Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Nibiru-Νέμεσις-Πλανήτης X


zavi@tee.gr

Recommended Posts

τα θεματα ειναι απειρα.

 

μην πεταγομαστε απο το ενα στο αλλο.

 

θα γραφω για 1 μηνα αν το κανουμε.

 

τιποτα δεν εχει αποδειχτει tyler γιατι απλα δεν μπορει να αποδειχτει.

 

οπως ειπα το νοημα ειναι η αυταποδειξη του αναποδεικτου.

 

ΥΓ για τα κρανια δεν εχει αποδειχτει οτι ειναι μουφα και αυτο που εχει βρεθει και ειναι στο βρετανξικο μουσειο απλα ειναι αναπαρασταση και αποδειχτηκε οτι ειναι συγχρονο.αλλα το Mitchell-Hedges ακομα δεν μπορει να αναπαραχθει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 79
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σα να μου φαίνεται ότι θα είμαστε εδώ και του χρόνου.:)

 

@anct

 

"Κάνεις λάθος εδώ. Σε πληροφορώ πως η κίνηση παγετώνων διαβρώνει και ισοπεδώνει...βουνά!!! Ας μή μιλήσουμε για άλλες κατασκευές..."

 

Δηλαδή μου λες ότι αν εξαφανιστούμε σαν είδος,αυτά που έχουμε δημιουργήσει υπάρχει περίπτωση να χαθούν?Όλα?

Προσωπική μου άποψη είναι ότι παρά τα λαμπρά μυαλά που εμφανίστηκαν ανά χρονικές περιόδους,η τεχνολογία και η τεχνογνωσία δεν προσέγγισαν ποτέ το σημερινό τους μεγαλείο.Μπορεί να έχεις αντίθετη άποψη.Το σέβομαι αλλά διαφωνώ.

 

@iovo

 

"Για να μην ανοίξουμε το θέμα με τη Σελήνη ...(φυσικός ή τεχνητός δορυφόρος?)"

 

Αν θυμάμαι καλά από Πρωταγόρα είναι γνωστές αναφορές για μια εποχή όπου η Σελήνη δεν υπήρχε στον ουρανό.Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει και την ίδια περίοδο με την Γη,μπορείς να βγάλεις πολλές πικάντικες θεωρίες.

 

@[email protected]

 

"Θες να το πάμε σε Ατλαντίδες κ Λεμουρίες τώρα?????????????????????"

 

Σε περίπτωση που δεν αστειεύεσαι,να σου κάνω γνωστό πως αν και ο Κριτίας υπήρξε,ο Πλάτωνας στον Τίμαιο/Κριτία,δεν ταυτίζει τον αληθινό Κριτία με τον φανταστικό.Είδες μερικές φορές ο άνθρωπος θέλει να γράψει μια ιστοριούλα και μετά από 2500 χρόνια την βαφτίζουμε "ντοκουμέντο" ή "αληθινή" επειδή απλά "άντεξε" και έχει ενδιαφέρον.Ατλαντίδα δεν υπήρξε ποτέ και sorry αν ξενερώνω κάποιους.Τώρα για την Λεμούρια,το ηφαίστειο Κρακατόα στην Ινδονησία μπορεί να βύθισε ένα κομμάτι γης,πριν 19841(τυχαίο) χρόνια ,αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν προηγμένος πολιτισμός εκεί και ότι τα ομώνυμα πηθικια ήταν οι πολίτες του.Τα αυθαίρετα συμπεράσματα ήταν μέρος της καθημερινότητας των υπο-τριτοκοσμικών κοινωνιών.Άρα πιθανότατα έχουμε να κάνουμε με ένα αστικό μύθο.

 

Για τον χάρτη.Και εγώ μπορώ να κάνω ζωγραφική.Ο χάρτης μπορεί να απο τελεί μια υπόθεση του πως θα είναι η ανταρκτική χωρίς τους πάγους.Αλλά αν θες να σου πω αυτά που έχω ακούσει και είναι τα μόνα που μπορούν να ειπωθούν,UFO,EΛ,ατλαντίδα,και όλα τα συναφή.

 

@All

 

Σε τέτοιες συζητήσεις μένουμε μόνο στο μπλα μπλα καθώς τίποτα δεν μπορεί να αποδειχτεί πως....είναι λάθος :P.

Τις περισσότερες φορές είμαστε επιρρεπείς σε τέτοιου είδους θεωρίες γιατί έχουν την γοητεία του μυστηρίου.Απλά τα πιστεύουμε επειδή θέλουμε να υπάρχουν

Link to comment
Share on other sites

Σαπουνοποιέ Tyler, έχεις διαβάσει Λουκιανό; Θα σου προτείνω τους "Νεκρικούς διαλόγους" για γέλιο και προβληματισμό και το "Μια πραγματική ιστορία" για να εξηγήσουμε το πώς ο Βερν έγραψε το "Απο την Γή στη Σελήνη".

Δηλαδή μου λες ότι αν εξαφανιστούμε σαν είδος,αυτά που έχουμε δημιουργήσει υπάρχει περίπτωση να χαθούν?Όλα?

Aνάλογα τον "global killer". Πάντως αποδεδειγμένα οι πάγοι δεν αφανίζουν το ανθρώπινο είδος. Τουναντίον μάλλιστα, είναι υπεύθυνοι για την εξέλιξη μας!! Τις πέτρες της Ica τις γνωρίζεις; Εχεις δει μήπως την παραγωγή του BBC (2002) για τις υποθαλάσσιες χαμένες πολιτείες;

 

Πάντως να σου πω κάτι; Εδώ δεν πετάμε μούφες. Μιλάς όμως με συναδέλφους οι οποίοι αφιέρωσαν χρόνο στο να ψάχνουν κάποια πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

@Τyler@

''Για τον χάρτη.Και εγώ μπορώ να κάνω ζωγραφική.Ο χάρτης μπορεί να απο τελεί μια υπόθεση του πως θα είναι η ανταρκτική χωρίς τους πάγους.''

 

Επειδή ΔΕΝ προσέχεις και βιάζεσαι να απαντήσεις,ΝΑ κ το σκαμπιλάκι σου άτακτο παιζάκι :)

Λέμε ότι ο χάρτης είναι 500 ετών και απεικονίζεται η Ανταρκτικη χωρίς πάγους πλήρως χαρτογραφημένη με λεπτομέρεια(εξακριβωμένα στοιχεία αυτά),η οποία ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ πριν 200 χρόνια :shock:

ΤΩΡΑ να πεις τη γνώμη σου.Για Λεμουρία έκανα πλάκα φίλε,αλλά ας μην ξεφύγουμε ,όπως πολύ σωστά συμφωνούμε όλοι

Link to comment
Share on other sites

"Ο μεγαλύτερος σοφιστής και από τους μεγαλυτέρους φιλοσόφους της αρχαιότητας ήταν ο Πρωταγόρας από τα Άβδηρα της Θράκης (480 – 411 Π.Κ.Ε.). "

Ο Πρωταγόρας πέθανε όταν ο Πλάτων ήταν περίπου 30 ετών και 10 χρόνια πριν ο Σωκράτης πιεί το Κώνειο. Στον Τίμαιο λοιπόν όπως θα δείτε η Σελήνη αναφερεται ακόμα και από την γέννηση του κόσμου (Τίμαιος 38d) "...Από αυτόν το συλλογισμό και το διανόημα του Θεού για την γένεση του Χρόνου-έτσι ώστε να γεννηθεί ο χρόνος- έγινε ο ήλιος η σελήνη και άλλα πέντε άστρα αποκαλούμενα πλανήτες για τον προσδιορισμό και την διαφύλαξη των αριθμών που μετρούν τον χρόνο."

 

Γενικά ο "Τίμαιος" είναι το μοναδικό "περί φύσεως" πλατωνικό έργο και η αρχαιότερη πηγή για τον μύθο της "χαμένης Ατλαντίδος". Η θεματολογία του παραπέμπει περισσότερο σε αριστοτελικό σύγγραμμα και σχετίζεται σαφώς με το αντικείμενο έρευνας των προσωκρατικών φυσικών φιλοσόφων. Η διαλογική μορφή του έργου, αμέσως μετά από την εκτενή διήγηση για την χώρα των Ατλάντων και τον πόλεμό τους εναντίων των Αθηναίων, παραχωρεί την θέση της σ' έναν εκτεταμένο μονόλογο, στον οποίο ο αστρονόμος Τίμαιος -από την φημισμένη για την ευνομία της πόλης των Λοκρών- διδάσκει την δημιουργία του κόσμου και την γέννηση του ανθρώπου.

 

Επειδή λοιπόν ο Πλάτων σε αυτό το παρεξηγημένο κέιμενο μιλάει περισσότερο για την γέννηση του κόσμου, τον ένα και μοναδικό δημιουργό, τον τρόπο με τον οποίο αυτός δημιούργησε την ψυχή και την τέλεια αρμονία του κόσμου,(και μάλιστα με άκρως μαθηματικές εκφράσεις βλ από παρ 31α) ας αφήσουμε λίγο το κομμάτι της Ατλαντίδας για αργότερα. Ας δούμε λοιπόν το παρακάτω μεταφρασμένο κείμενο (Τίμαιος παρ79): " Κατά την είσοδο και την έξοδο της αναπνοής, το εωτερικό πύρ ενώνεται μαζί της και την ακολουθεί, αιωρείται, εισέρχεται στην κοιλιά, λαμβάνει τις τροφές και τα ποτά, τα κατατήκει, τα διαιρεί σε μικρά μόρια, κατα την πορεία του τα οδηγεί πρός τις εξόδους, τα αντλεί και τα ρίχνει στους αγωγούς των φλεβών - σαν να αντλεί από κρήνη- και κάνει τα ρεύματα των φλεβών να ρέουν μέσω του σώματος όπως συμβαίνει στις διώρυγες".

 

Εμένα πάντως εδώ σίγουρα δεν μου φαίνεται να λέει ιστοριούλες, αλλά ακολουθεί βάσιμο συλλογισμό σύμφωνα με τις γνώσεις που είχαν τότε και δεν είναι και πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε επομένως οτι η Ατλαντίδα αποτελεί μυθ - ιστόρημα και όχι ιστοριούλα.

 

 

ΥΓ.Παραθέτω και ένα πολύ καλό Link για την Ελληνική γλώσσα.

platwn_timaios_119.pdf

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω ότι υπάρχει ενδιαφέρον για παλαιούς χάρτες, όπως αυτός του Πιρι Ρεις. Το άρθρο http://en.wikipedia.org/wiki/Early_world_maps έχει περισσότερες πληροφορίες

Link to comment
Share on other sites

απλά για την ιστορία ο χαρτης του Πιρι Ρεις είναι αυθεντικός και όχι μούφα. Έχουνα ασχοληθεί μαζί του ένα σωρό επιστήμονες και έχουν αποφανθεί γιαυτό. Μην μπερδευεσται με το τέρας του λοχνες και τα κρυστάλλινα κρανία 9και τα 2 μούφες είναι) καμία σχέση το ένα με το άλλο!

 

Εννοείται πως σημάδια παγκόσμιου προκατακλυσμιαίου πολιτισμού βρίσκονται διάσπαρτα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γής (θρησκεία, γλώσσα, σύμβολα μυθολογίες κτλ)φτάνει μόνο να το αποδεχθεί το ιστορικό κατεστημένο.

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζω,μόνο που αυτή τη φορά το post μου επειδή μπορεί εύκολα να αμφισβητηθεί,ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ.Ζητώ συγγνώμη από τους υπόλοιπους.

Αποδείξεις ύπαρξης γιγάντων στη Γη.

ΌΛΕΣ οι μυθολογίες-αρχαία κείμενα-μυθοπλασίες παγκοσμίως ανεξαρτήτου θρησκείας συμφωνούν απόλυτα σε ένα θέμα:Τιτανομαχία-Γιγαντομαχία

Αν αποδέχεστε την ύπαρξη Δεινοσαύρων στη Γη,τότε δείτε κ αυτά.

http://www.hoax-slayer.com/giant-skeleton.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Giant_(mythology)#Greek_mythology

http://en.wikipedia.org/wiki/Nephilim

Λίγες πρόχειρες πηγές ,γιατί σιγά σιγά οι άπιστοι θα με επικρίνουν αυστηρά.Αν η Γιγαντομαχία αμφισβητείται σαν γεγονός,τότε με ποιο άλλο τρόπο συννενοήθηκαν μεταξύ τους όλοι οι λαοί να αναφέρουν στις παραδόσεις τους το ίδιο ακριβώς πράγμα?

Ζητώ συγγνώμη που πιάνω Ντάινικεν για λίγο.....

 

Έρχεται ο Nibiru?

Link to comment
Share on other sites

Εδω θα σε μαλώσω. Το πρώτο βιντεάκι είναι καθαρό φωτοσοπ εκτος απο τα τελευταία παραμορφωμένα. Μήπως όμως πιάνουμε τζάμπα χώρο στο forum? αυτες είναι συζητήσεις που σηκώνουν καφεδάκι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.