Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αλλαγη χρησης χωρου υπογειου με οικοδομικη αδεια σε παρασκευαστηριο καταστηματος υγειονομικου ενδιαφεροντος


Recommended Posts

Καλησπερα θα ηθελα την γνωμη σας και την βοηθεια σας στο συγκεκριμενο θεμα:

 

Σε γηπεδο εκτος σχεδιου εχει κατασκευαστει συγκροτημα δυο δυοροφων οικοδομων με υπογειο με χρηση κατοικιας και εχει γινει συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων και εχουν συσταθει δυο αυτοτελεις ιδιοκτησιες. Ο ιδιοκτητης της μια οριζοντιας ιδιοκτησιας εχει κάνει αυθαιρετη αλλαγη χρησης ενος μερους του υπογειου του σε καταστημα υγειονομικου ενδιαφεροντος και θελει να το νομιμοποιησει με τον 4014. το υπογειο εχει ύψος πανω απο 2.40μ.

Πως θα πρεπει να δηλωθει το υπογειο για να μπορει να χρησιμοποιηθει σαν καταστημα Υ.Ε???? Σαν βοηθητικος χώρος λόγω του ότι ειναι υπόγειο (συντελεστης 0.5) ή σαν κύριος χώρος ώστε να μπορεί μετά να πάρει και την βεβαίωση χώρου κυρίας χρήσεως????

Ειναι επαρκής η δήλωση του 4014 ή θα χρειαστεί μετα και άδεια δόμησης για αλλαγή χρήσης σε καταστημα υγειονομικου ενδιαφεροντος γιατι καπου διαβασα στο forum οτι αλλο η αλλαγη χρήσης με το 4014 και αλλο η αλλαγη χρήσης σε καταστημα υγειονομικου ενδιαφεροντος.ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Ο υπόγειος χώρος πληρεί τις προϋποθέσεις χώρου ΚΧρήσης? Πάντως μπορεί να το εντάξει στον 4014 σαν υπηρεσίες και στην τεχνική έκθεση να αναφέρει την κανονική χρήση του.Αυτό βέβαια θα φαίνεται και στις κατόψεις που θα γίνουν και που θα πάνε και στην πυροσβεστική.

Για να το δηλώσει σαν ΒΧ θα πρέπει να έχουν τηρηθεί τα υψόμετρα της αδείας.Πάλι θα αναφερθεί στην τεχνική έκθεση ότι δηλώθηκε σαν ΒΧ μόνο για τον υπολογισμό του προστίμου.Βέβαια μια συνεννόηση με πολεοδομία και πυροσβεστική (για το αν τηρούνται οι δικές της προϋποθέσεις) θα ήταν καλό να προϋπάρξει.

Link to comment
Share on other sites

ο χωρος πληρει τις προυποθεσεις χωρου κυριας χρησης. Υπαρχει περιπτωση ακομα και να τις πληρει το τμημα υγεεινης να μην δεχτει το παρασκευαστηριο να γινει εκει επειδη ειναι υπογειο; Γιατι τομεχω ακουσει και αυτο ακομα δηλαδη και να παρει βεβαιωση χωρου κυριας χρησης να εχει προβλημα μετα με το υγεεινης

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.