Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιμέτρηση που συνοδευει τον ....λογαριασμό


dimidomo

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Πρόκοψα και εγώ με την σειρά μου και πήρα Δημόσιο έργο, ήρθε και η ώρα να κάνω τον 1ο λογαριασμό. Ένα από τα προβλήματα μου είναι το έξης:

Έστω σε μια εργασία η εγκεκριμένη ποσότητα είναι πχ 20,00μ2, εγω έχω εκτελεσθείσα πχ 42,00μ2.

 

α) Οπότε όταν κάνω το έγραφο της '' Επιμέτριση που συνοδεύει τον 1ο λογαριασμό'' θα βάλω σαν εκτελείσες ποσότητες 42,20μ2 και σαν ποσότητες προς πιστοποίηση 20,00μ2;

 

β) ΄΄Οταν θα κάνω τον δεύτερο λογαριασμό τι θα βάλω στην ποσότητα προς πιστοποίηση.

 

 

Αντε παλικάρια βοηθήστε...Ευχαριστώωωω

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα,

όσο δεν έχεις εγκεκριμένο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών για να αυξήσεις την ποσότητα πέραν των εγκεκριμένων 20μ2 η ποσότητα του άρθρου σου στους λογαριασμούς θα είναι 20μ2.

Επίσης, μπορείς να κάνεις λογαριασμό βάζοντας τις υπερσυμβατικές ποσότητες με το 80% της τιμής τους. Προσοχή όμως γιατί τότε θα πρέπει να υπάρχει Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας υπογεγραμμένος αλλά όχι και εγκεκριμένος.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

dimidomo σιδεροκέφαλος

Για να μη χαθείς "στη μετάφραση" των επιμετρήσεων κάνε το εξής:

Κάνε αναλυτική επιμέτρηση με τις πραγματικές ποσότητες, και ΠΠΑΕ με τις εγκεκριμένες.

Υπόβαλέ τα στην υπηρεσία για έγκριση. Έτσι, θα έχεις κατοχυρώσει τις υπερσυμβατικές ποσότητες για να τις χρησιμοποιήσες σε επόμενο ΠΠΑΕ, όταν εγκριθούν με τον ΑΠΕ.

Στους λογ/σμούς βάζεις ΜΟΝΟ τις εγκεκριμένες, κάθε φορά, ποσότητες.

 

tip1 : καλό είναι να κλείνεις επιμετρήσεις κάθε μήνα, και ανά αναθεωρητικό τρίμηνο να κάνεις ΠΠΑΕ. Έτσι, θα ξέρεις τι σου γίνεται.

tip2 : Η αναθεώρηση των εργασιών γίνεται με συντελεστές τριμήνου στο οποίο εκτελέστηκαν, ανεξαρτήτως του αν δεν είχαν εγκριθεί, με την προϋπόθεση ότι είναι εντός χρονοδιαγράμματος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Άλλο αντικείμενο η Αναλυτική επιμέτρηση, που βασίζεται σε εκτελεσθείσες εργασίες και ποσότητες εργασιών του έργου και άλλο ο Λογαριασμός.Στην Αναλυτική επιμέτρηση περιλαμβάνονται όλες οι πραγματικά εκτελεσθείσες εργασίες, βάσει των επιμετρητικών στοιχείων που λαμβάνονται κατα την διάρκεια κατασκευής του έργου. Στον Λογαριασμό θα συμπεριληφθούν οι εγκεκριμένες (Αρχικά συμβασιοποίημένες ή μεταγενέστερα με ΑΠΕ) και συνοδεύεται με συνοπτική επιμέτρηση των εκτελεσθεισών εργασιών.Οι εργασίες που υπερβαίνουν τις εγκριθείσες θα πρέπει να συμπεριληφθούν σε ΑΠΕ προς έγκριση,σύμφωνα πάντα με τα ισχύοντα για τις αυξομειώσεις εργασιών και τις Νέες τιμές. Επιπρόσθετα , ειδικά για τον 1ο Λογαριασμό δεν είναι απαραίτητη η σύνταξη επιμετρήσεων . Πάντως έπειτα απο γενικό έλεγχο των ποσοτήτων αλλα και των απαιτούμενων εργασιών που δεν έχουν τιμολογηθεί θα πρέπει να δρομολογηθεί η έγκριση τους

με Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς επιμετρήσεις ο λογαριασμός δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος του 20% του συμβατικού σου αντικείμενου αλλά μπορείς να καταθέσεις μια αναλυτική που να γραφείς υπό έλεγχο .Συνήθως πρώτα κάνεις ΑΠΕ και μετά κάνεις υπερσυμβατικες εργασίες γιατί μπορεί να μην σου πληρώνει την αναθεώρηση .Μου φαίνεται δύσκολο να σου υπογράψει και θεωρήσει αναλυτική με εργασίες μεγαλύτερες από τις συμβατικές (ίσως κάποιοι σου που κατέθεσε την αναλυτική και σε ένα μηνά θα έχει εγκριθεί αυτοδίκαια γνώμη μου μην κάνεις αυτοδίκαια εφόσον είναι το πρώτο έργο από ότι κατάλαβα που εκτελείς ) κλείνοντας ότι κάνεις να είναι σε συνεννόηση με τον επιβλέποντα του έργου

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

γράψε: εκτελεσθείσες ποσότητες 42

παραλαμβάνονται εξ΄ αυτών 20

 

έτσι έγινε, έτσι τα δείχνεις, έτσι να στα υπογράψουν.

 

μετά μεταφέρεις στη συνοπτική 20. στο σώμα του λογαριασμού 20 και πας για ΑΠΕ

το 80% που αναφέρει ο συνάδελφος παραπάνω δε μπορεί να πιστοποιηθεί αν δεν υπάρχει εντολή εκτέλεσης κατεπειγουσών εργασιών, άστο αυτό, γιατί αν είσαι σε δήμο π,χ, πρέπει να την εγκρίνει το Δ.Σ., όπως και τον ΑΠΕ ----> οπότε κάνε ΑΠΕ.

 

επειδή είναι το πρώτο σου δημόσιο έργο θα σου τονίσω πως είναι πολύ σημαντικό να προβλέψεις έγκαιρα τί παραπάνω εργασίες θα κάνεις και να βεβαιωθείς πως αρκούν τα απρόβλεπτα για να σου τις καλύψουν. Η διαχείριση των επί έλλατον ποσοτήτων θα σου δημιουργήσει ενδεχομένως πρόβλημα και οι επιβλέποντες θα νίπτουν τας χείρας τους.

Edited by heartsp
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μια ερώτηση, για να μην ανοίγω νέο θέμα.

 

Εχω κάνει σε ένα έργο 1ο λογαριασμό με ότι τον συνοδεύουν (1ο ΠΠΑΕ, 1η συνοπτική,αναλυτική επιμέτρηση). Ο λογαριασμός οκ, πληρώθηκε κανονικά.

Τώρα κάνω 2ο λογαριασμό. Στις ποσότητες του 2ου ΠΠΑΕ , 2η συνοπτικής, αναλυτικής επιμέτρησης, βάζω μόνο τις νέες πόσοτητες των εργασιών που εκτέλεσα ή βάζω και τα παλιά (δηλ τις ποσότητες του 1ου λογαριασμού) σημειώνοντας "εγκρίθηκαν με το 1ο λογαρισμό";

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Εννοεις στο 2ο ΠΠΑΕ να βαλεις και τις ποσοτητες του πρωτου; Αν ναι οχι.Το καθε ΠΠΑΕ ειναι ανεξαρτητο.

Επειδη ομως οι λογαριασμοι ειναι ανακεφαλαιωτικοι (λογιτικου χαρακτηρα) θα πρεπει να σημειωσεις στο σωμα του λογαριασμου και τις εργασιες του 1ου ΠΠΑΕ.

Δεν χρειαζεται να γραψεις "εγκριθηκαν με τον 1ο λογαριασμο" γιατι τα ΠΠΑΕ δεν εγκρινονται "δια μεσω" λογαριασμου.Ειναι ανεξαρτητη πραξη.Μπορεις αν θες να βαλεις την αποφαση εγκρισης των (για διευκολυνση των ελεγκτικων μηχανισμων που επονται).

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Οπότε στο 2ο ΠΠΑΕ βάζω τις νέες εργασίες μόνον. Πάει αυτό.

 

Ομοίως στην συνοπτική και αναλυτική επιμέτρηση που θα συνοδεύσει το 2ο λογαριασμό; μόνον δηλαδή τις νέες εργασίες;

 

Δεν μου ξανάτυχε να κάνω πάνω απο έναν λογαριασμό σε έργο (μιας και ασχολούμαι με πολύ μικρά έργα) και δε γνωρίζω τη διαδικασία.

 

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.