Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

ανάλογα την κλίμακα σχεδίασης υπάρχει από κανονισμούς ένα ελάχιστο γωνιακό και γραμμικό σφάλμα που πρέπει να έχει η όδευση Αν έχεις κάποιο βιβλίο τοπογραφίας όπως  του Βλάχου από το Αριστοτέλειο ,  θα τα βρείς

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 45
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

έχω του Κόφιτσα. Έχω δεί λυμμένο παράδειγμα. Απλά καταλαβαίνω οτί στοχεύοντας στο τελικό σημείο η όδευση πρέπει να μου βγάλει την αρχική συντεταγμένη, αλλά εαν μου βγάλει κάτι διαφορετικό μοιράζω το σφάλμα. Η ξένη βιβλιογραφία έχει και άλλες μεθόδους. anyway...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

χαραξεις  σε   οικοδομες  εχω  σταματησει  να  τις  κανω  με  μετροταινια  πανω  απο   10    χρονια    οπως  επισης  και  αποτυπωσεις 

οποιος  το  προσπαθει  απλως   εκτειθεται    στον  πελατη  και  απεναντι  στον  νομο  . αποτυπωνω  οικοπεδο  και  τις  απεναντι  ΡΤ , κλεινω  ΟΤ  (  οχι  παντα  )  τοποθετω  το  κτιριο  και  το  χαρασω  με  ασφαλεια  και  απολυτη  σιγουρια  ,  ελενχω  στο  τελος  με  κορδελα  μονο  το  κτιριο   ,  η  οτι  αλλο  μπορει  να  μετρηθει  με  κορδελα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εσύ loser μου, φαίνεσαι άνθρωπος που όπως σε κουρδίζουν έτσι θα πάς. Άσε και εμάς τους υπόλοιπους να βάλουμε και λίγο το δάχτυλο στις τρύπες από τα καρφιά, να δούμε εαν όντως σταυρώθηκε ο Χριστός ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Geronikos, έχεις άδικο εδώ. Καλό είναι να πειραματίζεσαι με παλία εργαλεία,υπάρχουν όμως  κάποια επαγγέλματα όπως το δικό μας που επηρρέαζονται άμεσα από τις νέες τεχνολογίες και ΠΡΕΠΕΙ να συμβαδίζεις με αυτές για να παράγεις τελικό προϊόν κοντά στη μέγιστη δυνατή ακρίβεια.  

 

Αν μετράς το 2013 με κορδελιές και παραδίδεις έργο στηριζόμενος σε αυτές, ακόμα και msc στην κορδέλα να έχεις είναι σαν να μου λες ότι ακόμα σχεδιάζεις με ραπιδογράφο σε σχεδιαστήριο και όχι με πρόγραμμα cad. Ελπίζω αυτό το επιχείρημα να είναι εύστοχο και να καταλάβεις τι εννοώ. 

 

Φιλικά

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά από που προέκυψε οτί παραδίδω έργα με κορδελιές; lol

μιλάμε για μέσα ελέγχου.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως, θαρρώ πως περισσότερο εγκυκλοπαιδική είναι η κουβέντα.

 

Διότι ειδικά σήμερα, οι περισσότεροι που βγάζουν άδειες (οσες είναι) ζητούν απ'το τοπογράφο να οριοθετήσει και τα θεμέλια στο σκάμμα. Λόγω φυσικά του "φόβου" του ελεγκτή δόμησης.

 

Μέχρι πρότινος, ειδικά σε "τετραγωνισμένα" οικόπεδα, δε το έκανε κανείς μα κανείς...

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Γήπεδο με πλευρά μήκους περίπου 50 μέτρων η οποία αποτελείται από καμπύλα τμήματα, καθένα από τα οποία έχει διαφορετική ακτίνα καμπυλότητας.

Πως αποδίδουμε συντεταγμένες κορυφών και μήκος πλευράς σε τέτοιες περιπτώσεις? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.