Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρύθμιση καθυστερούμενων ασφαλιστικών οφειλών στο ΕΤΑΑ, τομέας μηχανικών και ΕΔΕ


Engineer

Recommended Posts

Με τις διατάξεις των υποπαραγράφων ΙΑ.1 και ΙΑ.2 της παραγράφου ΙΑ’ του άρθρου πρώτου του Ν.4152/2013 (ΦΕΚ 107/τ.Α’/9-5-2013), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τις παρ.1,2 & 3 του άρθρου δεύτερου του Ν.4158/13 και τις σχετικές ΥΑ Β/7/15878/2915/13 & ΥΑ Β /7/15877/2914/13 (ΦΕΚ 1265/τΒ’/24-5-2013), παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης καθυστερούμενων οφειλών με την επιλογή μίας εκ των παρακάτω δυνατοτήτων:

 

Α. Ένταξη στη ρύθμιση «Νέας Αρχής» της υποπ/φου ΙΑ.2 της παρ.ΙΑ’ του άρθρου πρώτου του Ν.4152/13, καθυστερούμενων έως την 31/12/12 οφειλών μετά των νόμιμων προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων, με προϋπόθεση καταβολής ανελλιπώς των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 1/1/2013 και εφεξής, και καταβολή τους εφάπαξ ή σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με αντίστοιχη έκπτωση επί των πρόσθετων τελών ως εξής:

  • Έκπτωση 50% εφόσον το χρέος εξοφληθεί εφάπαξ ως 31/7/2013
  • Έκπτωση 40% εφόσον το χρέος εξοφληθεί ως 30/6/2014
  • Έκπτωση 35% εφόσον το χρέος εξοφληθεί ως 30/6/2015
  • Έκπτωση 30% εφόσον το χρέος εξοφληθεί ως 30/6/2016
  • Έκπτωση 25% εφόσον το χρέος εξοφληθεί ως 30/6/2017

Η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση «Νέας Αρχής» υποβάλλεται άπαξ και οποτεδήποτε (με ανάλογη απαλλαγή των προσαυξήσεων) με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της τελευταίας δόσης την 30/6/2017, με εξαίρεση την εφάπαξ εξόφληση που πρέπει να πραγματοποιηθεί ως 31/7/2013.

 

Ασφαλιστικές εισφορές ληξιπρόθεσμες από την 1/1/2013 πρέπει να καταβληθούν πριν την ημερομηνία υπαγωγής τους στη ρύθμιση. Ο οφειλέτης πρέπει να είναι ενήμερος φορολογικά και ασφαλιστικά από την 1/1/13 προκειμένου να δύναται να υπαχθεί στη ρύθμιση.

 

Ένταξη στη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» των καθυστερούμενων έως την 31/12/2012 οφειλών, οι οποίες δεν προέρχονται από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, για φυσικά πρόσωπα με αδυναμία εξόφλησης της οφειλής εφάπαξ ή έως 48 δόσεις και για συνολικό ύψος κύριας οφειλής έως 5.000 €. Στη περίπτωση αυτή ο αριθμός των δόσεων

καθορίζεται με μέγιστο αριθμό δόσεων τις 100 και με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 € και δεν παρέχεται έκπτωση επί των πρόσθετων τελών και λοιπών προσαυξήσεων. Για τη υπαγωγή στη ρύθμιση αυτή πρέπει να υποβληθεί υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/86 του οφειλέτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του στην οποία δηλώνεται η αδυναμία εξόφλησης της οφειλής τη δεδομένη χρονική στιγμή στο πρόγραμμα της ρύθμισης (48 δόσεις), αλλά δυνατότητα τήρησης ρύθμισης σε παραπάνω δόσεις και βιωσιμότητα αυτής.

Το ποσό της κύριας οφειλής που υπάγεται στη ρύθμιση επιβαρύνεται από 1/1/2013 με ετήσιο επιτόκιο ίσο με το επιτόκιο αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, προσαυξημένο με 800 μονάδες βάσης (δηλαδή 8%).

 

Η καταβολή των δόσεων στη ρύθμιση «Νέας Αρχής» ή στη «Πάγια ρύθμιση» γίνεται υποχρεωτικά με πάγια εντολή αυτόματης χρέωσης του λογαριασμού του οφειλέτη με πίστωση του λογαριασμού του ΕΤΑΑ/ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΔΕ στην ΕΤΕ. Η πάγια εντολή πιστοποιείται από την ΕΤΕ με ενημέρωση που θα στέλνει ο οφειλέτης στο ΕΤΑΑ/ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΔΕ. Για την καταβολή των δόσεων δεν απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη. Εξαιρούνται από υποχρέωση πάγιας εντολής οφειλέτες φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες άνω των 65 ετών, των οποίων η συνολική βασική οφειλή δεν ξεπερνά τις 5.000 € και οι οφειλέτες φυσικά πρόσωπα που δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό.

 

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση εδώ: http://www.tsmede.gr...

 

Πηγή: http://www.tsmede.gr/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

1. Μας δωσαν 2 ολοκληρες βδομαδες για εφαπαξ εξοφληση! Μηπως ειναι καθυστερημενα τα παιδακια? 

2. Δεν μπορουσαν οι ανοητοι να βαλουν και το Α εξαμηνο στη ρυθμιση? 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αν χάσεις δύο δόσεις από την ρύθμιση την έκατσες. Οπότε η ρύθμιση βγαίνει μόνο με δάνειο από την Attica bank. 

 

Κανονικά η εφάπαξ καταβολή θα έπρεπε να μειώνει 80-100% τους τόκους. Επιπλέον θα έπρεπε να βάζει και τις νέες εισφορές σε ρύθμιση. 

Link to comment
Share on other sites

πιστευω οτι η ρυθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές ειναι "πακετο" με την ρυθμιση για τα ληξιπρόθεσμα στις εφορίες που μπήκε σε ισχύ πριν 2 βδομάδες περιπου.Για κάποιο λογο(!)  το ταμείο μας οργανώθηκε  και μας ενημερώνει καθυστερημένα αλλα οι ημερομηνίες εφ απαξ καταβολής δεν αναπροσαρμόζονται!!!

Link to comment
Share on other sites

Κανονικά η εφάπαξ καταβολή θα έπρεπε να μειώνει 80-100% τους τόκους. Επιπλέον θα έπρεπε να βάζει και τις νέες εισφορές σε ρύθμιση. 

 

100% μείωση τόκων δεν θα γίνει ποτέ. Θα ήταν άδικο για όσους ήταν συνεπείς.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Την συγκεκριμένη ρύθμιση την αφήνω ασχολίαστη... 

 

αυτό που τρομάζει είναι ότι το ΤΣΜΕΔΕ έχει παρασυρθεί και συμπεριφέρεται περισσότερο σαν τράπεζα παρά σαν ταμείο ασφάλισης, ειδικότερα αυτό το 8,50% επιτόκιο απο 1/1/2013 και εφεξής επι των καθυστερούμενων οφειλών στο ταμείο είναι αν μή τι άλλο ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ. Δηλαδή οι μάγκες του ΤΣΜΕΔΕ θέλουν 8% περιθώριο + το επιτόκιο της ΕΚΤ που την δεδομένη στιγμή είναι 0,50%, και τί θα γίνει αν π.χ. το επιτόκιο της ΕΚΤ πάει στο 4% του χρόνου ???

 

Μήπως μετά θα εκχωρήσουν τις οφειλές μας σε καμμία εισπρακτική εταιρία και θα μας πρήζουν στα τηλέφωνα και στις απειλές?

 

Δεν γουστάρω κάποιοι να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας. Και στο φινάλε ας γίνει το ΤΣΜΕΔΕ ΝΠΙΔ με διοικηση που θα εκλέγεται απο την βάση και να προσφέρει πραγματικά παροχές υγείας και τότε ναί να πληρώνω και 10% περιθώριο αν καθυστερώ κάποια πληρωμή.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

100% μείωση τόκων δεν θα γίνει ποτέ. Θα ήταν άδικο για όσους ήταν συνεπείς.

Πέρυσι τον Μάρτιο έιχε γίνει σούπερ ρύθμιση με 100% έκπτωση στους τόκους, φέτος γιατί όχι?

Και για να το πάω παραπέρα γιατί να συζητάμε για το ποσοστό της έκπτωσης επι των τόκων και να μην συζητάμε το ποσοστό μείωσης των εισφορών π.χ. 40 με 50% για τα επόμενα 5 χρόνια και μετά επαναφορά τους στα σημερινα επίπεδα και αν τα πραγματα είναι καλύτερα απο σήμερα να συζητήσουμε και για αυξήσεις....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πλέον δεν είναι θέμα συνέπειας να πληρώσεις έγκαιρα το ΤΣΜΕΔΕ σου. Είναι θέμα, φαγητό, φάρμακα ή ΤΣΜΕΔΕ; Και αυτό ισχύει για όσους έχουν λιγότερη δουλειά από αυτή που υποθέτει το ΤΣΜΕΔΕ ότι έχουμε. Ας βάλουν αναλογικές εισφορές.... όχι πάγιες. Πιο μεγάλη αντισυνταγματική σαχλαμάρα δεν έχω δει. Καθένας μας έχει δικαίωμα να μην εργαστεί για κάποιο διάστημα αν θέλει. Δεν είναι υποχρεωμένος να δουλεύει για να πληρώνει ταμεία.

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

το βασικο ειναι οτι ενα 50% των μηχανικων οτι και να γινει ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ στην ωρα του το τσμεδε !!!

ειναι αυτοι που τους το πληρωνει

1.  το κρατος (δεκο-δημοι-κεντρικη εξουσια)

2.  μισθωτοι ιδιωτικου δικαιου.....απο τραπεζες εως και οσοι δουλευουν σε βιομηχανια

3.  αυτοαπασχολουμενοι σε αλλο κλαδο αλλα  σπουδασαν μηχανικοι ναχουν ενα διπλωμα

4.  αυτοι με κομποδεμα απο γονεις....ειδικα τωρα με την κριση με 100.000 στην ακρη καλυπτεις το τσμεδε απο τοκους

5. αεριτζηδες που χρειαζονται ασφαλιστικη ενημεροτητα

 

 

απο το υπολοιπο 50%   ΑΡΚΕΤΟΙ εχουν παλια λεφτα ...

 

μειναμε οι ''ορφανοι'' να τρεχουμε στους δρομους και να σκεφτεσαι

ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΛΗΡΩΣΕΙΣ !!!

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.