Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ύψος υπογείου από έδαφος στο Νομό Χαλκιδικής (δόμηση εκτός σχεδίου)


Recommended Posts

Τώρα που διορθώσατε το προφίλ σας και ξέρουμε ότι μιλάμε σε μη μηχανικό ... αρχίσατε να κάνετε λάθη.

 

Δεν έχει καμία σημασία πως το ερμηνεύετε εσεις (και εδώ και λίγο καιρό) και η πολεοδομία.

Για να πάρετε την απάντηση στα θέλω σας, χρειάζεστε άμεσα μηχανικό ...

Ακριβώς όπως αν είχατε ένα σοβαρό σύμπτωμα ... θα το ερμηνεύατε μόνος σας και θα τρέχατε στο κοντινότερο νοσοκομείο να σας εγχειρίσει ο αναισθησιολόγος ;

Ή μήπως θα εκθέτατε τα συμπτώματά σας σε ιατρικό forum ; ... όπως τώρα κάνετε ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αγαπητέ @stelar,

 

καταρχήν πρέπει να ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ σε ΜΗΧΑΝΙΚΟ της αρεσκείας σας,  ο οποίος, αφου θα μελετήσει την περίπτωση σας θα είναι και σε θέση να σας λύσει όλα τα προβλήματα.

 

οτιδήποτε άλλο εδω μέσα σας είναι πραγματικά αχρείαστο καθώς οι γνώσεις σας για την πολεοδομική νομοθεσία και την μορφολογική αρχιτεκτονική κατάσταση στον Ελλαδικό χώρο είναι μόνο σε άμεση και άρρηκτη σχέση με το google, bing και άλλες σχετικές μηχανές αναζήτησης.

Είναι η ίδια σχέση που έχει ενας μηχανικός με την ιατρική, ένας ιατρός με την μηχανική κ.ο.κ.

 

Χαρακτηριστικά θα σας αναφέρω κάποια λάθη σας που πραγματικά περισσότερο πρόβλημα θα σας δημιουργήσουν παρά θα βοηθήσετε τον εαυτό σας να βρει μια λύση εφικτή τόσο νομικά όσο και αισθητικά να μην αναφερθώ και σε άλλες παραμέτρους.

Σαν μηχανικός και εγώ, θα σας συνιστούσα την έρευνα που κάνατε να την ξεχάσετε και να βρείτε έναν μηχανικό μήπως και σας βοηθήσει....

 

 ΠΔ270/1985 είναι κάτι του 1985 που το λεμε και πολυ έξω έξω ΓΟΚ.

 

 ΦΕΚ290/77  είναι κάτι που το λέμε και ΓΟΚ77 (ή όπως λέγετε) απο το 1985 και μετά δεν ισχύει!!!!!!!!!!!!!!!! και εσείς κάεστε και μας λέτε για:

" Πως το ερμηνεύω εγώ. "

 

 

 

Δεν περιμένω να μου λύσετε το πρόβλημα, γιατί σε τελική ανάλυση το τελικό λόγο τον έχει η Πολεοδομία. Αλλά, θα ήθελα την γνώμη σας (ιδιαίτερα κάποιου νομομαθή) γιατί  οι νόμοι υπάρχουν μεν αλλά σημασία έχει ποιος και πως τους ερμηνεύει και τι δυνατότητες αντίδρασης έχουμε. 

 

 

αν θέλετε να βρείτε απάντηση στις 3 τελευταίες σειρές σας....βρείτε μηχανικό της αρεσκείας σας και μην προσπαθείτε να γίνετε εσείς μηχανικός!!!!!!!!!!

τον τελικό λόγο τον έχει ο μηχανικός με τον ιδιοκτήτη και την ΥΔΟΜ (πολεοδομία).         [η σειρά αναφοράς τυχαία]

αλλά σημαντικό είναι ο ιδιοκτήτης να ξερει μεχρι που είναι τα όρια του!!!! όσο ψάχνετε μόνος σας τόσο πιο σκ@τ@ τελικά θα τα κάνετε.

 

και συγνώμη για την τελευταία φράση μου.

 

επιπλέον.....το τζάμπα είναι και πιο ακριβό τελικά!

Edited by stavrosa
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί can62 και stavrosa ευχαριστώ για τις συμβουλές.

 

Προς αποφυγή παρερμηνειών, όπως είπα και πριν δεν περιμένω να μου λύσει το πρόβλημα κάποιος από το forum. Και φυσικά έχω μηχανικό ο οποίος είναι αρμόδιος για να συζητάει με την Πολεοδομία και είναι ο ειδικός μεταξύ εμού (του άσχετου) και του Κράτους. Και φυσικά δεν είμαι τσαμπατζής και συμφωνώ ότι το τζάμπα είναι πιο ακριβό τελικά.

 

Γιατί δημοσιεύω όμως στο forum; Σύμφωνα με το wikipedia, forum είναι ένας ιστότοπος συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων. Έτσι, λοιπόν κουβέντα κάνουμε. Άλλωστε σύμφωνα με τους κανόνες του forum, αυτό δεν φέρει καμιά ευθύνη για τις απόψεις των μελών του και τις συμβουλές που δίνονται, οι οποίες θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες και να διασταυρώνονται.

 

Προσπάθησα να βρω ποιος είναι ο σκοπός του forum, αλλά δεν τον βρήκα. Από τα λίγα που έχω καταλάβει είναι κυρίως για την ανταλλαγή απόψεων και την αλληλοβοήθεια μεταξύ μηχανικών. Ωστόσο, έχει και μια ενότητα για θέματα ιδιωτών, όπου δημοσιεύονται ερωτήματα και απορίες ιδιωτών. Αυτό έκανα και εγώ. Εάν κάποιος θέλει να συμβάλλει στη συζήτηση έχει καλώς, εάν όχι πάλι καλώς. Η προσφορά είναι εθελοντική. Η άποψή μου πάντα ήταν ότι η ανταλλαγή τεκμηριωμένων απόψεων σε ένα κόσμιο περιβάλλον προάγει τη γνώση.

 

Στο παρελθόν, μέσα από συζητήσεις του forum βρήκα απαντήσεις σε απορίες και ερωτήματά μου και είμαι ευγνώμων για όλους όσους προσέφεραν την γνώση τους. Και πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, αν και για μένα ήταν αυτονόητες (ωστόσο, μπορεί να βοηθήσουν άλλους που ενδέχεται να διαβάσουν τη συζήτησή μας).

 

Τέλος, αγαπητέ @stavrosa, σχετικά με την αναφορά σας "ΦΕΚ290/77  είναι κάτι που το λέμε και ΓΟΚ77 (ή όπως λέγετε) απο το 1985 και μετά δεν ισχύει!!!!!!!!!!!!!!!!" που το τεκμηριώνεται αυτό; Υπάρχει, κάποια αναφορά κάπου; 

 

Φιλικά.

Link to comment
Share on other sites

θα ηθελα να μην μπω σε διάλογο περι χρησιμότητας του φορουμ αυτού για ιδιώτες, καθως, οτι εχει σχέση με την πολεοδομική νομοθεσία ειναι εξαιρετικά πολύπλοκο ωστε να μπορεί απο εδω μεσα χωρις αυτοψία και γενικοτερα χωρις εικόνα 101% του προβλήματος-θέματος, να λυθεί με απλη αναφορά και στο περίπου συζητήσεις.

Το μεγαλύτερο ζητημα ειναι οτι θεσατε ερωτηματα καθαρα νομοθεσίας που απλα ειναι αδύνατο να σας εξηγηθούν πληρως. γιατι πολυ σωστα όπως εχει αναφερει και αλλου συνάδελφος υπάρχει παντα συνδυασμός περιοχης, ακινητου και νομοθεσιων-νομοθετηματων, εγκυκλιων κλπ.

 

 

για το ερώτημα σας η απάντηση βρίσκεται στο να διαβασετε πολυ προσεκτικα ολόκληρη την πολεοδομική νομοθεσια. καπου θα το γραφει και αυτο που ρωτάτε... ( πλεον ουτε ο γοκ 85 με την αναθεωρηση του 2000 ισχυει.)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Σε σχέση με το ύψος της οροφής του υπογείου κατοικίας, από το διαμορφωμέο έδαφος, σε εκτός σχεδίου δόμησης πιό ισχύει απ' όλα τα παρακάτω:

 

α) 0,80 μ.

β) 1,20 μ.

γ) 1,50 μ?

 

Εχει κανείς νεότερη ενημέρωση????

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

εν ετει 2016 ?

αν λαβουμε  και υπ οψη τις διευκρινισεις απο το αρθρο 1 νοκ για εκτος σχεδιου ισχυει το αρθρο 2 του νοκ οπου το υψος του υπογειου   που εξεχει καθοριζεται στα 1.20 ενω το 270 δ μιλαει για τα "γνωστα " 0.80 μ 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Άρα συνάδελφοι βάση της παραγράφου 2, άρθρο 1 του ΝΟΚ, ισχύει και στις εκτός σχεδίου κατοικίες το 1,20μ ή υπερισχύει το 270Δ/85 που ορίζει την μέγιστη απόσταση σε 0,80μ.;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.