Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας στον ΝΟΚ


Recommended Posts

εγινε καταγγελια στη πολεοδομια για κατασκευη μιας περιφραξης.κατετεθη εκ των υστερων φακελος  ΕΕΜΚ.το ερωτημα ειναι αν επιβαλλονται τα προστιμα ανεγερσης και διατηρησης για τις κατασκευασμενες εργασιες περιφραξης εως την ημερομηνια εκδοσης της.

Link to comment
Share on other sites

μόνο ανέγερσης

 

άρθρο 26 4178 

Ν 4315/24-12-14 φεκ 269α

 

««α) Στις αυθαίρετες κατασκευές της παρ. 1γ του άρθρου 26 του ν. 4178/2013, με εξαίρεση τις αυθαίρετες

κατασκευές που αναφέρονται στο τελευταίο εδάφιο της ως άνω παραγράφου (σ.σ θερμοκήπια-πέργκολες με σταθ επικάλυψη-προστεγάσματα-προσωρινές κατασκευές-στέγαστρα) όπως ισχύει, δεν έχει εφαρμογή η παρ. 4 του άρθρου 26 του ν. 4178/2013 για το πρόστιμο διατήρησης. Προϋπόθεση για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης (σ.σ για να μην επιβληθεί πρόστιμο διατήρησης) είναι οι παραπάνω αυθαίρετες κατασκευές να βρίσκονται στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου − γηπέδου. (σ.σ και να μην  είναι θερμοκήπια-πέργκολες με σταθ επικάλυψη-προστεγάσματα-προσωρινές κατασκευές-στέγαστρα)

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω για ΕΜΜΚ για πέργκολα στις αμοιβές για να βγάλω τα ένσημα που χτυπάω ?? Με αναλυτικό ή εκεί που λέει υπόστεγο?? Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Για τις άδειες μικρής κλίμακας δεν προβλέπεται έλεγχος φορολογικών, συνεπώς δεν περνάνε από το σύστημα αμοιβών. Για να είσαι 100% σίγουρη συννενοήσου με την Υ.ΔΟΜ η οποία θα εκδόσει την σχετική έγκριση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

στην ΥΔΟΜ δεν χρειάζεται αλλά μετά πρέπει να κάνω πιν.1 για τις εργασίες που θα γίνουν για την απογραφή του έργου στο ΙΚΑ  

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι η πέργκολα υπάγεται σε κατασκευές του πίνακα 3 του ΙΚΑ που όμως ως αυτούσια εργασία δεν περιλαμβάνεται. Έχω τη γνώμη ότι για τέτοιες εργασίες θα πρέπει να απευθυνθείς στο ΙΚΑ μαζί με την τεχνική σου έκθεση, προκειμένου η υπηρεσία να υπογράψει τα ημερομίσθια που απαιτούνται. 

Link to comment
Share on other sites

O Παύλος έχει δίκιο συνεννοήσου με το τμήμα οικοδομικών του αρμόδιου υποκ/τος του ΙΚΑ, ίσως η κατασκευή πέργκολας θεωρείται στεγασμένο επάγγελμα και προσκομίζοντας τιμολόγια των υλικών απαλλαγείς από ΙΚΑ, ή πληρώσεις λιγότερα ένσημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

καλημέρα, 

 

πάνω στην επιλογή κατασκευής πέργκολας της μικρής κλίμακας:

 

"16. Κατασκευή πέργκολας σε ισόγειους ακάλυπτους χώρους, ή στον περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο, ή στην πρασιά ή στο δώμα ή στους ανοιχτούς εξώστες ή σε βεράντες ισογείων και ορόφων"

 

μπορώ να περιλάβω μία κατασκευή τύπου πέργκολας με τέντα που θα ανεβοκατεβαίνει στο πλάι και θα κλείνει χώρο;

Edited by Μέρσα
Link to comment
Share on other sites

60. Πέργκολα είναι η εξωτερική ασκεπής σταθερή κατασκευή με μέγιστο ύψος τα τρία μέτρα, που προορίζεται για την αναρρίχηση των φυτών ή την τοποθέτηση προσωρινών σκιάστρων από ύφασμα, καλαμωτή και κινητά στοιχεία, αποκλειομένων οποιωνδήποτε άλλων κατακόρυφων στοιχείων πλήρωσης του φέροντα οργανισμού της κατασκευής.

Χωρίς να διαφαίνεται άμεσα από τον ορισμό υποθέτω ότι η απαγόρευση για τα κατακόρυφα στοιχεία πλήρωσης ισχύει όταν αυτά είναι σταθερά. Π.χ τοίχοι, υαλοστάσια, ξύλινα πετάσματα κλπ τα οποία δημιουργούν αυθαίρετο κλειστό χώρο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ένας συγκεντρωτικός πίνακας για τις ΕΕΜΚ. Για να μην ταλαιπωρούμαστε μ' αυτές ...

Τον ανεβάζω και στα downloads ...

Περί ΕΕΜΚ.pdf

Edited by kan62
  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.