Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας βιομηχανίας - αμοιβή μηχανικού


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Απ' ότι διαβάζω στο forum, σε διάφορα post μέχρι και το φθινόπωρο του '12, η αμοιβή του μηχανικού ήταν με ΑΠΥ.

Από την Δ/νση ανάπτυξης της Νομαρχίας, για την άδεια του εργοστασίου στο οποίο εργάζομαι, με ενημέρωσαν ότι η αμοιβή του μηχανικού πρέπει να γίνει με εντολή πληρωμής μέσα από το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ, να κοπεί ΦΜΕ, κρατήσεις ΤΣΜΕΔΕ κλπ,.

 

Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει το θέμα, θα παρακαλούσα αν μπορεί να μας δόσει κάποια στοιχεία για την διαδικασία όπως, τύπο κύριας εργασίας περιγραφή της κλπ.

Απ' ότι καταλαβαίνω ο προϋπολογισμός του έργου βγαίνει από την αξία του Μηχανολογικού εξοπλισμού, και από αυτόν βγαίνει η αμοιβή και τα υπόλοιπα οικονομικά στοιχεία.

 

Ευχαριστώ.

Edited by vmar
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Τελικά όπως με ενημέρωσαν σήμερα από το ΤΕΕ, δεν υπάρχει αντίστοιχη εργασία στο σύστημα και για να βγάλει το ΤΕΕ διαταγή πληρωμής, πρέπει ο μηχανικός να συμπληρώση τη Αίτηση 2 (στο κάτω μέρος της σελίδας από το παρακάτω link)

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/amoibes

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι μιας και το θεωρώ συναφές το θέμα θα γράψω εδώ τι απορίες μου περί αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας (συγχωρέστε με για τον ενδεχόμενο καταιγισμό ερωτήσεων απλά είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ με το θέμα).

 

Προσφατα μου ζήτησαν προσφορά για άδεια λειτουργίας ξενώνα, τυροκομείου, τυποποιητηριου ελαιολάδου και ελαιοτριβείου.

Σε όλα αυτά μου ζήτησαν τιμή και για μελετη περιβ.επιπτώσεων όπου απαιτείται, αλλά με αυτά ασχολούμε κατα κόρον.

 

Για τις άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας βιομηχανικών και τουριστικών εγκαταστάσεων που δεν έχω ξανασχολήθεί έχω τις εξής απορίες:

 

1. Απο το αρμόδιο τμήμα βιομηχανίας μου είπαν ότι το τυροκομείο θα πάρει και πό την κτηνιατρική υπηρεσία "αδεια λειτουργίας" πριν βγει η τελική απόφαση. Στην κτηνιατρική με ενημέρωσαν ότι βάσει της αποφασης 15523 /2006 απαιτείται και μελέτη haccp για την μονάδα. Το τυροκομείο είναι μικρής δυναμικότητας με παλαιά άδεια που ανακλήθηκε λόγω διακοπής της λειτουργίας της από την επιχείρηση τότε. Εαν όντως ισχύει αυτό περί της μελέτης haccp θα πρέπει να προσαρμόσω ανάλογα και την αμοιβη. Που περίπου κυμαίνονται οι αμοιβές για κάτι τέτοιο ?

 

2. Όσον αφορά στο ξενώνα με ενημέρωσαν από το τμήμα μελετών του Ε.Ο.Τ ότι για να δωθεί το σήμα, γιατί λεει δεν υφίσταται άδεια λειοτυργίας στα τουριστικά καταλλύματα, πρέπει να ξέρετε πως χαρακτηρίζεται γιατί δεν υφίσταται ο όρος "ξενώνας" πλέον. Και ποιός θα μου ορίσει αν θα το ονομάσω ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματά ή καπως αλλιώς? ΣΕ ποια νομοθεσία υπάγονται αυτά ? Ενδεικτική αμοιβή ?

 

3. Στη περίπτωση του τυποποιητηριου ελαιολάδου μου είπαν ότι επειδή ειναι πολύ μικρής δυναμικότητας και είχε παρει και στο παρελθόν απαλλακτικό μάλλον θα πάρει και τωρα, αλλά αυτό τι σημαίνει για μένα ως μελετήτρια μηχανικο, δε θα πρέπει να καταθέσω κανονικά τα όσα δικαιολογητικά προβλεπονται από το νόμο ( οικ. άδεια, πιστ.πυρασφάλειας, ΕΠΟ αν απαιτουνται,) ???

 

Όποια πληροφόρηση είναι δεκτή !

 

Ευχαριστώ !

Edited by lenaki85
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Να σε ρωτήσω lenaki85 σχετικά με την άδεια εγκατάστασης μικρού τυροκομείου τι δικαιολογητικά σου ζητήσαν στην βιομηχανίας? Τι πρέπει να έχει μέσα ο φάκελος?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Filipos0 Μου είπανε στο βιομηχανίας να συμπληρώσω το ερωτηματολογιο για την μονάδα ( το δινουνε στην υπηρεσία) και εκεινοιθα μου απαντησουνε αναλογα με την καταταξη και τι δικαιλογητικά θα χρειαστουν. Οποτε πρωτο βημα σε ολα τα βιομηχανικα πλεον ειναι η συμπληρωση και η καταθεση του ερωτηματολογιου. Τουλαχιστον ετσι με ενημερωσαν απο την τοπικη δ/νση βιομηχανιας.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλημέρα,

Δεν ξέρω αν είναι το σωστό μέρος να ρωτήσω αλλά για το τυροκομείο τι άδεια πρέπει να βγεί στην πολεοδομία?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλημέρα, για βιοτεχνία επεξεργασίας αλιευμάτων και μηχανολογική επέκταση γνωρίζει κάποιος πως υπολογίζεται η νόμιμη αμοιβή?Βγαίνει κωδικός πληρωμής από ΤΕΕ και καταθέτουμε στην τράπεζα την αμοιβή?Στέλνουμε τα καταθετήρια μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Ανάπτυξης?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Τελικά όπως με ενημέρωσαν σήμερα από το ΤΕΕ, δεν υπάρχει αντίστοιχη εργασία στο σύστημα και για να βγάλει το ΤΕΕ διαταγή πληρωμής, πρέπει ο μηχανικός να συμπληρώση τη Αίτηση 2 (στο κάτω μέρος της σελίδας από το παρακάτω link)

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/amoibes

Στην αίτηση αυτή συμπληρώνουμε το ποσό που προκύπτει από το Β.Δ. 19-21/02/1938 βάσει προυπολογισμού?

Επίσης, αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει πρέπει κατά την υποβολή των διακιολογητικών για άδεια εγκατάστασης να καταθέσουμε και τις πληρωμές για την άδεια λειτουργίας?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα, σε άδεια εγκατάστασης βιοτεχνίας, μπορεί κάποιος/κάποια να βοηθήσει στα παρακάτω?Για το έργο έχω πάρει εντολή πληρωμής από το ΤΕΕ με fax στέλνοντας τον προυπολογισμό του έργου και εντολή ανάθεσης.

 

1.Στο έντυπο ΤΣΜΕΔΕ μηχανικού βάζουμε τη συνολική αμοιβή (δηλαδή αμοιβή + Φ.Π.Α.) ή το ποσό χωρίς Φ.Π.Α.?

 

2.Στο έντυπο ΤΣΜΕΔΕ ιδιοκτήτη βάζουμε το όνομα του ιδιοκτήτη και στο πεδίο προυπολογισμός/αμοιβή τον προυπολογισμό της εγκατάστασης?

 

3.Πρέπει να δηλώσω το έργο στη σελίδα του ΤΕΕ (υπολογισμός αμοιβών) ή αυτό γίνεται αυτόματα, καθώς έχω πάρει ήδη κωδικό πληρωμής?

 

4.Για την πληρωμή του ΦΕΜ, μπορεί να γίνει από τη σελίδα του Taxisnet?Ποιο αρχείο πρέπει να ανεβάσω εκεί?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

1. Την νόμιμη (όχι την συμφωνηθείσα) , χωρίς ΦΠΑ.

 

2. Θέλει και ΤΣΜΕΔΕ ιδιοκτήτη ?! Λογικά τον συμβατικό (όχι του ΤΕΕ δηλαδή)  προυπολογισμό του έργου. Ποια αρχή δίνει την άδεια ? Αυτή θα έχει υπολογίσει και τον προυπολογισμό.

 

3. Για να πήρες κωδικό πληρωμής....το έχεις ήδη δηλώσει !

 

4. Ναι γίνεται. Εφαρμογές - Προκαταβλητέοι φόροι Αρχιτεκτόνων. Δεν ανεβάζεις κάποιο αρχείο, συμπληρώνεις κάποια πεδία. Ψάξε στο φόρουμ για "πληρωμή ΦΕΜ ηλεκτρονικά".

 

Οι παραπάνω απαντήσεις δεν είναι από εμπειρία σε τέτοιο έργο αλλά με την λογική ενός οικοδομικού έργου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.