Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αυθαιρετη κατασκευη σε εξωστη εκτος ρυμοτομικης γραμμης


Recommended Posts

Εχω υπόθεση αυθαιρέτου με Ν.4014/2011 με αυθαίρετη κατασκευή που έχει κατασκευαστεί σε τμήμα του εξώστη που βρίσκεται εκτός της ρυμοτομικής γραμμής.

 

Από την οικοδομική άδεια υπήρχε αυτός ο εξώστης με πλάτος 1.00m που ειναι εκτος της ρυμοτομικης γραμμης. Έχει εγκατασταθεί αυτη η αυθαίρετη κατασκευη σε αυτον τον εξωστη χωρις ομως να υπερβαινει τα επιτρεπομενα ορια του εξωστη.

 

Ο νομος Ν.4014/2011 όμως αναφέρει οτι "απαγορευεται να ενταχθει στο νομο αυθαιρετη κατασκευη η αλλαγη χρήσης που εχει εγκατασταθει στο εντος του ευρους του εξωστη τμημα πανω απο τον κοινοχρηστο χωρο της πολης".

 

Η διευκρινηση ομως της Λεμπεση πανω στους εξωστες αναφέρει οτι δεν μπορεί να δηλωθεί μόνο κάποια κατασκευή που είναι έξω από τις επιτρεπόμενες κατασκευές ή τις επιτρεπόμενες θέσεις ή αν έχει γίνει

κάποια αυθαίρετη κατασκευή που δεν επιτρέπεται στις θέσεις αυτές, όπως πχ οι κλειστοί χώροι ή αυθαίρετος εξώστης ή στέγαστρο έξω από το επιτρεπόμενο πλάτος εξώστη.

 

Μπορειτε να μου πειτε αν μπορει να δηλωθει αυτη η αυθαιρετη κατασκευη η οχι?

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος νομίζω είναι σαφής: Δεν επιτρέπεται να ρυθμίσεις κλείσιμο εξώστη εκτός της ΡΓ ή λίγο διαφορετικά μπορείς να ρυθμίσεις κλείσιμο εξώστη μέχρι την ΡΓ. Δηλ. αν ο εξώστης είναι μισός μέσα και μισός έξω από τη ΡΓ, μόνο το μέσα τμήμα ρυθμίζεται...

 

Τι εννοεί η Λεμπέση, δεν το κατάλαβα... Μάλλον αυτό θέλει διευκρίνιση από το υπουργείο... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.