Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα απόφαση ΣτΕ: «Κατεδαφίστε τα αυθαίρετα σε εκτός σχεδίου περιοχές»


giorgos1111

Recommended Posts

Αυτό που λέει ο loser είναι ότι αυτός που παρανομεί πάει σιγά σιγά να "καβαλήσει" τον νόμιμο. Δηλαδή βγαίνει ένα δικαστήριο και λέει ότι κακώς νομιμοποιούνται αυθαίρετα αφού είναι εκ των πραγμάτων άδικο αυτό και εμείς φωνάζουμε στο δικαστήριο. Δεν έχει σημασία εάν είναι σε δάση ή όχι. Κανένα αυθαίρετο δεν πρέπει να τακτοποιείται σε μία ιδανική κοινωνία. Εάν η κοινωνία δεν είναι ιδανική δεν φταίει το ΣΤΕ. Δηλαδή επιτρέπουμε να γεμίσει όλη η χώρα αυθαίρετα και μετά λέμε είναι ανθρωπιστικό το ζήτημα των αυθαιρέτων και πρέπει να βρούμε μία λύση κ.τ.λ....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Απλα δεν επιτρεπεις να γινουν.

Δεν μπορουν εκ των υστερων και αφου εχουν καταβληθει τελη, φοροι, εισφορες, προστιμα να λενε "γκρεμιστε τα ολα"

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν καταλαβαίνεις ? Άλλο πράγμα το ΣΤΕ (δικαστές) άλλο το κράτος. Οι δικαστές λένε τι είναι σωστό και τι λάθος. Δεν μπορούν να σταματήσουν την αυθαίρετη δόμηση. Και από την στιμγή που κάποιοι προσφέυγουν σε αυτούς για το δίκαιο τους είναι αναγκασμένοι να βγάλουν ένα πόρισμα. Το κράτος από την άλλη μπορεί να θάλει να τακτοποιησει οτι υπάρχει για να βγάλει χρήματα και να ικανοποιησει κόσμο. Αλλά άποψη μου ότι όλο αυτό είναι τελείως τυπικό. Το ΣΤΕ πρέπει να βγάλει ένα πόρισμα. Αυτη ειναι η δουλεια του. Απο εκει και περα; δεν θα κυνηγησει κανεναν με αυθαιρετο. Αλλά όμως εάν εσύ χτίσεις ένα 3οροφο εκτος σχεδιου και ο γειτονας σε κυνηγαει στα δικαστηρια εκει να δουμε πως θα ξεμπλεξεις.

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλανε να μην υπάρχει αυθαίρετη δόμηση τόσο για τα εντός όσο και για τα εκτός σχεδίου, θα έπρεπε η πολιτεία να θεσπίσει ένα απλό και ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο που να καθορίζει με απλές διαδικασίες την έκδοση αδειών δόμησης και όχι αυτό το άκρως γραφειοκρατικό χαρτομάνι-κουβάρι που μας έχει τυλίξει όλους, μηχανικούς και πολίτες, που άνθρωπος δεν ξέρει πλέον τι του γίνεται. 

Αν πάλι κάποιος (άνθρωπος), ξέρει τι του γίνεται σχετικά με την νομοθεσία κι έχει πρόχειρες τις περίπου 5.575,20 εκατομμύρια εγκυκλίους που κυκλοφορούν ελεύθερα ιπτάμενες εδώ κι εκεί και που διευκρινίζουν διάφορα, επίγεια και όχι μόνο θέματα, θα παρακαλούσα να το δηλώσει εδώ ευθαρσώς προκειμένου οι υπόλοιποι με έρανο να του κάνουμε ένα εικόνισμα να το βλέπουμε και να το προσκυνάμε. :shock:

  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kάτι μας είπαν τώρα.

 

Ας ξεκινήσουν πρώτα απο τα δικά τους και βλέπουμε.

 

Η παραπάνω "απόφαση" είναι το λιγότερο...αστεία. Και προφανώς μας εμπαίζουν. Λές και δε γνώριζαν τι συνέβαινε όοοοολα αυτά τα χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Μας εμπαίζουν και οι μέν και οι δέ.

Το κράτος αν ήθελε μπορούσε και μπορεί να βάλει τέλος και στην αυθαίρετη δόμηση και στην μαυρη εργασία, αλλά δεν υπάρχει η βούληση ή μάλλον τους βολεύει αυτο το μπουρδέλο όπως έχει στηθεί.

Οι "αξιότιμοι" δικαστές του ΣτΕ θα έπρεπε να έχουν τό ίδιο μέτρο για όλα, δεν μπορεί να κλείνουν τα μάτια στην διαπόμπευση του συντάγματος από τα μνημόνια και να τα ανοίγουν στα αυθαίρετα. Δεν υπερασπίζομαι το νόμο τον αυθαιρέτων όποιος κι αν είναι ο επόμενος αλλά θα ήθελα να δώ κάτι να λειτουργεί σωστά και όχι κατα πόσο συμφέρει...

Link to comment
Share on other sites

Η χώρα μας έχει πάνω από 3.000.000 κτίσματα αυθαίρετα!

Η χώρα μας έχει πάνω από 10.000.000 ακίνητα με αυθαιρεσίες!

Βεβαίως έχει και 10.000 αυθαίρετα ...."εκεί που δεν πρέπει"!!!! Αυτά θα τα κατεδαφίσουν, όταν αποφασίσουν ν' αναλάβουν το "πολιτικό" κόστος.

Από τα υπόλοιπα δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί απολύτως τίποτα!

Από τα υπόλοιπα θα τα πάρουν!!!

Η' με τον ένα τρόπο, ή με τον άλλο τρόπο.

Θα τα πάρουν!!!

Η' θα περάσει κάποιος νόμος, ή στο κάτω κάτω της γραφής τους έχω ικανούς να εντάξουν ολόκληρη την ελληνική επικράτεια σε ......"σχέδιο πόλης" και να πάρουν!

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.