Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έγγραφο ΔΟΚΚ - Κριτήρια βέλτιστης εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 10 του ν. 4067 / 12 (Ν.Ο.Κ) από τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής»


babis2008gr

Recommended Posts

Με αφορµή την υποβολή στο ΥΠΕΚΑ ερωτηµάτων από Συµβούλια Αρχιτεκτονικής σχετικά µε τον τρόπο και τα κριτήρια εφαρµογής των διατάξεων του άρθρου 10 του ν.4067/12 σας διευκρινίζουµε τα παρακάτω:

 

Α. Το κίνητρο της ποσοστιαίας αύξησης του επιτρεπόµενου ΣΔ του οικοπέδου δίδεται σύµφωνα µε τις προϋποθέσεις που ρητά ορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 10 παρ.1 και τις σχετικές οδηγίες του Τεύχους Τεχνικών Οδηγιών Εφαρµογής του ν.4067/12 (Υ.Α. 63624/1.12.12, Εγκ.19/12). Εφόσον πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις, η χορήγηση του ανωτέρω κινήτρου είναι υποχρεωτική και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέµα σχετικής αξιολόγησης από το οικείο Συµβούλιο Αρχιτεκτονικής, ως εκφεύγουσα των αρµοδιοτήτων του.

 

Β. Τα κίνητρα ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις οικοπέδων αρτίων κατά κανόνα, αυτοτελών ή δηµιουργουµένων εκ συνενώσεως, που εµπίπτουν στις περιοχές της παρ.1 του άρθρου ή στις περιοχές για τις οποίες θα εκδοθεί το Π.?/γµα της παρ.9 του άρθρου 10 του Ν.4067/12. Κατά συνέπεια, δεν τίθεται θέµα ad hoc αξιολόγησης από το οικείο Συµβούλιο Αρχιτεκτονικής περί της συνδροµής ή µη των εννοιών «πυκνοδοµηµένες» ή «αστικές» περιοχές που περιλαµβάνονται στον τίτλο του άρθρου 10 «Κίνητρα για την περιβαλλοντική αναβάθµιση και βελτίωση της ποιότητας ζωής σε πυκνοδοµηµένες και αστικές περιοχές».

 

Γ. Τα περιβαλλοντικά οφέλη από την εφαρµογή των διατάξεων του άρθρου 10 του Ν.4067/12 που διατυπώνονται στην Αιτιολογική Έκθεση του νόµου στην οποία και παραπέµπουµε κάθε ενδιαφερόµενο, περιλαµβάνουν έννοιες και αξίες οι οποίες δεν είχαν ενσωµατωθεί ουσιαστικά µέχρι σήµερα στην πολεοδοµική νοµοθεσία (όπως π.χ. βιοκλιµατικός σχεδιασµός, ενεργειακό αποτύπωµα κτιρίου, σφράγιση εδάφους, θερµική άνεση, µικροκλίµα) και έχουν αξιολογηθεί κατά την επεξεργασία και ψήφισή του, προκειµένου να καταστεί νόµος του κράτους. ?ς εκ τούτου, η διατύπωση της γνώµης του Σ.Α. (τελευταίο εδάφιο της παρ. 1.δ.) αναφέρεται περιοριστικά στην βέλτιστη χωροθέτηση.

 

Κατεβάστε το έγγραφο από εδώ: ΔΟΚΚ - Κριτήρια βέλτιστης εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 10 του ν. 4067 / 12 (Ν.Ο.Κ) από τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής

 

 

Πηγή: http://www.ypeka.gr/...&language=el-GR

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε

α. υπάρχει το θέμα για το αρ. 10

β. άφησες απ' έξω το καλύτερο: παράγραφος Δ

βλ. εδώ http://www.michanikos.gr/topic/29147-%ce%a3%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%94%cf%8c%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%e2%80%93-%ce%9a%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%b1/page__st__40#entry558880

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.