Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οικοδομησιμότητα σε όνομα προηγούμενου ιδιοκτήτη


Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα σας , έχω ένα πολυ συγκεκριμένο θέμα για μια έγκριση δόμησης (με ν. 4030) που προσπαθώ να πάρω από τη Πολεοδομία. Σε νεοενταχθήσα στο σχεδιο περιοχή σε Ο.Τ. με Δ.Ε. & σε οικόπεδο άρτιο αλλα κατ' εξαίρεση οικοδομήσιμο με αρθ. 25 Ν 1337/83, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης πούλησε σε πελάτη μου το οικοπεδο, αφού έβγαλε για ευνόητους λόγους οικοδομησιμότητα στο όνομά του 6 μήνες πριν (τόσο καιρό περίπου εκανε ο Δήμος να την εκδώσει !!!). Τώρα ο πελάτης μου αφού αγόρασε θελει να παρει άδεια να κτίσει αλλα η Πολεοδομία μου ζητάει νέα οικοδομησιμότητα στο όνομα του νέου ιδιοκτητη...!!! Ο Δήμος λέει όλα τα δικαιολογητικά από την αρχή και επανέλεγχος (... 3~6 μήνες παλι...)

 

Η οικοδομησιμότητα 1 φορα δε βγαίνει ; Ακολουθεί τον ιδιοκτήτη ή το οικόπεδo (δεν έχει γίνει κάποια τροποποίηση στο Ο.Τ. ή το οικόπεδο αυτούς τους 6 μήνες) ; Νομιμοποιούνται από τη πολεοδομία (τοπογραφικό - εγκρίσεις) να μου το ζητούν αυτό ;

 

Θα εκτιμούσα τη βοήθεια όποιου ξέρει πέρι του θέματος, γιατί έχω βρεθεί σε δύσκολη θέση ως προς τον πελάτη μου. Ευχαριστώ εκ' των προτέρων για τυχόν απαντήσεις

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που διαφοροποιεί την οικοδομησιμότητα ουσιαστικά με την αλλαγή ιδιοκτήτη (από την στιγμή που ο έλεγχος οτι προυπάρχει του 1977 για το αρ. 25 έχει γίνει και ισχύει, ιδιοκτήτης κατα τις 10-3-1982 παραμένει και αφού δεν υπάρχουν αλλαγές στο Ο.Τ. όπως μας λες.)

Στην τελική, ακόμα και για το τυπικό, εάν πρέπει να επανεκδοθεί η βεβαίωση στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη, οφείλουν να το κάνουν άμεσα εάν τους συνυποβάλλεις την ήδη εκδοθείσα οικοδομησιμότητα... Ελπίζω να βγάλεις άκρη..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

εννοείται οτι αν εχεις ολες τις προυποθεσεις για να ενταχθείς στην ευνοικη περίπτωση που αναφερεται στο άρθρο 25 (μη άρτια αλλα κατα εξείρεση οικοιδομήσιμα-επομένως μη προσκυρωτεα μη τακτοποιούμενα) τοτε φυσικα ισχύει το άρθρο 25. Εξήγησε άραγε κανεις απο τους εμπλεκόμενους στο ιδιοκτήτη τι σημαίνει τοι άρθρο 25??? Δεν είναι το ίδιο με το άρτιο και οικοδομήσιμο.

Η πολεοδομία σωστά ζητάει επενέλεγχο από την αρχή (εγώ αυτό θα έκανα σε περίπτωση αδείας) διότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να προσκομμίσει υπέυθυνη δήλωση οτι συμφωνει να οικοδομήσει με άρθρο 25 με ολες τις συνέπειες που αυτο εχει..

 

Μάλλον σε αυτόν που αγόρασε κανεις δεν ειπε τιποτα ..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.