έχεις 20 βαθμούς θερμοκρασία και υγρασία παραπάνω απο 57% θα έχεις διάβρωση

Εαν είσαι και λίγο κρυουλιάρης και το θες στους 22 τότε βάλε 56%

και εαν το καλοκαιράκι χτυπήσεις εσωτερικά 30 και δεν θες το κλιματιστικό να κλείνεις τα παράθυρα δίοτι το >59% υγρασία απο έξω είναι τουλάχιστον μικρό όριο για την Ελλάδα. 

 

Βέβαια αυτά τα έχουν υπολογίσει οι μονωσάδες και άρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Νερό είναι σίγουρο οτι δεν θα περάσει προς τα κάτω. Εγώ το στάξιμο φοβάμαι.

Link to comment
Share on other sites

Γενικα η εξηλασμενη εχει αντοχες σε "θλιψη".

Ειδικα αυτη που ειναι για δωματα.

Αρκει να μπηκε η καταλληλη και οχι καμια ξυλοτυπου ή τοιχοποιιας κτλ.

 

Νερο μεσα δεν θα περασει, αλλα το βιομηχανικο μονο στεγανο δεν ειναι.

Σε 3-4-5 ετη θα εχει μια λιμνη κατω απο το βιομηχανικο.

 

Αφηνω το θεμα της διαπνοης και της συμπυκνωσης των υδρατμων.

 

ΥΓ. Αρμοι εγιναν? Στεγανωθηκαν? Στεγανωθηκαν σωστα?

 

ΥΓ2. Περιμετρικα αρμος εγινε? Στεγανωθηκε? Στεγανωθηκε σωστα?

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

ειχα την εντύπωση πάντως οτι το ασφαλτόπανο που ειναι απευθείας κολημένο στην πλακα επαιζε και το ρόλο του φράγματος υδρατμών.Αρμοι κοπηκαν και στεγανωθηκαν με μαστίχη πολυουρεθανικής βασης

 

οπως επίσης και αρμοί περιμετρικα.Η μόνωση ειναι οπως περιγράφετε στην σελίδα παρακάτω με την διαφορά οτι εγω έβαλα ασφαλτόπανα. http://www.monosmart.gr/Content.php?PageId=36&Language=el

Link to comment
Share on other sites

ειχα την εντύπωση πάντως οτι το ασφαλτόπανο που ειναι απευθείας κολημένο στην πλακα επαιζε και το ρόλο του φράγματος υδρατμών.Αρμοι κοπηκαν και στεγανωθηκαν με μαστίχη πολυουρεθανικής βασης

 

οπως επίσης και αρμοί περιμετρικα.Η μόνωση ειναι οπως περιγράφετε στην σελίδα παρακάτω με την διαφορά οτι εγω έβαλα ασφαλτόπανα. http://www.monosmart.gr/Content.php?PageId=36&Language=el

 

Επαναλαμβάνω δεν θέλουμε φράγμα υδρατμών θέλουμε διαπνοή!!!!!!!!!!!!!!!! Στην σελίδα που δίνεις σωστά οι άνθρωποι δεν βάζουν ασφαλτόπανο. Βέβαια κάνουν το λάθος να βάλουν την εξηλασμένη πριν το σκυρόδεμα αντιστρέφωντας έτσι την πίεση των ατμών αφού ο συντελεστής ατμοπερατότητας της εξηλασμένης είναι μεγαλύτερος απο αυτόν του σκυροδέματος ειδικότερα ελικοπτερομένου. Αυτό σημαίνει οτι το σκυρόδεμα θα κουφώσει σε βάθος χρόνου χωρίς απαραίτητα να παρουσιάσει ρωγμές.  Επαναλαμβάνω δεν υπάρχει μονοδιάστατη λύση στεγάνωσης για όλη της Ελλάδα. Κάθε περιοχή έχει διαφορετικές ανάγκες. Κάθε σπίτι το ίδιο. Δεν χρειάζεται διδακτορικό για να καταλάβουμε οτι στην Σαντορίνη το καλοκαίρι η υγρασία του αέρα είναι 80% και στους Αμπελόκηπους 44% και άρα μπορεί για τους Αμπελόκηπους οι απαιτήσεις να είναι σχετικά ήπιες αλλα για την Σαντορίνη δεν είναι. Η μόνωση δεν είναι λότο και όπως σου κάτσει.  Επίσης κατα την γνώμη μου η μόνωση θα πρέπει να έχει την δυνατότητα της συντήρησης και του ελέγχου διότι α) κάθε 10-20 χρόνια δεν χρειάζεται να πληρώνουμε για νέα και β) αν κάτι πάει λάθος θα πρέπει να το δούμε πριν γίνει κρίσιμο.

 

Οι μονωσάδες θα πρέπει να γνωρίζουν οτι η μόνωση δεν έχει σαν μοναδικό σκοπό να μην μπαίνουν νερά στο σπίτι αλλα ταυτόχρονα

 

α) Να μην οδηγεί σε αποσάθρωση σκυροδέματος (επιταχυνόμενη γήρανση και πτώση των αντοχών η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και το 60%)

β) Να μην αντιστρέφει την διαπνοή και δημιουργεί πιθανότητα ανάπτυξης μούχλας 

γ) Να μην εγκλωβίσει την υγρασία στο σκυρόδεμα στο κρίσιμο βαθμό οξείδωσης του οπλισμού 

 

Ολα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με το που είναι η κατασκευή!!!!!!!!!!!!!! 

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Από τα λίγα που έχω διαβάσει σε διαφημίσεις μονωσάδων, μάλλον αρκετοί δεν γνωρίζουν τι σημαίνει άδηλη διαπνοή κελύφους, με τις μονώσεις που προτείνουν!!!

Link to comment
Share on other sites

Oκ το ασφαλτοπανο το ξεχναμε.

 

Με τη σειρα:

Αν η διαπνοη της πλακας ειναι Α, της εξηλασμενης Β (Β>Α) και της τσιμεντοκονιας το λιγοτερο Α, τοτε δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα.

 

Στην εφαρμογη με το ασφαλτοπανο απλα δεν θα περασει υδραυτμος απο το ασφαλτοπανο προς την εξηλασμενη.

 

ΥΓ. Εχουμε κανενα συγκεντρωτικο πινακα με διαπνοη διαφορων υλικων?

Link to comment
Share on other sites

τότε έχει αύξηση της πίεσης υδρατμών !!!!!!!!

 

Η σειρά πρέπει να είναι

 

Α<Β<Γ<Δ κλπ. και οι διαφορές να ανταποκρίνονται στην ταχύτητα διαπνοής.

 

Ολα τα υλικά πρέπει να έχουν συντελεστή αεροπερατότητας βάση ΕΝ. Βέβαια δεν είναι μόνο το Vapor permeability.  Επειδή βλέπω οτι χρειαζόμαστε ένα μάθημα θα το βάλω εδω και οι συντονιστές ας το μεταφέρουν. Δυστυχώς στα Αγγλικά διότι το έχω έτοιμο. Δώστε μου λιγο χρόνο να το βάλω. 

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.