Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διακοπή παροχής Δ.Ε.Η. σε ενοικιαστή


gatokratoras

Recommended Posts

Μια υποθετικη ερωτηση να κανω, ας πουμε οτι εχω ενα νοικαρη και χρωσταει στη Δ.Ε.Η αρκετα λεφτα πανω απο 3000 το ρολοι ειναι στο ονομα του και ερχεται η Δ.Ε.Η και του κοβει, απο οτι εχω ρωτησει στη Δ.Ε.Η εφοσον ειναι το ρολοι στο ονομα του οτι χρεος βαραινει αυτον. Αν αυτος παει και το ξανασυνδεσει χωρις να το ξερω εγω υπαρχει περιπτωση να βρω κανα μπελα?

Link to comment
Share on other sites

τώρα με τη ΔΕΗ καλύτερα να μην μπλέξεις.

 

ξέρω ότι σε όποιου είναι το όνομα σε αυτόν χρεώνονται τα πάντα. αλλά εγώ θα σου θέσω και το εξής: έστω ότι χρωστάει ο ενοικιαστής σου και φεύγει σας κλέφτης μέσα στη νύχτα.

 

και η ΔΕΗ σου κόβει το ρεύμα γιατί αυτός το έχει αφήσει απλήρωτο. εσύ θες να το ενοικιάσεις σε έναν άλλον. ποιος θα πληρώσει την επανασύνδεση???

 

εσύ που θες να το ενοικιάσεις και να πάρεις κανά φράγκο θα πληρώσεις μόνο την επανασύνδεση και η ΔΕΗ θα τρέξει να τα πάρει απο τον παλιό τα χρωστούμενα???

 

το τι ακριβώς γίνεται δεν το γνωρίζω.

 

πάντως στη δικιά σου υπόθεση έχω την εντύπωση πως φέρει ευθύνη ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, διότι κάθε μετρητής αντιστοιχεί και σε μία κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Πήρα τη Δ.Ε.Η και μου πε οτι το χρεος μενει σε αυτον που εχει κανει συμβολαιο με τη Δ.Ε.Η και να θελω να το ξανανοικιασω δε θα χρειαστει να ξεχρεωθει το ρολοι το θεμα ειναι αμα παει και το συνδεσει μονος του τι γινεται και αν θα πρεπει να παω να τον ρουφιανψω για να μη βρω κανα μπελα.

Link to comment
Share on other sites

εννοείται πως θα πας να τον καταδώσεις, αν καταλάβεις ότι κάνει τέτοιο πράγμα.

 

προσωπικά δε με νοιάζει να κλέβει τη ΔΕΗ, αλλά μου τη σπάει γιατί κάποιοι είναι "εξυπνάκηδες". και στο κάτω κάτω της γραφής πάντα οι υπόλοιποι πληρώνουμε τις παρανομίες κάποιων.

Link to comment
Share on other sites

Οχι δε κλεβει απλως ξανασυνεδεσε τα καλωδια και ο στοκος εσπασε αυτο το στρογγυλο που βαζει η Δ.Ε.Η για να μη γινει παραβιαση, και αντε πες στη Δ.Ε.Η όχι δε το κανα εγω το εκανε ο ενοικιαστης. Αν καποιος εχει παρομοια εμπειρια ας δωσει καμια συμβουλη

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε σε σχέση με το χρέος που έχει αφήσει ο ενοικιαστής μην ανησυχείς, εφ'όσον είναι στο όνομά του η σύνδεση το χρέος βαραίνει αυτόν και η ΔΕΗ αυτόν θα κυνηγήσει. Σε περίπτωση που το νοικιάσεις σε κάποιον άλλο θα πληρώσεις μόνο την επανασύνδεση και το παλιό χρέος συνεχίζει να βαραίνει τον παλιό ενοικιαστή. Έτυχε παρόμοια περίπτωση σε κοντινό πρόσωπο οπότε έχω εμπειρία από πρώτο χέρι.

 

Τώρα σχετικά με την παράνομη επανασύνδεση, δεν ξέρω. Προσωπικά θα πήγαινα στη ΔΕΗ πρωί-πρωί να το ρωτήσω, καθώς είναι οι μόνοι αρμόδιοι.

 

Αν πας πάντως κάνε ένα κόπο και γράψε την απάντησή τους, πιστεύω θα ενδιαφέρει αρκετό κόσμο!

Link to comment
Share on other sites

Μου έτυχε τέτοια περίπτωση με Φυσικό Αέριο. Μόλις το έμαθα, κατέθεσα υπόμνημα στην Εταιρεία Φυσ. Αερίου, εξηγώντας τους τι έγινε σημειώνοντας

'' ότι ουδεμία ευθύνη έχω και θα κινηθώ νομικά έναντι του ενοικιαστή". Τελικά, ο ενοικιαστής πλήρωσε και τελείωσε εκεί το θέμα.

Edited by αστέριος
Link to comment
Share on other sites

Στα 3.000 που χρωστάει είναι και το ΕΕΤΗΔΕ μέσα; Αν ναι τότε μπλέκει λίγο το πράγμα γιατί σε περίπτωση επανασύνδεσης σε άλλο όνομα η ΔΕΗ ζητάει προκαταβολικά εξόφληση του ΕΕΤΗΔΕ και ας μην υπάρχει ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο. Τουλάχιστον στη ΔΕΗ Παγκρατίου αυτό μου ζήτησαν και μόνο όταν τους υπέγραψα υπεύθυνη δήλωση ότι θα κάνω διακανονισμό με την εφορία μου το επανασύνδεσαν.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα αντιμετωπιζω κ εγω το ιδιο περιπου προβλημμα με λιγα λογια αγορασα πλαια κατοικια δεν εχει ρςυμα ουτε καν μετρητη θελω εγω οταν αποφασισω να το φτιαξω να βαλω νεο ρευμα με καινουργιο μετρητη θα πρεπει να πληρωσω αυτα που χρωσταει ο προηγουμενος ιδιοκτητης που εχει πεθανει που και για αυτο εκοψαν το ρευμα και την παροχη γενικα?.

 

Παρακαλώ μη γράφετε με κεφαλαία. Δείτε τους κανόνες συμμετοχής.

Επίσης, η κατηγορία στην οποία μπορείτε να συμμετέχετε είναι τα Θέματα Iδιωτών.

miltos

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ?

Η ενοικιάστρια μου δεν πληρώνει το τίμημα. Και επίσης αρνείται να πάει στην ΔΕΗ να αλλάξει το όνομα στο ρολόι.

Το μισθωτήριο είναι στο όνομα του συζύγου της (ελληνικό ΑΦΜ)  αλλά αυτός βρίσκεται στην Αμερική ( χωρίς να ξέρω την διεύθυνση ) . Άρα δεν μπορώ να στείλω το εξώδικο.

Το μισθωτήριο λέει ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είναι Β ΚΑΤΟΙΚΙΑ.  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.