Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διενέργεια ελέγχων από την ειδική υπηρεσία επιθεωρητών ενέργειας


Engineer

Recommended Posts

Δεν κατανοώ τον αρνητισμό ορισμένων...

 

Η ΕΥΠΕΝ στην Θεσσαλονίκη έχει ελάχιστους συναδέλφους (τους μετράς άνετα με τα δάχτυλα του ενός χεριού) και έχει τεράστια περιοχή ευθύνης. Πρέπει να ελέγχει το 10% των πιστοποιητικών, και ήδη περιμένουν 37000 πιστοποιητικά...

 

Οι περιπτώσεις που ελέγχει ποικίλουν, από ελέγχους για απλές παραλείψεις και σφάλματα στην διαδικασία, μέχρι περιπτώσεις συναδέλφων που υπογράφουν εκατοντάδες πιστοποιητικά κάθε μήνα.

 

Οι καταγγελίες είναι πάμπολλες, τα πιστοποιητικά μαϊμού που εκδίδονται βάσει τυπικών σχεδίων είναι χιλιάδες, τα πιστοποιητικά που βασίζονται σε μαύρη εργασία και μη αυτοπρόσωπη παρουσία είναι επίσης χιλιάδες.

 

Όσο για τις κυρώσεις, αυτές είναι. Αφαίρεση της άδειας και 2000€. Για τον υπογραφάκια τα 2000€ μπορεί να αντιστοιχούν στα πιστοποιητικά μίας εβδομάδας, αλλά τόσο είναι.

Υπάρχει και μία ακόμη "κύρωση" που δεν αναφέρεται: Η ανάκληση των πιστοποιητικών. Κανείς δεν μπορεί να έχει σοβαρό πρόσωπο στην αγορά όταν ανακαλούνται τα πιστοποιητικά του.

 

Κατά τα λοιπά, θέλω να πιστεύω ότι οι έλεγχοι της ΕΥΕΠΕΝ θα βάλουν φρένο στο πανηγύρι ορισμένων που βγάζουν πιστοποιητικά χωρίς να ξέρουν που βρίσκεται το ακίνητο...

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

"Κράτος και Τιμωρία" Τι να πει κανείς με τέτοια αντιμετώπιση που τυγχάνει η λαμογιά σε τούτη τη χώρα...

Τα έχουμε συζητήσει τόσες και τόσες φορές!

Link to comment
Share on other sites

αφαιρεση αδειας επ αοριστον ανακληση πιστοποιητικων , αναθεση σε αλλον επιθεωρητη της νεας μελετης , μεγαλο προστιμο απο την ευπεν αλλα και αποζημιωση του πελατη , για την ζημια που υπεστη 150 -200 ευρω η εκδοση του νεου πιστοποιητικου , ειναι η λυση που θα αποθαρρυνει καθε επιδοξο λαμογιο που θελει να πλουτισει απο τον αθεμιτο ανταγωνισμο εχουν βρει το ΠΕΑ υποθεση ρουτινας κατι σαν copy paste , οι ποινες ειναι μικρες .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ο έλεγχοι έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα και το πόρισμα βγήκε σχεδόν αμέσως. Το καλόπιστο συμπέρασμα είναι ότι οι παραβιάσεις ήταν προφανείς.

 

Β.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή αναφέρει ότι κάποιοι παραβίασαν το ασυμβίβαστο, νομίζω ότι αυτή η ηλιθιότητα να μη μπορεί να κάνει επιθεώρηση στο σπίτι του πρέπει να αρθεί και πρέπει να το τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία γιατί είναι απλά γελοίο και υποτιμητικό για επιστήμονες (ντάξει τώρα μπορείτε να γελάσετε). Για τα υπόλοιπα θα συμφωνούσα και σε βαρύτερες κυρώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Άντε να κάνω το δικηγόρο του διαόλου. Το σωστό από ποιά έννοια; Έμμεσο χτύπημα του ανταγωνισμού δλδ για μας τους υπόλοιπους. Σε ποιά άλλη περίπτωση το δημόσιο βεβαιώνει παράβαση και δημοσιοποιεί τα στοιχεία του παραβάτη; Δεν το γνωρίζω αλλά νομίζω απαγορεύεται.

 

Έρε άμα υπάρχει αναδουλειά με τι καθόμαστε και ασχολούμαστε... :P

Edited by dim
Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω να πούμε και ένα μπράβο στην ΕΥΕΠΕΝ. Δεν έχει κάνει και λίγους ελέγχους για δεδομένα Ελλαδισταν.

Τα ονόματα όπως και τις άλλες φορές, λογικά θα βγουν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Μακάρι να υπήρχε μια ΕΥΕΠΕΠ, τα προηγούμενα χρόνια να ελέγχει και πιο σοβαρά θέματα από τα ΠΕΑ, όπως ήταν οι οικοδομικές άδειες που εκδίδονταν και η εφαρμογή τους.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Πρώτα το ΥΠΕΚΑ να προστατέψει τον ενεργειακό επ. και αν αυτός είναι λαμόγιο να τον σκίσει.

και πρώτ' απ' όλα να κατργηθούν οι "προσωρινοί" ελεγκτές (δεν ανήκω σ' αυτούς και δεν θεωρώ ότι "όλοι τα κάνουν όλα") και να υπάρχουν μόνο όσοι έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

όσο ισχύει το παρόν καθεστώς που το ΥΠΕΚΑ εξέθρεψε και λαμόγια θα υπάρχουν και ξεφτιλισμένες τιμές στην αγορά και τα πρόστιμα θάναι γελοία.

κατά τα λοιπά συνεχίζω να θεωρώ το αντικείμενο (ΠΕΑ) άλλο ένα χαράτσι αφού αφήνει απ' έξω πληθώρα κατ' εξοχήν ενεργοβόρων κτιρίων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.