Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Reuters: Δεν υπέβαλε προσφορά για ΔΕΠΑ η Gazprom


Engineer

Recommended Posts

Απρόσμενη τροπή φαίνεται πως παίρνει ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η ρωσική Gazprom δεν υπέβαλε τελικά προσφορά για την εταιρεία.

 

Επίσης, στον διαγωνισμό δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά ούτε η δεύτερη εταιρεία που είχε εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον, η M&M των ομίλων Motor Oil-Μυτιληναίου.

 

Εξάλλου, πηγές του πρακτορείου αναφέρουν πως η επίσης ρωσική Sintez αποσύρεται από τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. «Η Sintez αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση», ανέφερε αξιωματούχος προσκείμενος στην εταιρεία, ενώ την είδηση επιβεβαίωσαν και δύο έλληνες αξιωματούχοι που εμπλέκονται στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης.

 

Άλλη πηγή δήλωσε στο πρακτορείο πως και το ελληνο-τσέχικο σχήμα PPF-Τέρνα δεν υπέβαλε τελικά δεσμευτική προσφορά, αφήνοντας ως μοναδικό υποψήφιο για τον ΔΕΣΦΑ την εταιρεία SOCAR του Αζερμπαϊτζάν.

 

«Η Ελλάδα δεν έλαβε καμία προσφορά για τη ΔΕΠΑ και έλαβε μία προσφορά από τη SOCAR του Αζερμπαϊτζάν για τον ΔΕΣΦΑ», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος που εμπλέκεται στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης.

 

Η προθεσμία υποβολής προσφορών για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ έληξε σήμερα. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ.

 

Πηγή: http://www.naftempor...ce/story/663404

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Στα τσακίδια να πάνε, να τους κουνήσω και το μαντήλι και σ' αυτούς και σ' όλους τους άλλους που ενδιαφέρονται για το ξεπούλημα των ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ.

  • Upvote 1
  • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

panos-vicious, "ξεπουλάμε" δημόσιο πλούτο κι όμως, οι ξένοι δεν τον θέλουν....

Γιατί άραγε;

Edited by Julius Caesar
Link to comment
Share on other sites

Γιατί τα θέλουν ΟΛΑ και τα θέλουν τελείως τσάμπα και με λιγότερη γραφειοκρατική διαδικασία. Το τελευταίο πάντως (θέλω να νομίζω) το ευχόμαστε όλοι μας, αλλά κι αυτό όπως πάνε να το περάσουν, με τις fast track διαδικασίες, καταστροφή συνεπάγεται.

Το θέμα όμως είναι το γιατί εμείς να πουλάμε. Δεν πάει "πονάει δόντι κόβει κεφάλι", αλλά "γιατρεύει δόντι".

Link to comment
Share on other sites

Κοντολογις, οι Ρωσοι κανανε την μεγαλυτερη προσφορα για την ΔΕΠΑ και σαν αποτελεσμα οι αλλοι ανταγωνιστες αποχωρησαν γιατι

δεν ειχαν ελπιδα και με το οποιοδηποτε προσχημα την κανανε διατηρωντας ομως 30% μεγαλυτερη τιμη στο φυσικο αεριο που

προμηθευουν στην Ελλαδα... Μια χαρα τα καταφεραν.

Link to comment
Share on other sites

Οπως και να έχει δεν δίνει την καλύτερη εικόνα προς επενδύσεις στην Ελλάδα. Εχω την εντύπωση οτι μέχρι να νομιμοποιηθεί το "κούρεμα" δεν πρόκειται κανένας να αγοράσει τίποτα. Αυτό βάση του μνημονίου 2 σημαίνει οτι τα 2,6 δις για το 2013 απο το ΤΑΙΠΕΔ θα πάνε σε αυτόματα μέτρα.

Link to comment
Share on other sites

Άλλο ένα "Success story" τελείωσε. Γνωστό το έργο με τους επενδυτές, Κινέζικοι Καταριανοί και λοιποί.....  δεν παίζει να έρθει σοβαρός επενδυτής στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Απ' οτι λεγεται σημερα η οικονομια της Ελλαδας θα υποβαθμιστει απο ανεπτυγμενη σε αναδυομενη. Ο νοων νοειτο!

Link to comment
Share on other sites

Μα είναι λογικό. Μετά απο 5 χρόνια η οικονομία παραμένει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα, χωρίς χρονοδιάγραμμα, με αντιφάσεις, με πισω-γυρίσματα, με λάθη λογικά, με λάθη παράλογα, χωρίς τράπεζες, με αστάθεια παντού, με πολιτικές παρεμβάσεις απο παντού, με διαμάχες μεταξύ της Τροικας για το ποιος είναι ο χειρότερος απο τους τρεις, με τον Γιούνκερ χθες να μιλάει για τους γκουρού, κλπ. Είναι προφανές οτι μια τέτοια οικονομία θα χρειαστεί τουλάχιστον 10 χρόνια ώστε να αποκτήσει μια στοιχειώδη βάση αξιοπιστίας και πάντα με την προϋπόθεση οτι θα της δοθεί αυτός ο χρόνος. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.