Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ανάθεση σε επιχείρηση χωρίς ΜΕΕΠ


kpapaxr

Recommended Posts

Παρακαλώ για τις απόψεις στο εξής θέμα.

 

Έστω εργοληπτική επιχείρηση του ΜΕΕΠ κατεβαίνει σε διαγωνισμό και μειοδοτεί. Όταν όμως στείλουν πρόσκληση για υπογραφή σύμβασης αυτή δεν είναι μέλος του ΜΕΕΠ.

 

Αν το πτυχίο της έχει λήξει προβλέπεται από τη διακύρηξη, ότι πρέπει να φέρει νέο σε ισχύ πτυχίο, οπότε το ερώτημα απαντάται.

 

Έχω όμως την εξής ιδιάζουσα περίπτωση. Ατομικός εργολήπτης μειοδότησε σε διαγωνισμό. Όταν όμως τον προσκάλεσαν να προσκομίσει επικαιροποιημένα δικαιολογητικά αυτός είχε παραδώσει το πτυχίο του στο ΥΠΕΧΩΔΕ και είχε συστήσει μια ΟΕ με το ΜΕΚ του. Δεν του ζητάνε εκ νέου το πτυχίο του καθώς από τη φωτοτυπία που έχει η επιτροπή δεν προκύπτει ότι έχει λήξει.

 

Αν δεν το πάρει χαμπάρι κανένας...ούτε γάτα ούτε ζημιά (και το πιο πιθανό). Αν κάποιος τρίτος όμως το πάρει χαμπάρι και το σφυρίξει στην υπηρεσία, νομιμοποιείται η υπηρεσία να υπογράψει σύμβαση μαζί του ή πρέπει να κυρηχθεί έκπτωτος?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

1)Κατ αρχην στο αρθρο 98 Ν3669/08 αναφερεται η διαδικασια εκτακτης αναθεωρησης (ομως για την περιπτωση απωλειας των ελαχιστων προυποθεσεων και οχι σε καθε περιπτωση).Σε αυτη δε την περιπτωση ακολουθειται κατα το ορθοτερο η διαταξη του αρθρου 70 Ν3669/08

2) Περιπτωση απορροφησης αναδοχου εταιρειας πριν απο την υπογραφη συμβασης

Σε αυτη την περιπτωση (συμφωνα και με γνωμοδοτηση του νομικου συμβουλου του ΣΑΤΕ) η απορροφωσα εταιρεια ειναι η μονη που μπορει και δικαιουται να υπογραψει τη συμβαση εφοσον βεβαια η ταξη της ειναι ιση ή ανωτερη απο τις καλουμενες ταξεις στη δημοπρασια.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

 

Νομίζω ότι η πρώτη περίπτωση δεν είναι σχετική. Αντίθετα η δεύτερη είναι ενδιαφέρουσα. Πλην ομως αναφέρεται σε απορρόφηση. Εν προκειμένω δεν έχουμε απορρόφηση. Η ατομική επιχείρηση εξακολουθεί να υφίσταται, πλην όμως χωρίς ΜΕΕΠ. Και καλέιται μια επιχείρηση χωρίς ΜΕΕΠ να υπογράψει σύμβαση.

Link to comment
Share on other sites

 Αν δεν εχει ΜΕΕΠ τοτε πως εβαλε το ΜΕΚ του στην Ο.Ε (μηπως εννοεις οτι δεν εχει βγει ακομα το ΜΕΕΠ της Ο.Ε;)

Υπαρχει εδω σχετικο θεμα που εχει συζητηθει βλ.

"Εταιρια ΟΕ με στελεχωση ΜΕΚ-ΜΕΕΠ & Περιφεριακων μητρωων"

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Αυτο το καταλαβα.Αρα η Ο.Ε δεν εχει βγαλει το ΜΕΕΠ της ακομα (αυτο αφηνει να εννοειθει ,"πλην ομως χωρις ΜΕΕΠ" λεει ). Ας το εξηγησει ο συναδελφος.

Link to comment
Share on other sites

Όταν πήρε το έργο είχε ατομική επιχείρηση με βεβαίωση ΜΕΕΠ στο όνομα του

Μετά αποφάσισε να κάνει μια ΟΕ χρησιμοποιώντας το ΜΕΚ της ατομικής όποτε έπρεπε να επιστρέψει το ατομικό ΜΕΕΠ για να παραλάβει το ΜΕΕΠ της ΟΕ όταν έγινε αυτό τον φώναξαν να υπογράψει σύμβαση αλλά δεν έχει ΜΕΕΠ το ατομικό όταν πηρέ το έργο   

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς όπως τα λέει ο varxo!

 

Η ΟΕ έχει ΜΕΕΠ πλέον, ο ατομικος εργοληπτης πλεον όχι, και τον καλουνε να υπογράψει.

 

Υπάρχει θέμα; Και πως λύνεται;

Edited by kpapaxr
Link to comment
Share on other sites

Επειδή η σύμβαση θα αναρτηθεί στο διαύγεια καλό είναι να πάρεις στο τμήμα ΜΕΕΠ να ρωτήσεις τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις 

Link to comment
Share on other sites

Αν η Ο.Ε εχει ΜΕΕΠ τοτε υπογραφει αυτη τη συμβαση .Ειναι αυτο που ανεφερα στο #4.Δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Ενα ειδος απορροφησης ειναι και αυτο.Η ατομικη επιχειρηση δεν ειναι πλεον εργοληπτικη .Τι εννοεις kpapaxr οταν λες στο #3 "η ατομικη επιχειρηση εξακολουθει να υφισταται" αφου δεν εχει πια ΜΕΕΠ.

Εν πασει περιπτωσει.Απο τη στιγμη που ο αναδοχος δημιουργησε μια Ο.Ε με νεο ΜΕΕΠ (αν τα λεω σωστα) τοτε αυτη η νεα Ο.Ε υπογραφει τη συμβαση χωρις κανενα προβλημα.Οι νεες υποχρεωσεις ξεκινουν απο τη μερα που καταργειται το παλαιο και ισχυει το νεο ΜΕΕΠ.Δεν δημιουργειται ποτε κενο μεταξυ των δυο πτυχιων.

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.