Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ασφάλιση και στα ακίνητα


ssouanis

Recommended Posts

Γιατί, πριν καθιερωθούν οι αντικειμενικές

πως νομίζεις πως γινόταν ο προσδιορισμός της αξίας ενός ακίνητου?

Ο υπάλληλος της εφορίας, αποσπασματικά για κάθε συμβόλαιο καθόριζε την αξία

και πολλές φορές με "καλοπιασμα" από τον πωλητή..

 

Εγώ πάντως ακόμα εχω την απορία:

Η ασφάλιση

για ποιους κινδύνους θα είναι υποχρεωτική?

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 85
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ξέρω αυτό με τους εφοριακούς, κακώς το έκαναν.

 

Για τους κινδύνους αρκεί να δούμε το τι κάλυψη προσφέρει μια τυχαία ασφαλιστική εταιρεία για ασφάλιση κατοικίας. Από το site μιας γνωστής ασφαλιστικής βρίσκω τα παρακάτω για πλήρες πακέτο:

 

Πυρκαγιά, πρόσκρουση οχήματος, έκρηξη ή ζημιές σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας, πράξεις βίας από πορείες οχλαγωγίες, καιρικά φαινόμενα, διαρροή σωληνώσεων, ζημιές σε τζάμια καθρέφτες, ζημιές από σεισμό, καθαρισμός μετά από πτώση σοβάδω/κατάρευσης, κλοπή με διάρρηξη ή ληστεία, ζημιές σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις/συσκευές.

Link to comment
Share on other sites

Η ασφάλιση των ακινήτων για σεισμικό κίνδυνο είναι κάτι που συζητιέται από την δεκαετία του '90.

Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί πριν την "ταυτότητα ακινήτου" και τον 4014. Τώρα, από τεχνικής απόψεως, μπορεί.

 

Επειδή όμως ασφάλιση ακινήτων σημαίνει μείωση των κρατικών δαπανών αποκαταστάσεως σεισμοπλήκτων κλπ, θα έπρεπε να περιμένουμε ένα τέτοιο μέτρο να συνοδευτεί και από μείωση των κρατικών εσόδων, αλλά και από κρατική παρέμβαση στα θέματα των ασφαλιστικών. (βρε τι μας λες...)

 

Μάλλον όμως δεν είναι αυτή η οπτική, ούτε των ασφαλιστικών, ούτε του κράτους.

 

Επίσης, ως μηχανικοί γνωρίζουμε ότι η διακινδύνευση δεν είναι η ίδια σε κάθε περιοχή, σε κάθε χρονική στιγμή και για κάθε κατασκευή. Ας υποθέσουμε ότι είναι εθνικά δίκαιο η ασφάλιση να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα σε ο,τι αφορά στα δύο πρώτα.

Όσον αφορά στο είδος της κατασκευής, θα πληρώνει τα ίδια ένα αυθαίρετο άνευ αδείας του 1981 και ένα σπίτι του 2020 με γ1=1,30 και q=1,5;

Φοβούμαι ότι κατά τις ασφαλιστικές η απάντηση είναι "ναι"...

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Ολη η ιστορία είναι να αγοραστούν οι περιουσίες από ξένους . Αυτό δεν είναι κακό , αν δεν αγοραστούν φτηνά . Οι ξένοι όμως δεν μπαίνουν σε διαδικασία αγοράς αν δεν υπάρχουν 3 πράγματα .

 

1. Ξεκάθαρο νομικό καθεστώς .

 

2. Ξεκάθαρο πολεοδομικό καθεστώς και

 

3. Εκτίμηση της αξίας του ακινήτου από επίσημο εκτιμητή .

 

Αυτά ζητούνται από οποιονδήποτε μεσίτη του εξωτερικού , που βέβαια δεν έχουν καμμία σχέση με αυτούς που παριστάνουν τους μεσίτες εδώ .

 

Γιά να ισχύσουν αυτά χρειαζόμαστε

 

Γιά το 1 , κτηματολόγιο .

 

Γιά το 2 , βεβαίωση μηχανικού .

 

Γιά το 3 , θα παίζει ρόλο η διαδικασία της ασφάλισης .

 

Υπ' όψη ότι ο ξένος επενδυτής πιθανότατα δεν θα δεί ποτέ το σπίτι η το μαγαζί , η την παραθεριστική κατοικία που θα αγοράσει . Θα το αγοράσει μέσω του γραφείου , θα το μισθώσει μέσω του γραφείου , θα συντηρείται μέσω του γραφείου , θα εισπράττει τα ενοίκια μέσω του γραφείου και θα το πουλήσει μέσω του γραφείου .

 

Πριν 20 χρόνια περίπου , ένας πελάτης μου Ελληνοαμερικανός συνταξιούχος , μοίραζε την ζωή του ανάμεσα στην Ελλάδα και την Φλώριδα όπου είχε σπίτι στην παραλία .

 

Κάποια στιγμή , ενώ ήταν εδώ , έμαθε ότι τυφώνας στην Φλώριδα , σχεδόν του κατέστρεψε το σπίτι του .

Δεν ενοχλήθηκε καθόλου . Οταν τον ρώτησα , αν θα πήγαινε να δεί τι έγινε , μου απάντησε ότι δεν υπήρχε λόγος .

Η ασφαλιστική εταιρεία θα το ξαναέφτιαχνε και όταν θα ήταν έτοιμο , θα τον ειδοποιούσαν ότι μπορεί να ξαναπάει .

 

Κάπου εκεί θα οδηγηθούμε και εμείς .

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τα ταμεία των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιριών, δηλαδή, τα ταμεία του συνόλου των χρηματοοικονομικών "ιδρυμάτων" της χώρας μας, είναι μείον. Πρέπει, έτσι έχουν αποφασίσει οι κυβερνώντες, να τα γεμίσουν με κάθε τρόπο και μηχανισμό.

Το θέμα που συζητείται στο συγκεκριμένο topic είναι μια ακόμα μεθοδολογία, μέσω της οποίας θα εισρεύσουν χρήματα στα ταμεία αυτά!!!

Κάπως πρέπει να το ...παρουσιάσουν.

Κάποιο ..."τυράκι" θα έπρεπε να έχει για να γίνει όσο το δυνατόν πιό εύπεπτο!

Βεβαίως και θ' ανακατέψουν μηχανικούς κι όχι μόνο μηχανικούς αλλά και εφορίες, ΦΠΑ, ασφαλιστές, τράπεζες, δικηγόρους κ.λπ. Εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της ανάπτυξης της χώρας.

Δηλαδή, δεν υπάρχουν επενδυτές, δεν πειράζει, θα φτιάξουμε επενδυτές!

Βάλτε κύριοι ιδιοκτήτες χρήμα στην αγορά, αποκτώντας ασφαλιστήρια συμβόλαια για τα ακίνητα που ενοικιάζετε ή πουλάτε.....

Δυστυχώς, σε αυτή την Ελλάδα ζούμε...

Δυστυχώς αυτής της νοοτροπίας είναι οι κυβερνώντες μας....

Δυστυχώς πολλοί "συνάδελφοί" μας βλέπουν το ...τυράκι κι όχι τη ...φάκα!

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που λες συνάδελφε , είναι επίσης προφανή . Απλά είναι το τωρινό . Δηλαδή φέρτε λεφτά στις ασφαλιστικές γιατί τους τα πήραμε με τα κουρέματα .

 

Τα άλλα είναι τα επόμενα και παράλληλα συμβαίνοντα .

Link to comment
Share on other sites

Το να γίνει μία πιστοποίηση στις κατασκευές για κάποια θέματα δεν είναι κακό. Δείτε το και από την πλευρά του ξένου αγοραστή. Δεν θέλει να ξέρει τι πάει να αγοράσει ?

 

Επίσης το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι σεισμογενής περιοχή ίσως τρομάζει τους ξένους αγοραστές και θέλουν να είναι εξασφαλισμένοι.

Link to comment
Share on other sites

Πάνε σε μια χώρα με διαλυμένη οικονομία , εξαθλιωμένο πληθυσμό και κυβέρνηση υποταγμένη να αγοράσουν ακίνητα και βέβαια τα θέλουν πιστοποιημένα ...

 

Και η διαλυμένη κυβέρνηση με υποτακτικούς βο(υ)λευτές και ανεπάγγελτους πολιτικούς τάζει ανάπτυξη και βαφτίζει σαν τέτοια την ... πιστοποίηση των κατασκευών . Για να δούμε , θα πιστοποιήσει τις άθλιες μάντρες με τον σιδηροπλισμό να σκουριάζει ; Θα πιστοποιήσουν αδρανή Γ και Δ' διαλογής , θα πιστοποιήσουν βιομηχανίες παραγωγής σκυροδέματος ; Και τα κόστη πιστοποίησης θα τα βαφτίσουν ανάπτυξη ;

 

Κάπως αλλιώς θα το έλεγα . Η κατάσταση μου θύμισε το ανέκδοτο όπου άλλαζαν ταπετσαρίες σε οίκο ανοχής ενώ έπρεπε να αλλάξουν τις π@...

Link to comment
Share on other sites

Πάνε σε μια χώρα με διαλυμένη οικονομία , εξαθλιωμένο πληθυσμό και κυβέρνηση υποταγμένη να αγοράσουν ακίνητα και βέβαια τα θέλουν πιστοποιημένα ...

 

Μα για αυτό τα θέλουν πιστοποιημένα. Γιατί δεν μας εμπιστεύονται. Εσύ δηλαδή είσαι ο Άγγλος που έχει εκατομμύρια και θέλει να αγοράσει σπίτι στο ελληνικό νησί. Δεν θες να έχει μία πιστοποίηση αυτό που πας να αγοράσεις ? Πόσο μάλλον όταν ακούς ότι η Ελλάδα είναι σεισμογενής (έχουν πέσει κτίρια), ο κόσμος είναι εξαθλιωμένος (άρα έχει πέσει η ποιότητα στην κατασκευή) κ.τ.λ.

 

Προφανώς παιδιά θα αφορά κτίρια συγκεκριμένου προϋπολογισμού Δεν πιστέυω ότι το κάθε σπίτι στην Ελλάδα θα ασφαλιστεί. Άλλα όταν θέλουμε να το παίζουμε real estate κάτι πρέπει να προσφέρουμε κιόλας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.