Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Επιδοτηση μηχανικων 2013


djchris

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς αν τρέχει ή πρόκειται να τρέξει κάποια επιδότηση για μηχανικους; Είμαι μηχανικός από το 2010 αλλά δεν έχω κάνει εναρξη και σκοπεύω να ανοιξω γραφειο. Δυστυχώς δεν πρόλαβα την 100% επιδότηση των 21000€ το 2010. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για νέους μηχανικούς;

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ:

 

«Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

 

Η υποβολή προτάσεων θα είναι δυνατή από 25/02/2013 έως 25/04/2013

Για περισσότερες πληροφορίες δες ΕΔΩ

Link to comment
Share on other sites

Βασικά οι ΚΑΔ των μηχανικών είναι επιλέξιμοι. Το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων που θα επιδοτηθούν είναι παλαιές (2 χρήσεις μέχρι 31-12-2011 νομίζω ) και ένα μικρό μέρος 20 % νέες. Ο ελάχιστος προϋπολογισμός για την κατηγορία μας είναι 20000 ευρώ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, επειδή δεν βγάζω άκρη από το παρατιθέμενο λινκ, μπορεί κάποιος να μου πει εν συντομία τι παίζει; Είμαι νέος μηχανικός, μόλις πριν από 3 μήνες πήρα το δίπλωμά μου, υπάρχει κάτι που μπορώ να λάβω ως βοήθημα; Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

topografea,εχεις κανει εναρξη στην εφορια;αν ναι σου δινουν εναν αριθμο Κ.Α.Δ.(Κωδικος αριθμος δραστηριοτητας) και βλεπεις στον πινακα αν εντασσεται..

παντως πρωτα βαζεις τα λεφτα και μετα τα παιρνεις( απο οτι καταλαβα και εγω)

Link to comment
Share on other sites

Βασικά διαβάστε τον οδηγό και για απορίες τηλεφωνήστε για να μάθετε στα τηλέφωνα που έχει. Είναι πολλοί κατατοπιστικοί οι υπάλληλοι.

Επίσης σε κανέναεπιδοτούμενο πρόγραμμα για επιχειρήσεις δεν σου δίνουν λεφτά χωρίς να βάλεις πρώτα. Μάλιστα είναι πολύ πιο δίκαιο πρόγραμμα απο όλα τα υπόλοιπα για μηχανικούς τουλάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το κριτήριο είναι ο κανόνας de minimis, σύμφωνα με τον οποίο σε περίοδο νομίζω 3 ετών δεν μπορεί επιδοτούμενος να λάβει ποσό μεγαλύτερο των 200.000 ευρώ από επιδοτήσεις. Εάν διαβάσεις το πρόγραμμα συναδέλφισσα, θα λυθούν όλες οι απορίες σου, τα γράφει όλα μεσα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.