Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σε ολλανδούς αρχιτέκτονες ανατέθηκε η ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας


Engineer

Recommended Posts

ναι το διάβασα, αλλά θα πρέπει μετά από ακαδημίας κάπως να βρεθούν στην ομόνοια (μέσω πατησίων ή μάρνης) για να συνεχίσουν πειραιώς ή αχιλλέως, φέξε μου και γλίστρησα..

Link to comment
Share on other sites

Για όσους ενδιαφέρονται, λειτουργεί και έκθεση με αρκετές από τις συμμετοχές....

Link to comment
Share on other sites

Ας περιμένουμε μέχρι τα τέλη του 16 που λένε οτι θα ολοκληρωθεί το έργο και τότε βλέπουμε, μέχρι τότε παίζει να έχει συμβεί κάτι και να μην γίνει η ανάπλαση ή να καθυστερίσει και άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Την είδα την έκθεση την κυριακή, αξίζουν αρκετές συμμετοχές από πλευράς παρουσίασης και ιδεών και έχει γίνει γενικά καλή δουλειά...και ωραία όλα αυτά , τα πετάσματα, τα ντιζαινάτα στέγαστρα (ορισμένα κακόγουστα και άσχετα με τον χαρακτήρα της πόλης) , οι υπόγειες διελεύσεις οι φυτεύσεις κλπ...αλλά η Αθήνα δεν έχει ανάγκη από εντυπωσιακές εικόνες, εκατοντάδες ώρες φωτορεαλισμών, 3d printing, και ιδέες τοπιοτέχνησης, έχει ανάγκη από ειδικευμένους επιστήμονες, σοβαρότητα και έγκριτες ανεξάρτητες κυκλοφοριακές μελέτες πρώτα. Οι Αρχιτέκτονες και οι λοιποί ακολουθούμε ή συνεργάζομαστε με τους ειδικευμένους επιστήμονες, διαφορετικά διαιωνίζεις το αστικό πασάλημα

Edited by NEADERTAL
Link to comment
Share on other sites

Η Αθήνα έχει ανάγκη να συμφιλιωθεί με τον χαρακτήρα της.

Και οι Αρχιτέκτονές της έχουν ανάγκη να τον ανακαλύψουν.

 

Για εμένα, που δεν είμαι ούτε Αθηναίος ούτε Αρχιτέκτων, η Αθήνα έχει ένα ιστορικό και πολιτισμικό βάρος που δεν της επιτρέπει να ξεφύγει από τα όρια του κλασσικού.

Δεν εννοώ το κλασικιστικό, αυτό που έχει αναφορά στην εποχή του Περικλή και του Μότσαρντ, εννοώ το κλασσικό, αυτό που διατηρεί μία πανανθρώπινη και διαχρονική αξία, επειδή περιέχει και αποκαλύπτει βαθιές ανθρώπινες αξίες.

 

Δεν μπορεί να είναι αρχιτεκτονική της Αθήνας η αρχιτεκτονική της ντιζαϊνιάς, της μανιέρας, του contemporary και τις Ομόνοιας που αλλάζει γρηγορότερα κι απ' τους Δημάρχους...

 

Και, συγνώμη που θα το πω, η αρχιτεκτονική που κυριαρχεί -όχι μόνο στην πράξη αλλά και στους διαγωνισμούς- είναι η αρχιτεκτονική των εφευρημάτων και όχι των εφευρέσεων.

 

Αυτά από έναν Πολιτικό Μηχανικό που, ως μη εμπλεκόμενος με την αρχιτεκτονική, έχει την ευχέρεια να λέει κάτι παραπάνω...

Edited by AlexisPap
  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

καταρχήν διαφωνώ με την πεζοδρόμηση της πανεπιστημίου , πήγα και είδα την έκθεση χθες, μπορώ να πω είδα καλές δουλειές και καλή παρουσίαση από τους μελετητές. Πάντα υπό το πρίσμα της διαφωνίας μου θα ήθελα να πω ότι ποιο κοντά στην πραγματικότητα μου φάνηκε η δουλειά των "ΧΑΡΡΥ Κ.ΜΠΟΥΓΑΔΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΑΕ. ΑΕΤΕΡ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, ΜΠΑΤΖΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, MARTHA SCHWARTZ PARTNERS LTD", ενω βρηκα παρα πολλα καλα στοιχεια στην προταση των "ΑΝΤΟΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΗΣΑΪΑΣ ΠΛΑΤΩΝ".

Πάντως το βρίσκω ένα έργο που δεν θα κάνει καλό στην Αθήνα , θα πρέπει να δούμε στο σύνολο της πόλης όποια επέμβαση η πολιτεία αποφασίσει να γίνει . Πρέπει να προσδιορίσουμε ποιες είναι οι δυνατότητες , ποιες οι κατευθυντήριες γραμμές για το μέλλον της και ποιες οι ανάγκες στο παρόν και στο μέλλον ώστε κάθε παρέμβαση να αποσκοπεί σε μια συνολική αναβάθμιση της πρωτεύουσας.

Link to comment
Share on other sites

Τι λέτε τώρα. Θα έρθουν επιστήμονες από την Αλλοδαπή ωωωωωωωωωωωωωωω. Μάλλον οι έλληνες αρχιτέκτονες που δουλεύουν στην Ολλανδία έρχονται γιατί εδώ δεν έχει μείνει και κανένας. Α ρε Σαμαρα και Μπενι αθάντοι εστε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.