Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΤΠΕΔΕ


Teo Tsiknias

Recommended Posts

Γνωρίζετε αν ένας ΕΔΕ οφείλει πλέον να ασφαλίζεται υποχρεωτικά και στο ΤΠΕΔΕ ? Έχει αλλάξει κάτι στην νομοθεσία , έχουν συνενωθεί οι ομοειδείς τομείς ασφάλισης ?

Που πρέπει να απευθυνθώ για έγκυρη πληροφόρηση ?

Link to comment
Share on other sites

Aν κατεβαίνεις σε δημοπρασίες πρεπει να είσαι και στο ΤΠΕΔΕ ασφαλισμενος.

Δες κια εδω στη σελιδα του Ταμείου

http://www.tpede.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=11

Link to comment
Share on other sites

Είναι εντελώς παράλογο να σε αναγκάζουν να ασφαλίζεσαι σε δύο ίδιους τομείς (πρόνοιας) του ίδιου ταμείου , επί ποινή αποκλεισμού από την εργασία σου , με υπερβολικές εισφορές και αμφίβολες και πενιχρές παροχές.

Άκουσα εξαγγελίες για συγχώνευση ταμείων και τομέων . Το ΤΕΕ τι κάνει , γιατί δεν διαμαρτύρεται κανείς ? πως πρέπει να αντιδράσουμε ?

Πότε θα καταργηθούν όλες αυτές οι στρεβλώσεις ?

Link to comment
Share on other sites

Ακου λιγο και το αστείο...

 

Το κράτος μείωσε το εφαπαξ που χορηγεί το τΠΕΔΕ κατα 83%.

 

Διότι θεωρεί οτι δίνουμε (παράδειγμα εργολάβου 25 ετων πχ) 332.76 Χ 25ετη = 8319ε.

Ετσι οταν ερθει η ωρα του εφαπαξ παίρνεις πίσω τα λεφτά που εδωσες! Δεν συνυπολογίζει το 1% απ'το κάθε λογαριασμό.

 

Δηλαδή 2 εργολάβοι οπου ενας απλως κατείχε το τιτλο και δεν εκτέλεσε ποτε ενα εργο με εναν πχ που εκτελούσε 10 εργα το χρονο, θα πάρουν το ιδιο εφάπαξ. Αστείο;;;

 

Και για να συνεχίσουμε, αν εβαζα σε συνταξιοδοτικό αυτά τα 27ε το μήνα, σε 25-30 χρόνια θα έπαιρνα ενα καλό βοήθημα...Σωστά;

 

Και τέλος, όπως είπες, για ποιό λογο να ασφαλίζομαι σε δύο ταμεία πρόνοιας;;;

 

Ειδικα με το τπεδε κατι πρεπει να γίνει απο ολους μας, που πληρώνουμε το νταβατζηλίκι δαύτο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αναμένουμε ενημέρωση! Μπορείς να απευθυνθείς και στον Νομικό Σύμβουλο της Οργάνωσης που είσαι γραμμένος και να σε ενημερώσει αν άλλαξε κάτι!(και φυσικά να μας πεις κι εμάς,ε?)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απ'όσο ξέρω, ως ΕΔΕ, η γνωμοδότηση αυτή είναι γνωστή από την ημέρα που βγήκε. Υπήρχαν και πριν τη γνωμοδότηση του ΝΣΚ απόψεις δικηγόρων (νομικών συμβούλων εργοληπτών) ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία είναι παράνομο να πληρώνει κανείς ταυτόχρονα δυο επικουρικά ταμεία.

 

Το πρόβλημα υπάρχει φυσικά λόγω της νομοθεσίας δημοσίων έργων. Εάν δεν ενημερωθεί η σχετική νομοθεσία οι επιτροπές δεν μπορούν να κάνουν κάτι. (φυσικά υπάρχουν αρκετά πράγματα στους διαγωνισμούς που δεν είναι ξεκαθαρισμένα ή παράλογα). Επίσης νομίζω ότι οι μηχανικοί ΕΔΕ ασφαλισμένοι προ 93' δεν πληρώνουν στις εισφορές τους το ΤΕΑΜΕΔΕ αλλά μόνο το ΤΠΕΔΕ. Γι αυτούς θα είναι υποχρεωτικό το ΤΠΕΔΕ και μετά την όποια αλλαγή.

 

Στο σήμερα. Η γνωμοδότηση του ΝΣΚ έγινε αποδεκτή από τον υπουργό και αναμένεται να υπάρξουν τροποποιήσεις. Το ΤΠΕΔΕ ενοχλήθηκε από συνάδελφο ΕΔΕ και ενώ παραδέχτηκαν ότι γνωρίζουν το θέμα και την αποδοχή της γνωμοδότησης από τον υπουργό, είπαν πως δεν έχει συνεδριάσει το ΔΣ του ΤΠΕΔΕ για να επιληφθεί του θέματος.

 

Πιστεύω πως μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΠΕΔΕ αναμένονται εξελίξεις, όποια και αν είναι η απόφασή του. Τώρα με την κρίση και την έλλειψη έργων ξαφνικά ανακινήθηκε το ενδιαφέρον όλων σχετικά με τις αχρείαστες και άδικες εισφορές κάθε είδους.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

οι μηχανικοι ασφαλισμένοι μετα το 93 ΔΕΝ ασφαλίζονται στο τπεδε (αλλα υποχρεωτικως στο ΤΠΜΕΔΕ) και δεν υποχρεούνται σε καμια περιπτωση να προσκομιζουν την ασφαλιστικη ενημεροτητα του τπεδε στις δημοπρασίες, βλ. ΟΜΟΦΩΝΗ αποφαση ΝΣΚ 175/2012 που εγινε δεκτη από το υπ. εργασιας και κοιν. ασφ. (αποφαση Φ 30272/22093/394/28.05.2012) και επομένως υποχρεωτικη προς εφαρμογή από τους παντες

το τπεδε παρανομως δεν διαγραφει αυτους που κατέθεσαν αιτηση διαγραφης (εγω από 4-4-2013),αναμενοντας αποφαση του ΕΤΑΑ

σε απειλητικο τηλεφώνημα απαντησε η προισταμενη σε απολογητικο υφος (τι να κανουμε κι εμεις κλπ), πηρα τη διευκρινιση ότι οι αιτησεις διαγραφης θα ισχυουν από το χρονο υποβολης, ενώ είναι φανερο ότι δεν σκοπευουν να δωσουν πισω τις εισφορες (εντελως παρανομα με γελοιες δικαιολογιες), βλ. και την καταπτυστη επιστολή που εστειλε η προισταμενη τπεδε  στο εταα

AsfalisiNeonTPEDE2.pdf

Link to comment
Share on other sites

Το 2013 δεν ασχοληθηκα με δημοπρασίες και είμαι εκτός διαδικασιών.

 

Λες δηλαδή ότι πλέον στις δημοπρασίες δεν προσκομίζεις βεβαίωση ΤΠΕΔΕ και η προσφορά σου γίνεται δέκτη??

 

Έχει περάσει και στη νομοθεσια??

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.