Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέα ρύθμιση για νομιμοποίηση αυθαιρέτων;


Γιάννης

Recommended Posts

Η τακτοποίηση απέτυχε και πλέον η τελική λύση που έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι η νομιμοποίηση αυθαιρέτων προκειμένου να μπουν έσοδα στα κρατικά Ταμεία. Οι τυχεροί είναι όσοι έχουν κτίσματα με μικροαυθαιρεσίες, όπως πέργκολες, μικρούς ημιυπαίθριους, πατάρια και μικρά υπόγεια γκαράζ, αφού έρχεται οριστική νομιμοποίηση γι' αυτά.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος αυτοί θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη θα αφορά τα κτίσματα, τα οποία σε συνδυασμό με τις παράνομες προσθήκες δεν υπερβαίνουν τους συντελεστές δόμησης και όγκου που ισχύει για την περιοχή που βρίσκονται. Μάλιστα οι πολίτες λύνουν οριστικά το πρόβλημα των αυθαιρεσιών, με την πληρωμή ενός απλού παραβόλου των 500 ευρώ.

 

Η δεύτερη περίπτωση αφορά όσα κτίσματα υπερβαίνουν τους συντελεστές δόμησης και όγκου που ισχύουν και γι' αυτά οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να τα νομιμοποιήσουν για 30 χρόνια. Ωστόσο κάποιοι που έχουν προχωρήσει σε αλλαγή χρήσης και μετέτρεψαν έναν βοηθητικό χώρο σε υπνοδωμάτιο, για παράδειγμα, θα κληθούν να πληρώσουν και πρόστιμο.

 

Τα κτίσματα που δεν θα μπορέσουν οι ιδιοκτήτες τους όχι μόνο να τα νομιμοποιήσουν, αλλά ούτε καν να τα διατηρήσουν, αφού θα τα επισκεφθεί η μπουλντόζα, είναι όσα έχουν ανεγερθεί σε περιοχές όπου απαγορεύεται η δόμηση - δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί χώροι, αιγιαλός.

 

Πηγή: Νομιμοποίηση αυθαιρέτων - Ποιοι θα καθαρίσουν με παράβολο 500 ευρώ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/93949#ixzz2My7B7Grx

 

Ακούγεται για νέα ρύθμιση "νομιμοποίησης" πλέον πιο "προσιτή"..

 

και http://gr.news.yahoo...

 

Click here to view the είδηση

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Λες και η αυθαίρετη δόμηση στη χώρα μας περιορίζεται σε περιφράξεις, μπάρμπεκιου, μικρά γκαράζ, πέργκολες και υπόγεια.....

Μπράβο στους εμπνευστές! Θα το λύσουν το πρόβλημα με τη μια! Θα εισρεύσουν χρήματα στα κρατικά ταμεία!

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Κατι ακουσα και για "ορκωτους" μηχανικους οι οποιοι θα ειναι σαν τους ελεγκτες δομησης αλλα θα ασχολουνται μονο με την ταυτοτητα του κτιριου

Link to comment
Share on other sites

γιατί νόμιζα οτι θα παίρνουμε τον όρκο του αστυνόμου Σαΐνι και το βαλιτσάκι του Σπορ Μπίλι μαζί μας?

Link to comment
Share on other sites

Κοροιδεψτε αλλα το ΥΠΕΚΑ "μαγειρευει" νεα απασχοληση για τον κλαδο μας σε στυλ επιθεωρητη δομησης, ενεργειακου επιθεωρητη και διαχειριστη αυθαιρετων.

Link to comment
Share on other sites

...Ναι, με απαιτούμενη προϋπηρεσία όπως στα ΠΕΑ, πάλι στα 10 χρόνια, μετά στα 5 και μετά μόνο με εξετάσεις που θα γίνουν το 2023....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.