Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μελέτη παθητικής πυροπροστασίας για αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε χώρο συνάθροισης κοινού


houseclub

Recommended Posts

Για μια αλλαγή χρήσης, από κατάστημα σε χώρο συνάθροισης κοινού > 50 άτομα, χρειάζομαι έκδοση πιστοποιήτικου πυρασφάλειας.

 

 

Το κτίριο είναι 2 όροφο (κατοικίες) , με ισόγειο κατάστημα και υπόγειο. Έκδοση οικοδομικής αδείας το 1998.

 

Πρέπει η νέα μελέτη παθητικής πυροπροστασίας που θα κατατεθεί στην πυροσβεστική να αφορά ξανά όλο το κτίριο με τις νέες αλλαγές ή μόνο το τμήμα του κτιρίου θα χρησιμοποιηθει ως χώρος συνάθροισης κοινού?

Link to comment
Share on other sites

Για το χώρο που θα γίνει αλλαγή χρήσης (ισόγειο), αφού ο Α' όροφος παραμένει με χρήση κατοικιας και ως εκτούτου δεν αλάζει κάτι στη παθητική

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το τεύχος της παθητικής θα αναφέρει, μόνο το χώρο συνάθροισης κοινού, το τμήμα του ισογείου που μας ενδιαφέρει δηλαδή... χωρίς να γίνεται αναφορα σε άλλα τμήματα του κτιρίου όπως κατοικίες, υπόγεια γκαράζ, λεβητοστάσια κλπ ;;

Link to comment
Share on other sites

Ετσι ακριβώς, αλλα στη νεα παθητική θα πρέπει να κάνεις αναφορά οτι όλοι οι υπόλοιποι χώροι του κτηρίου παραμενουν όπως έχουν σύμφωνα με την αρχική παθητική μελέτη (δες και μνημόνευσε τον αριθ. πρωτ. της αρχικής μελέτης)

Edited by dib
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

στην παλιά παθητική πρέπει να'χει χώρια παραγράφους για τις κατοικίες και χώρια για το κατάστημα.

Εσύ τροποποιείς μονο ότι αφορά το κατάστημα και αναφέρεσε στην αρχική μελέτη όπως είπε και ο συν.dib (ή την επισυνάπτεις) διότι έτσι θέλει συνήθως η ΠΥ. Η ενεργητική δεν έχει πρόβλημα καθότι είναι σε ξεχωριστό τευχάκι τα καταστήματα οπότε εκείνο αλλάζει με την νέα χρήση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

καλησπέρα συνάδελφοι,

 

στην περίπτωση που το κτήριο με ΟΑ του 61 (είναι προ 89), 9-όροφο, ισόγειο 1,2,3 κατάστημα και 4,5,6,7,8 γραφεία (στα αρχικά σχέδια δύο κλιμακοστάσια ένα μέχρι 3 όροφο και ένα από 4 μέχρι 8, και δεν έχει μελέτη παθητική μόνο μελέτες πυροπροστασίας.

 

Σημερινός ιδιοκτήτης κάνει αλλαγή χρήσης ισόγειο 1,2,3 από κατάστημα σε γραφεία καταργώντας την σκάλα (όλα με τακτοποίηση) από ισόγειο μέχρι 3 όροφο και όλο το κτήριο χρησιμοποιεί την άλλη σκάλα,

Από ότι είδα στο φόρουμ κομβικό σημείο είναι η ημερομηνία αλλαγής της χρήσης. Αν είναι μετά το ΠΔ71/88 τότε απαιτείται και παθητική.

 

Πελάτης θέλει να νοικιάσει 1,2,3 όροφο με την πυροσβεστική να λέει ότι παθητική δεν απαιτείται(μάλλον δεν ασχολήθηκε- δεν άκουσε την τακτοποίηση) και να ελέγξουμε και να ζητήσουμε παρεκκλίσεις για τους  ορόφους που θα νοικιάσουμε, αλλά πιθανόν να έχει πρόβλημα όλο το κτίριο με τις εξόδους κινδύνου.

 

Σαν μηχανικός του πελάτη κάνω μελέτη παθητικής μόνο για τους τρεις ορόφους, χωρίς να ελέγξω με παθητική μελέτη όλο το κτίριο, έξοδοι κινδύνου κλπ?       

Edited by pat12
Link to comment
Share on other sites

εφοσον ειναι υφισταμενο δεν απαιτειται παθητική. Για χρηση γραφείων απο οτι ξερω καταθετεις στην πυροσβεστικη κατοψεις και ζητας να σου υποδείξει μέτρα (καθως δεν υπαρχει σχετικη νομοθεσια για υφισταμενα γραφεια). Το πιο πιθανον είναι να μην σου εγκρινει τη χρηση με 1 μονο κλιμακοστασιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα να ρωτήσω κάτι και εγώ. 

Θέλω να συντάξω παθητική για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μία άδεια δόμησης.

Από ότι έχω καταλάβει πάνε με το αρθρο 10 (πχ Σ3 εστιατόρια κλπ). Ωστόσο έχω επίσης καταλάβει ότι για <50 ατόμων πάνε με το άρθρο 9 των καταστημάτων. Αυτό που με μπερδεύει λίγο είναι το πως θα υπολογίσω τον αριθμό των ατόμων. Στο άρθρο 9 είναι 1 ατομο/6τμ ας πούμε, ενώ στο άρθρο 10 είναι 1 άτομο/1,10τμ. Εγώ ξεκινώντας να αποφασίσω με ποιο άρθρο πάω πώς υπολογίζω τα άτομα.

 

Για να το κάνω με παράδειγμα αν έχω ένα κατάστημα με κύριους χώρους (πλην wc δηλαδη) 55 τμ με ποιο άρθρο θα πάω;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.