Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα


Engineer

Recommended Posts

ΙΑΣΟΝΑ

να σου πω, εγω θα την επισκεφτώ για να βλέπω τα σχόλια

για να γράψω δεν θα κουραστώ (εις ωτα μη ακουόντων). έχω και προηγούμενη εμπειρία. εκτός αν μου ζητηθεί από πελάτη.

έτσι κι αλλιώς θα μας κουράσει η εφαρμογή όπως όλες οι μέχρι τώρα πολυποίκιλα ερμηνευόμενες νομοθεσίες

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 744
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Διάβασε τα προηγούμενα συμπεράσματα.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις γι' αυτήν.

Θα έχει ολοκληρωθεί σε 2,5 περίπου χρόνια, δηλαδή, τέλος 2015 αρχές 2016.

Τόσο γρήγορα....

Link to comment
Share on other sites

ε! μέχρι τότε θάχει προσαρμοστεί και η πλατφόρμα του ΤΕΕ στα νέα δεδομένα..

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

Συμπέρασμα 7ο:

Δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να "εξαναγκάσουν" τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ή αυθαιρεσιών για να προστρέξουν να δηλώσουν τις αυθαιρεσίες τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και ως προς τους ίδιους και ως προς το κράτος και ως προς την τρόϊκα και ως προς τις δεσμεύσεις μέσω των μνημονίων και ως προς εμάς τους μηχανικούς και ως προς τα κρατικά ταμεία. Νομοθετούν λες και υπάρχει απεριόριστος χρόνος για αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων.

 

- Ο τρέχον νόμος τελειώνει σε 1,5 μήνα. Ποιός θα κάνει δήλωση και γιατί να την κάνει;;;; Μόνο όποιος τον συμφέρει και το ...καταλάβει!

- Ο νέος νόμος που θα ψηφιστεί, δεν μπορεί ν' αρχίσει άμεσα να υλοποιείται, λόγω ...πρακτικών κ.λπ. προβλημάτων. Θέλει τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Άρα γιατί να γίνονται δηλώσεις;;; Ποιός πιέζει ποιόν;;; Ουδείς και κανέναν.

- Κάποια στιγμή θ' αρχίσει (μετά το εξάμηνο), θα 'χει κάποια ημερομηνία λήξης. Το πιθανότερο είναι να είναι ένα έτος (αρχικώς). Ποιός θα κάνει δηλώσεις και γιατί;;;; Ποιός πιέζει ποιόν;;; Ουδείς και κανέναν. Κάποιες θα γίνουν τον τελευταίο μήνα του έτους αυτού.

- Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας ακινήτου δεν μπορεί ν' αρχίσει να υλοποιείται πριν το λιγότερο 2,5 χρόνια και θα έχει περίοδο "αναγκαστική" 10 χρόνια από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του συγκεκριμένου νόμου, δηλαδή έως τα μέσα του 2023. Ποιός θα κάνει δηλώσεις αυτό το χρονικό διάστημα και γιατί;;;; Ποιός πιέζει ποιόν;;; Ουδείς και κανέναν. Κάποιες θα γίνουν "εξαναγκαστικά" διότι πρέπει να εγγραφούν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα. ΟΚ πόσες θα είναι;;;; Επαρκούν;;;;; Επίσης ΟΚ το πρώτο εξάμηνο του 2023 θα αποκτηθεί από τα περισσότερα ακίνητα (π.χ. 60%) η ηλεκτρονική ταυτότητα..... Στη συνέχεια θα δοθεί παράταση άλλα π.χ. δύο χρόνια (δηλαδή, 2025) για τα υπόλοιπα....

- Θα παίξουν πάλι το γνωστό παιχνίδι;;;; Δηλαδή, ο νέος νόμος ισχύει για δύο μήνες, στη συνέχεια για άλλους δύο και μετά για ακόμα δύο κ.ο.κ.;;; Δεν τσιμπάει πιά ο κόσμος!!! Το μάθαμε! Δεν θα πετύχουν πάλι τίποτα.

- Ελέγχους των ακινήτων από τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων ή από άλλον κ.λπ. δεν ανακοινώνουν.... Άρα γιατί να γίνονται δηλώσεις;;; Ποιός πιέζει ποιόν;;; Ουδείς και κανέναν.

- Χρήματα φαινομενικά δεν υπάρχουν. Για να ρυθμιστούν όμως ακίνητες περιουσίες όλο και θα βρεθούν απ'ο την πλειονότητα των ιδιοκτητών. Άρα γιατί να γίνονται δηλώσεις;;; Ποιός πιέζει ποιόν;;; Ουδείς και κανέναν.

- Δεν πρόκειται να εισπραχθεί το ποσό που έχουν δεσμευτεί έναντι του μνημονίου από αυτές τις ρυθμίσεις! Πάλι θα υπάρχει, αυτή τη φορά, μεγάλο έλλειμμα. Θα τα βρουν από αλλού.... ΟΚ ποιόν νοιάζει, αν θα περικοπούν ακόμα περισσότερο π.χ. οι συντάξεις, οι μισθοί, οι κρατικές δαπάνες κ.λπ. Άρα γιατί να γίνονται δηλώσεις;;; Ποιός πιέζει ποιόν;;; Ουδείς και κανέναν.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι.Πρώτη μου ανάρτηση στο φόρουμ.

Έχω να παρατηρήσω οτί το θεωρείται όλοι δεδομένο το ν/σ.Υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτό θα έπρεπε να είχε πέσει από χτες στο ΣτΕ.Το σκεπτικό που προβάλλουν δεξιά και αριστερά σχετικά με χαμένες άδειες και δεν συμμαζεύεται για να δικαιολογήσουν την νομιμοποίηση των πάντων πριν το '75 είναι απλά αστεία.Όταν από το 1955 έως το 1975 έχουν εκδοθεί εκατοντάδες χιλιάδες άδειες και ένα μεγάλο μέρος αυτών των κατασκευών είναι απολύτως νόμιμες είναι εντελώς παράλογο ξαφνικά να λες όλοι νόμιμοι.Υποτίθεται οτί με τον 1337/83 εξαντλήθηκαν τα περιθώρια για "συγχωροχάρτι" σε αυθαίρετα κτίσματα.Φαντάζομαι μετά από καμιά 30αριά χρόνια εδώ θα είμαστε πάλι(οι νεότεροι τουλάχιστον) και θα συζητάμε για τον Ν.12405/43 που θα δίνει "οριστικό τέλος στο πρόβλημα των αυθαιρέτων".

Edited by Aythairetakias
Link to comment
Share on other sites

Επίσης να μην ξεχνάμε οτι και ο Ν.4014 βρίσκεται ακόμα στον αέρα από το ΣΤΕ και όμως βρίσκεται κανονικά σε ισχύ και ο κόσμος - έστω και αυτός ο λίγος- πληρώνει. Το ίδιο έγινε και με τον Ν.3843, το ίδιο θα γίνει και με το νέο νόμο. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι έχουμε μπει σε έναν φαύλο κύκλο, όπου ψηφίζονται και εφαρμόζονται αντισυνταγματικοί, αντιεπιστημονικοί, παράλογοι και κοινωνικά και περιβαλλοντικά άδικοι νόμοι. Μόνο η πολιτική βούληση καθορίζει πλέον τις αποφάσεις. Οπότε ή το αποδεχόμαστε και αρπάζουμε την ευκαιρία για δουλειά αφήνοντας κατά μέρος τις περισσότερες ή λιγότερες ηθικές αναστολές ή αλλάζουμε αντικείμενο. Αυτή είναι η νέα εποχή της ευκαιρίας, έτσι δεν είναι?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια όταν έγινε ο νόμος Τρίτση δεν υπήρχε ΣΤΕ ?

υπήρχε

όπως υπήρχε και το παραμύθι με τα τρία γουρουνάκια

τα αυθαίρετα από καλαμιές και οι παράγκες με τα ξύλα "πέφτανε", τα χτιστά όχι...

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και άμα δεν έχεις τίποτα άλλο θα ασχοληθείς με τα αυθαίρετα.Απλά η παρατηρησή μου έχει να κάνει με το γεγονός οτί θεώρω πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να ταλαιπωρούμαστε τζάμπα.Να κάθεσαι να διαβάζεις πάλι,να προσπαθείς να ξεμπλέξεις πρακτικά προβλήματα που θα προκύψουν,να πλακώνουν πάλι οι πελάτες σου για να περάσουν από τον 4014 στον νέο νόμο κλπ κλπ.Και όλα αυτά για κάτι που δεν χρειάζεται να είσαι νομικός για να καταλάβεις οτί είναι διάτρητο από συνταγματικής άποψης.Αλλά όπως πολύ σωστά είπες "Μόνο η πολιτική βούληση καθορίζει πλέον τις αποφάσεις".

Για τον 1337 nik δεν ξέρω αν υπήρχε ΣτΕ.Έχω δει σε άλλες εισηγήσεις του όμως αναφορές για τις αποφάσεις που τον κρίνανε συνταγματικό.Πιο συγκεκριμένα :ΣτΕ 2058/94 Ολομ., 2380/ 1991, 3568/1996, 3338/1999 .Αν και αυτές νομίζω αφορούν μόνο το αρ.8 το οποίο είχε να κάνει με τις εισφορές σε γη και χρήμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.