Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας στον ΝΟΚ


Recommended Posts

Καλησπέρα

Μήπως μπορείτε να μου πείτε για περιτοίχιση (παρ. κγ) λέει οτι κατατίθεται "ΥΔ ότι το γήπεδο απέχει περισσότερο από 500μ από θάλασσα".

Αν έχω απόσταση μικρότερη από 500μ εντός σχεδίου δεν μπορώ να κάνω ΕΕΜΚ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

μια φορά που είχα κάνει προφορικό ερώτημα η απάντηση ήταν αρνητική για απόσταση μικρότερη των 500 μ. Η απόφαση στηρίζεται στο ν. 1337/83 άρθρ. 23:

 

1. Από την έναρξη της ισχύος του νόμου αυτού σε περιοχές εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων ή οικισμού προ του 1923 και σε ζώνη πλάτους 500 μ. από την ακτή ή όχθη δημοσίων λιμνών (εκτός αν έχει ορισθεί μεγαλύτερο πλάτος ΖΟΕ κατά το Αρθ-29 του Ν-1337/83) δεν επιτρέπονται οι περιφράξεις.  
 
      Κατεξαίρεση περιφράξεις επιτρέπονται σε περίπτωση που είναι αναγκαίες για την προστασία καλλιεργειών ή άλλων ειδικών χρήσεων που προσδιορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα (*) που εκδίδεται μια φορά με πρόταση του Υπουργού Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος. Με το Δ/γμα αυτό καθορίζονται οι προϋποθέσεις εφαρμογής της διάταξης αυτής που επιτρέπει την κατεξαίρεση περίφραξη, ως και ο τρόπος, το είδος και η έκταση της περίφραξης αυτής.  
      (* Σ.Σ. Βλ. ΠΔ-236/84 ΦΕΚ-95/Α/22-6-84
      Για τις περιφράξεις γηπέδων μέσα σε ζώνη πλάτους 500 μέτρων 
      από την ακτή ή την όχθη δημοσίων λιμνών) 
 
      Επίσης από την έναρξη της ισχύος του νόμου αυτού στις πιο πάνω περιοχές είναι δυνατό με απόφαση της αρμόδιας πολεοδομικής υπηρεσίας να επιβληθεί η διακοπή των εργασιών κάθε είδους περίφραξης, καθώς και η κατεδάφιση περιφράξεων που έχουν τελειώσει, εφόσον οι περιφράξεις αυτές παρεμποδίζουν την πρόσβαση πρός την ακτή ή την όχθη δημόσιας λίμνης και στο μέτρο που η διακοπή ή η κατεδάφιση εξυπηρετεί την πρόσβαση αυτή ή που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Οι περιφράξεις κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου αυτού θεωρούνται αυθαίρετες και εφαρμόζονται για την κατεδάφισή τους οι διαδικασίες του άθρ-17 του παρόντος.  
 
      2. Ως ακτή για την εφαρμογή της παραπάνω διάταξης νοείται το προς την ξηρά όριο του αιγιαλού και, αν η οριογραμμή αυτή δεν έχει προσδιορισθεί κατά τις διατάξεις, νοείται η διαχωριστική γραμμή ξηράς - θάλασσας.  

 

και σχετικό με το παραπάνω είναι το ΠΔ-236/84    (ΦΕΚ-95/Α/22-6-84)  για τις εξαιρέσεις 

 
Δική μου περίπτωση, γήπεδο εκτός οικισμού σε απόσταση 400 μ. από τη θάλασσα. Το γήπεδο με πρόσωπο σε δημοτική οδό. Δεν είναι παραλογισμός να μην επιτρέπεται η περίφραξη; Είναι προφανές ότι μια τέτοια περίφραξη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παρεμπόδιση πρόσβασης στην ακτή, όταν έμπροσθεν του γηπέδου υπάρχει κύρια δημοτική οδός. 
Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να δει το υπουργείο όταν νομοθετεί. Ο πολίτης όταν διακρίνει τον παραλογισμό, είναι αυτονόητο ότι θα κατασκευάσει τη περίφραξη έστω και αυθαίρετα, όπως έχει γίνει στα περισσότερα κτήματα κοντά σε ακτές.
 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι καλημερα καμια απαντηση για το post 92....;;;;;;; Επειγει να γινει ενημερωση σε επαρχια. Ευχαριστω
Λαθος"....... Ηταν post 90

 

 

 

 

 


Δεν πιέζουμε για απαντήσεις και δεν κάνουμε διαδοχικές δημοσιεύσεις για να τις αποκτήσουμε με το στανιό.

Παρακαλώ να μη επαναληφτεί.

 

Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

@ΜΑRYKAL εγω θα έκανα οτι μου λεει η ΥΔΟΜ και τίποτα το διαφορετικο...αλλά όχι απο το τηλέφωνο...απο κοντά.... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

@ΜΑRYKAL, ερμηνευοντας οσα περιγραφεις, ΕΕΜΚ δεν .....  , η ενημερωση φακελου θα σε μπλεξει με την τροποποιηση της πυρασφαλειας που δεν θα΄χεις εγκε/νη απο Πολεοδομια στον φακελο (εκτος και αν στην περασει ο υπαλληλος επιπλεον της ενημερωσης κατοψεων κλπ), αρα οταν αποφασισει τι ακριβως θελει να κανει ο ιδιοκτητης τα περνας με ΑΔ.

με καθε επιφυλαξη στην ερνημεια οσων αναφερεις (και λαμβανοντας σοβαρα υποψη αυτο που προ-γραφει ο stavrosa)

Link to comment
Share on other sites

Συγγνωμη για την καθυστερημενη ανταποκριση, τωρα τα καταφερα να μπω....

Κατα αρχην οι συνεννοησεις εγιναν απο κοντα.

Δευτερον απο πολεοδομια ειπαν για μια ενημερωση φακελου με δυο κατοψεις (αντιγραφο της κατοψης της αδειας) χωρις τον τοιχο και προσθεση προθαλαμου, δυο τομες, αιτηση ιδιοκτητη, στελεχος αδειας ιδιοκτητη για να ενημερωθει επισης. Μετα μου ειπε "κανε εσυ ότι θελεις με την αδεια λειτουργιας"

Σημερα μιληςα με το τμημα καταςτηματων του δημου, μου επιβεβαιωςε αυτα που λεμε στο forum, δλδ. Οτι αφου δεν εχει καθημενους και ειναι μονο διερχομενων και εφοσον δεν εχει ουτε στην πρασια καθισματα, δεν ειναι συναθροιςης κοινου και δεν χρειαζεται αλλαγη χρηςης στην αδεια.

Ο ενοικιαστης κατ αρχην θελει μια κατοψη με τον προθαλαμο και ενιαιο τον χωρο του καταστηματος και μετα θα κανει την αδεια λειτουργιας για αναψυκτηριο με παρασκευαστηριο μονο για διερχομενους.

Ετσι σκεφτομαι να παω....

Link to comment
Share on other sites

πράξε ανάλογα με οσα σου είπαν και ξέρεις.

 

 

 

 

"σημερα μίλησα με το τμημα καταστημάτων του δημου, μου επιβεβαίωσε..."

 

ποτέ μου δεν περίμενα να το ακούσω αυτό...να όμως που ήρθε η στιγμή... :sad: :-( :sad:

Edited by stavrosa
Link to comment
Share on other sites

νεκροψία κάνουμε στους νεκρούς!

 

εδώ ειμαστε μηχανικοί. (λέμε τώρα)

για να κάνουμε σε κάτι σχετικά απλό λάθος, τότε είμαστε κακοί μηχανικοί. τότε θα έπρεπε απλα να κορνιζάρουμε το δίπλωμα μας και να κανουμε αλλη δουλειά.

σταματάω εδώ γιατί ηδη είμαι off topic ....

Link to comment
Share on other sites

Αφου καταντησαμε .....οι μηχανικοι εννοω.... Να κανουμε την επιστημη αδειες λειτουργιας και χαρτουρα, ολοκληρο forum, τι να πω... Και μη χειροτερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.