Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παροχή εκτιμητικών υπηρεσιών - Μητρώο εκτιμήτων


dada

Recommended Posts

και το ερώτημα που τίθεται είναι που ακριβώς θα κάνεις χρήση μιας τόσο δύσκολης και πολυδάπανης πιστοποίησης για εκτιμήσεις στον Ελλαδικό χώρο;

Αν δεν συνεργάζεσαι με κάποια τράπεζα, όπου τις πιο πολλές φορές αρκεί η εκτιμητική εμπειρία (αν δεν κάνω λάθος το αναφέρουν και τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ότι αρκεί η εμπειρία για να κάνει κάποιος εκτιμήσεις ακόμη και αν δεν έχει πιστοποιηθεί), η επόμενη κίνηση είναι σε μεγάλες εταιρίες real estate. Η πιστοποίηση για  RECOGNISED EUROPEAN VALUER (REV) δεν αρκεί για την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη;

 

Βρίσκεις κονέ και συνεργάζεσαι. Σε αυτούς απευθύνονται όλα αυτά. Όχι για να τα βάζεις στο βιογραφικό.

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει και τόσο μεγάλο εκτιμητικό έργο, ώστε να χρειάζονται νέα μέλη. Για τους παλιούς το γνωρίζω από προσωπική πείρα, ότι υπάρχει συνέχεια. 

Link to comment
Share on other sites

μπορεί να έχεις και δίκιο Νίκ, αν σκεφτούμε το άλλο θέμα που αναρτήθηκε περί δικαστικών επιμελητών και ανάθεση σε εκτιμητές την αξία του πλειστηριαζόμενου (αμοιβή με ελεύθερη διαπραγμάτευση λέει. Το τι αμοιβή θα προκύψει στη πιάτσα αυτό είναι άλλη μεγάλη συζήτηση. 

Link to comment
Share on other sites

Σκοπός μου είναι αφ'ενός να διαθέτω τα τυπικά προσόντα να προσφέρω εκτιμητικές υπηρεσίες στην Ελλάδα.

 

Αφ'ετέρου όμως, τον τελευταίο καιρό εργάζομαι και ως εξωτερικός συνεργάτης σε εταιρεία του εξωτερικού (Ευρώπη) στον τομέα της αξιολόγησης επενδύσεων / μελετώ βιωσιμότητας σε ακίνητα. Όταν περνούσα συνέντευξη με ρώτησαν αν ήμουν RICS και απάντησα όχι, λέγοντας όμως ότι το σχετικό μεταπτυχιακό μου, μου επιτρέπει να λάβω κάποια στιγμή την πιστοποίηση (rics accredired degree). Δεν μου έχουν πει κάτι ακόμη, αλλά φαντάζομαι ότι στο μέλλον θα το ξαναζητήσουν, επομένως σκοπεύω να αποκτήσω κάποια πιστοποίηση με μια κάποια ανγνωρισιμότητα και στο εξωτερικό.

 

Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο, πιστεύετε ότι η πιστοποίηση REV είναι αρκετή?

Link to comment
Share on other sites

Εκτιμητές με διάβασμα , αλλά με ανύπαρκτη πραγματική εμπειρία κόστους . Θα λένε πόσο θα κοστίσει μια επένδυση , αυτοί που δεν ξέρουν σε τι μονάδες μετριέται η άμμος . Σε μια χώρα διαλυμένη με την μαφία των κολλητών να ελέγχει τα πάντα . 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.