Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στοιβαγμένες 360.000 αιτήσεις για σύνταξη και εφάπαξ


ΚΑΝΑ

Recommended Posts

Ακόμα και 36 μήνες μπορεί να φτάσει η αναμονή για τη συνταξιοδότηση, με κάθε υπάλληλο να καλείται να ασχοληθεί με περισσότερες από 2.000 υποθέσεις

 

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς στοιβάζονται περίπου 360.000 αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ.

 

Ο χρόνος αναμονής για την έκδοση της... πολυπόθητης απόφασης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία χρόνια, με την υπομονή των ασφαλισμένων να δοκιμάζεται σε μία δύσκολη οικονομικά συγκυρία.

 

Ουσιαστικά στα Ταμεία είναι σε εξέλιξη μία άτυπη... στάση πληρωμών, με μεγάλους χαμένους τους υποψήφιους συνταξιούχους.

 

Στη χειρότερη μοίρα είναι όσοι έχουν διαδοχική ασφάλιση, καθώς τα προβλήματα στην «επικοινωνία» των Ταμείων διπλασιάζουν τον χρόνο αναμονής.

 

Ενδεικτικό του αδιεξόδου είναι πως μόνο στο ΙΚΑ εκκρεμούν τουλάχιστον 155.000 αιτήματα για κύρια και επικουρική σύνταξη.

Στα υπόλοιπα Ταμεία είναι σε εκκρεμότητα περίπου 150.000 αιτήσεις για κύριες και επικουρικές συντάξεις, ενώ πάνω από 50.000 άτομα περιμένουν το εφάπαξ.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε αρκετά υποκαταστήματα του ΙΚΑ αντιστοιχούν πάνω από 2.000 αιτήσεις για σύνταξη σε κάθε υπάλληλο.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων, στα Πατήσια τέσσερις υπάλληλοι ασχολούνται με 8.200 υποθέσεις, στον Πειραιά 14 εισηγητές έχουν 25.000 φακέλους και στην Καλλιθέα 4 άτομα έχουν αναλάβει 9.690 αιτήσεις.

Με βάση τα στοιχεία της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία η κατάσταση έχει ως εξής:

* ΙΚΑ: Στα συρτάρια του Ταμείου στοιβάζονται περίπου 85.000 αιτήσεις για κύρια σύνταξη και 70.000 αιτήσεις για επικουρική σύνταξη.

Αρκεί να αναφερθεί πως ο χρόνος αναμονής συνήθως είναι 12 μήνες, ενώ στη διαδοχική ασφάλιση προσεγγίζει τους 22 με 24 μήνες.

Μάλιστα μετά την έκδοση της κύριας σύνταξης μπορεί να μεσολαβήσει ένα 8μηνο για την καταβολή της επικουρικής.

* ΟΓΑ: Σε 60.000 υπολογίζονται οι αγρότες που είναι στην αναμονή για τη σύνταξη. Για την έκδοση της απόφασης απαιτούνται έως και 12 μήνες, ενώ αν υπάρχουν πάνω από δύο Ταμεία η καθυστέρηση φτάνει τα δύο χρόνια.

* Δημόσιο: Από 12 έως 24 μήνες κυμαίνεται ο χρόνος αναμονής, ενώ σε εκκρεμότητα είναι 30.000 αιτήσεις.

* ΟΑΕΕ: Οι εκκρεμείς αιτήσεις είναι 15.000. Σε περίπτωση που όλα τα ένσημα είναι σε ένα ταμείο απαιτούνται 12 μήνες για την καταβολή της σύνταξης. Για τις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης χρειάζονται έως και 18 μήνες.

* Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ): Πάνω από 7.000 υποψήφιοι συνταξιούχοι θα περιμένουν έως και 16 μήνες για να εκδοθεί η απόφαση.

* Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ): Γερά νεύρα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι συνταξιούχοι, καθώς η αναμονή ξεκινά από τους 12 μήνες και μπορεί να φτάσει τα τρία χρόνια. Μεγάλες καθυστερήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν μεταξύ άλλων οι υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ) και οι δημόσιοι υπάλληλοι με διαδοχική ασφάλιση (ΤΕΑΔΥ).

 

Πηγή: news247

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Το αγαπητό μας ΤΣΜΕΔΕ έχει τον πατέρα μου να περιμένει εδώ και 19 μήνες... Όπως κι άλλους 3 μηχανικούς που ξέρω προσωπικά.

Και μην ακούσω τίποτα για μειωμένη προσωρινή σύνταξη στο 8μηνο... Ούτε κατά διάνοια!

Link to comment
Share on other sites

Είναι που δεν υπάρχει μηχανογράφιση, είναι που δεν υπάρχει οργάνωση, είναι που ο δημοσιος υπάλληλος δεν ενδιαφέρεται, είναι που για να βγείς στην σύνταξη πρέπει να μαζέψεις 352 δικαιολογητικά και να συμπληρώσεις αλλες τόσες υπεύθυνες δηλώσεις....

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

με κάθε υπάλληλο να καλείται να ασχοληθεί με περισσότερες από 2.000 υποθέσεις

 

Εφόσον θεωρήσουμε οτι εργάζεται καθαρά 220 μέρες το έτος αν βγάλουμε σαββατοκύριακα και αργίες/απεργίες, τότε αντιστοιχουν 8-9 υποθέσεις ανά ημέρα. Τώρα αν επαρκεί ο χρόνος στον υπάλληλο που ασχολείται αμιγώς με αυτό το θέμα να τακτοποιήσει 10 υποθέσεις την μέρα, αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν το ξέρω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι οτι δυστυχώς καταλάβαμε σήμερα οτι τελικά δεν έχουμε κράτος υπο μορφή συστήματος τα τελευταία 200 χρόνια. Είναι οτι σήμερα μάθαμε οτι πληρώναμε 45000 μαϊμού συντάξεις, οτι οι γιατροί στο ΙΚΑ έγραφαν 507 αξονικές στον ίδιο άνθρωπο, οτι τα φάρμακα γινόντουσαν καλλυντικά και χιλιάδες άλλα. 

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Μόλις πρίν λίγο από δελτίο του extra, 2 συνταξιούχοι λαμβάνουν 20 συντάξεις, και 14000 λαμβάνουν 5 συντάξεις, αυτά από την απογραφή του συστήματος ΗΛΙΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

Ένας από τους τρεις που παίρνουν 9 συντάξεις είναι χημικός μηχανικός.

 

http://www.protothema.gr/greece/article/297226/ellines-sudaxiouhoi-me-10-diaforetikes-sudaxeis/

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.