Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στεγανοποίηση δεξαμενης νερού


filkon

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα

EΧω μια περίπτωση τσιμεντενιας δεξαμενής περίπου 200 κυβικών και ειναι γεμάτη. Το πρόβλημα ειναι ότι χαμηλά έχω διαρροή απο μια τρύπα με απωλεια περίπου 10 κυβικά τη μερα.Χωρις να την άδειασω γιατί ειναι αδύνατον ( Ξενοδοχειο σε λειτουργία) ποιος ειναι ο καλύτερος τρόπος να σταματήσω έστω και πρόχειρα τη διαρροή αυτή κατα τη γνώμη σας;

Link to comment
Share on other sites

10 κυβικά την ημέρα δεν είναι και λίγα. Πηγάδι έχει από κάτω της δεξαμενής το έδαφος?

 

Στάθμη νερού ποια είναι για να μπορέσουν να δουλέψουν συνεργεία (αν λέμε βρεις εκεί που είσαι). Υποθέτοντας πάντα ότι η απώλεια νερού που αναφέρεις δεν γίνεται από σημείο πρόσβαση από έξω.

 

Σε κάθε περίπτωση όμως νομίζω πως θα πρέπει να συνεργαστείς με ειδικότητες μηχανικών που έχουν την γνώση για τον τύπο της δεξαμενής που έχεις και να κάνει επιτόπια αυτοψία κατ αρχή.

Link to comment
Share on other sites

10κυβικά την ημέρα απώλεια!!!!! Αυτό δεν είναι απώλεια! Αυτό είναι σουρωτήρι!!!

Προτείνω να κάνεις μετάγγιση σε προσωρινή/νές πλαστικές δεξαμενές και να κάνουν ντου τα συνεργεία μέσα στην τσιμεντένια. Σε μια μέρα λογικά την κλείνουν την τρύπα. Το κακό είναι ότι πρέπει μέσα σε αυτή την ημέρα να γίνει αυτοψία, να βρεθεί το πρόβλημα, να αξιολογηθεί, να δωθεί η λύση και να εφαρμοσθεί αφού αγορασθούν τα υλικά. Κατά πάσα πιθανότητα με ισχυρές στεγανωτικές τσιμεντοκονίες θα το σταματήσετε. 

Υπάρχει και η λύση να κερδίσεις χρόνο με αυτοψία από ειδικό μηχανικό-δύτη. Βλέπει το πρόβλημα και βρίσκεται η λύση χωρίς άδειασμα...Για να επιδιορθωθεί όμως πρέπει να αδειάσει!! Πως θα γίνει?

Link to comment
Share on other sites

EΧω μια περίπτωση τσιμεντενιας δεξαμενής

Δεν υπάρχει αυτό.

Εκτός από τσιμέντο, πρέπει και κάτι ακόμα να έχει (αδρανή ίσως...)

 

Πέρα από την πλάκα

η τρύπα που γράφεις πως προέκυψε?

Πόσο παλιά είναι η δεξαμενή?

Τι στεγανοποίηση έχει?

Σε τι βάθος είναι η τρύπα?

 

Την απώλεια πως την μέτρησες? (τις πολύ ζεστές μέρες με αρκετό αέρα - αν είναι ανοικτή η δεξαμενή - υπάρχουν απώλειες λόγω εξάτμισης)

Έχει υπερχείλιση? Καταρράκτη? skimmer?

Είναι επισκέψιμη απ' έξω?

Είναι κολυμβητική δεξαμενή?

 

Είναι αδύνατον από εδώ να πάρεις λύση. Είναι άπειρα τα στοιχεία που θα πρέπει να εξετάσει αυτός που θα δει την δεξαμενή.

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

Το ποσό που αναφέρεις νομίζω ότι είναι μεγάλο ίσως να έχουν ξεχάσει κάποιο ξύλινο τακάκι στα τοιχώματα μια απλή λύση προσωρινή είναι να δεις από πού χάνει η δεξαμενή και να κάνεις την επέμβαση εξωτερικά με κάποιο τσιμεντένιες του εμπορίου υπάρχουν άφθονα τέτοια

Αν θες βαλε κάποιες φωτογραφίες για να μιλάμε πάνω σε στοιχειά 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Έχω παρόμοιο πρόβλημα σε πολύ μικρότερη κλίμακα. Σε τσιμεντένια δεξαμενή 12m3 για νερό άρδευσης, με το πρώτο γέμισμα (κυλινδρική δεξαμενή προκάτ αποτελούμενη από βάση και 2 δαχτυλίδια συνολικού ύψους 2,70m) άρχισε να διαρρέει νερό από τον πάτο περιμετρικά και σε ύψος περίπου 10cm από το μπετόν καθαριότητας. Δεν μπορώ να υπολογίσω τις απώλειες ακόμα, αλλά φαίνεται καθαρά η ρωγμάτωση από όπου χάνεται το νερό. Έχω την "πολυτέλεια" να αδειάσω τη δεξαμενή για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης. Το θέμα είναι αν η χρησιμοποίηση κονιαμάτων (σαν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία για τη στεγάνωση των συνδέσμων των 3 κομματιών και εν συνεχεία ολόκληρης της εσωτερικής επιφάνειας) θα διορθώσει το πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προέκυψε σε μια ολοκαίνουρια κατασκευή.

 

Αν κάποιος συνάδελφος μπορεί να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο προϊόν, παρακαλώ να μου το στείλει με ένα pm.

 

Επίσης, σκέφτομαι να προχωρήσω σε μια πιο δραστική λύση, χρησιμοποιώντας εσωτερική πτυσσόμενη δεξαμενή από πολυεστερικό ύφασμα. Έχει κανείς άποψη γι αυτή τη λύση;

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.