Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διενέργεια ελέγχων από την ειδική υπηρεσία επιθεωρητών ενέργειας


Engineer

Recommended Posts

Η διεκπεραιωση των διαδικασιων του 4014 δεν θεωρειται (για μενα, μπορει να κανω και λαθος) ουτε μελετη, ουτε επιβλεψη, ουτε διαχειριση, ουτε λειτουργια ή συντηρηση. Εσυ θεωρεις οτι εμπιπτεις σε καποιο απο τα παραπανω? Δεν νομιζω...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν γνωρίζω το πνεύμα του νόμου. Δεν μπόρεσα να καταλάβω. 

Θεωρεί ότι εξαιρούνται όσοι έχουν οποιαδήποτε σχέση με το

ακίνητο, με την έννοια ότι έχουν συμφέρον για ένα ΠΕΑ ευνοϊκό-

τερο ή απλά ότι εξαιρούνται όσοι συνέβαλαν στις μελέτες, επι-

βλέψεις και κατασκευή του κτιρίου ή τμήμα κτιρίου και όσοι

συμμετέχουν στην συντήρηση και λειτουργία των Η/Μ επειδή 

ουσιαστικά η δουλειά αυτών επιθεωρείται;

Αν ισχύει το δεύτερο τότε μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε

νομιμοποίηση (720/77, 1337/83, 3843/10, 4014/11) ή όπως

αλλιώς ονομάζεται χωρίς πρόβλημα. 

Επίσης οι ένοικοι των διαμερισμάτων εξαιρούνται;

Δηλαδή αν εγώ πάω να μισθώσω (να 'νοικιάσω) ένα ακίνητο,

μπορώ να εκδόσω ΠΕΑ για το ακίνητο που θα μισθώσω;

Edited by Κωστής.
Link to comment
Share on other sites

Δεν εχεις δικαιωμα να εκδοσεις ΠΕΑ για ακινητο στο οποιο συμμετειχες με καθε τροπο ειτε ως επιβλεπων ειτε ως μελετητης ειτε κατασκευαστης.

Η τακτοποιηση ΔΕΝ ειναι αδεια, ειναι διορθωσω προγενεστερων πολεοδομικων παραβασεων.

Δεν εχεις προβλημα, ολοι οσοι ασχολουνται με ΠΕΑ εχουν κανει και μια ρυθμιση για πωληση ακινητου.

 

Αν βγαλεις αδεια νομιμοποιησης, εκει αλλαζει το πραγμα, διοτι φαινεσαι μελετητης της.

 

Αλλα οποιαδηποτε υπαγωγη σε νομο περι τακτοποιησης η ρυθμισης αυθαιρετων κατασκευων δε σου απαγορευει να εκδοσεις και ΠΕΑ

Link to comment
Share on other sites

Ανασυσταση φακελου απο την πολεοδομια, με αποτυπωση του οροφου απο το μηχανικο.

Η αιτηση, ειθισται να γινεται στο ονομα του ιδιοκτητη

Η αποτυπωση απο μενα, το ονομα μου μνημονευεται στην αποφαση ανασυστασης και στο σχεδιο που θεωρειται απο την πολεοδομια

 

Η ανασυσταση δεν θεωρειται μελετη, ουτε, θεωρητικα παντοτε, ειναι αρμοδιοτητα ιδιωτων για σφαλματα (απωλειες) της υπηρεσιας.

 

Δεν υπαρχει θεμα με την μετεπειτα εκδοση ΠΕΑ, ετσι δεν ειναι?

 

Ουτε μελετη, ουτε επιβλεψη, ουτε κατασκευη, ουτε διαχειριση, ουτε λειτουργια της οικοδομης ειναι η ανασυσταση

Μια πολεοδομικη πραξη επιδιορθωσης προγενεστερων σφαλματων της υπηρεσιας ειναι (απωλεια φακελου)

 

Γνωμες?

Link to comment
Share on other sites

Όχι η διάταξη αναφέρει πως δε πρέπει να ενέχεσαι στη μελέτη ή επίβλεψη ή κατασκευή. Το ερμηνεύω πως προφανώς ο κος νομοθέτης εννοεί τη μελέτη ανέγερσης.  

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς αυτό θεωρεί ο νομοθέτης ... ειδικά με την ηλεκτρονική ταυτότητα οι περιπτώσεις αυτές θα είναι συχνές, για να μην πω ο κανόνας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
να ενημερώσω σε χθεσινή τεχνική ενημέρωση τής ASHRAE ήταν δύο τα μέρη:

 

«1. συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού Θερμότητας και 2. Ενεργειακή Επιθεώρηση και Επιθεωρητές»

στο δεύτερο μέρος ομιλίτρια ή κ. Πετρολιάγκη Μαργαρίτα αναπληρώτρια προισταμένη τμήματος επιθεώρησης ενέργειας Νοτίου Ελλάδος (πρώην ΕΥΕΠΕΝ). Είπε αρκετά πράγματα και την ευχαριστούμε που τουλάχιστον μοιράζεται και αυτά μαζί μας , ενώ με λίγο προσωπικό προσπαθεί να κρατήσει μία τάξη από καραμπινάτη ......... μερικών συναδέλφων. Στα γενικά να πώ ότι στο αν δωθεί άλλη παράταση, είπε ότι κάθε φορά βλέπουμε αυτό να γίνεται την τελευταία εβδομάδα, οπότε είναι νωρίς , δεν υπάρχει καμία ενημέρωση πρός αυτούς,  σκοπός τους είναι αυτό κάποτε να σταματήσει, δεν ξέρει αν θα γίνονται εξετάσεις , αν θα καταργηθούν ή οτιδήποτε. Όλα αυτά τελικά είναι πολιτικές αποφάσεις και δεν 'απτονται στην δική τους διάθεση οι τελικές αποφάσεις, αφού την τελική απόφαση παίρνουν πολιτικοί.

Δεν είναι ούτε αυτοί υπεύθυνοι γιατί δεν ξεκινά η θέρμανση- κλιματισμός, παρολαυτά γνωρίζει ότι υπήρξαν θεματάκια με τα λογισμικά, θεωρεί ότι μπορεί ακόμα και σε κανα μήνα-δίμηνο να ξεκινήσουν (δύσκολο).

Έχουν κάνει ενέργειες με το θέμα των μισθωτηρίων στο taxis,το έχουν θέσει πολλές φορές, και ευελπιστεί σε συνεργασία με το υπ.οικονομικών ότι θα  βρεθεί μία φόρμουλα και θα λυθεί σύντομα.

από εκεί και πέρα ειδικά:

1. από τα στοιχεία πέρυσι (το 2014 που ήταν πολύ πεσμένα τα ΠΕΑ σε σχέση με το 2013), έγιναν αν θυμάμαι καλά γύρω στίς 123000 ενώ φέτος τούς δύο πρώτους μήνες 10388!!. καταλαβαίνετε που πάει η χρονιά.

2.είναι 12671 ενεργειακοι επιθεωρητές κτιρίων, 2363 συστ.θέρμανσ., 1785 συστ. κλιματ. Από τούς 12671 οι 3909 δεν έκαναν κανένα ΠΕΑ ώς τώρα, 8659 έκαναν 1 εώς 50, 1707 έκαναν 50 εώς 100, 63 έκαναν 500 εώς 1000 και 19 1000 εώς 3000. Ένας >5000.

3. έγιναν ελέγχοι, πέρα από καραμπινάτα αποτελέσματα που εξόφθαλμα τούς κάνει εξ'αρχής εντύπωση, τα βάζουν στην άκρη και τα προωθούν σε μελλοντικό έλεγχο, έγιναν και  5 από καταγγελια, 2643 από τυχαίο ηλεκτρονικό έλεγχο (5% με κλήρωση), 2709 στο εξοικονομώ, και 64 επιτόποιοι έλεγχοι κτιριακών μονάδων.

4. βρήκαν παραβιάσεις 4122/2013: ΠΕΑ σε ημιτελή (υπήρχε σε ΠΕΑ ακόμα και φώτο από γιαπί), ΠΕΑ σε κτίρια πρός κατεδάφησιν. Πολλαπλά ΠΕΑ από κάποιον ενεργειακό επιθεωρητή γιά ίδιο ακίνητο χωρίς να μπαίνει στην διαδικασία ανάκλησης. Να βγάζουν στον τριτογενή , ενέργειακοι επιθεωρητές χωρίς να έχουν το δικαίωμα. Να τονιστεί ότι το σύστημα δέν τούς δίνει δυνατότητα να παιρνούν στοιχεία φωτισμού, παρόλαυτα αυτοί προχωρούν και εκδίδουν χωρίς στοιχεία φωτισμού και άρα  είναι πολύ εύκολη η ανακάλυψη από την υπηρεσία σε έλεγχο.

5. στα ανακριβή δεδομένα βρήκαν μετά τον πιό εξειδικευμένο έλεγχο: στήν κατηγορία αυτοματισμών, στην διείσδυση αέρα μηδενικέςς τιμές, μηδενικές!! τιμές σε Ε αδιαφανών, απίστευτα μικρά U (0,010), π.χ ένα αδιαφανές κούφωμα ενώ ακόμα και από την φώτο έβγαιναν περισσότερα, εικόνες με αεροφωτογραφία που τούς κινούσε την περιέργεια, τεράστιους β.α στήν θέρμανση ακόμα και 1000%, χωρίς να έχει συμπληρωθεί το ποσοστό στούς μήνες, ηλιακοί συλλέκτες χωρίς επιφάνεια, τεράστιες ισχύς βοηθητικών συστημάτων, χωρίς σενάριο ή να γίνεται με αυτό και αύξηση ενέργειας.

6. σε επιτόπιούς ελέγχους: ασυμφωνία στα εμβαδά που έχει σχέση με ημιυπαίθριους κλπ, αυτοματισμοί, ηλιακοί να μην υπάρχουν, κουφώματα κλπ. Σε κατά ΚΕΝΑΚ ο επιθεωρητής να έχει βάλει τής ΜΕΑ, αλλά να μην έχει γίνει τίποτα από αυτή. 

7. υπάρχουν κυρώσεις σε 19 ενεργ.επιθ (13 διαγραφή ενός έτους και πρόστιμα 500 εώς 6000Ε το μεγαλύτερο, και 6 ένα έτος διαγραφή).

8. πιθανόν για να αντιμετωπιστεί να βγαίνουν πολλαπλά ΠΕΑ, όταν λειτουργήσει το σύστημα θέρμανσης κλιματισμού να φαίνονται στον ενεργ.επιθ αν έχουν βγεί άλλα ΠΕΑ στο ίδιο κτίριο, ακόμα και στο ίδιο διαμέρισμα.

9. έχουν βάλει κάποιους κόφτες στο buildingcert, π.χ μηδενική κατανάλωση εκτός του ζνχ κλπ.

νομίζω τα στοιχεία που έχω δώσει είναι απόλυτα ακριβή. Συγχωρέστε με αν παρολαυτά έχω κάνει σε κάποιο λάθος.

Edited by katrmp
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.